Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

Een InArticle-advertentieblok maken

Volg deze stappen om een InArticle-advertentieblok te maken:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties.
  3. Klik op Op advertentieblok.
  4. Klik op InArticle-advertenties.
  5. Geef uw In-Article-advertentieblok een naam.
    We raden u aan de namen van uw In-Article-advertentieblokken van een voorvoegsel te voorzien, bijvoorbeeld Native of een vergelijkbare term. Zo kunt u voor deze advertentieblokken gemakkelijker de prestaties bijhouden.
  6. Pas de stijl van uw advertentie aan zodat deze bij uw content past. Ga voor meer informatie naar: Instellingen voor In-Article-advertenties.
  7. Test hoe uw advertentie op verschillende schermformaten wordt weergegeven door de containerbreedte te wijzigen in het voorbeeldgebied. Gebruik de handgreep om de breedte te wijzigen.

Houd er rekening mee dat In-Article-advertenties standaard responsief zijn.

8. Klik op Opslaan en code ophalen.
  9. Kopieer en plak de In-Article-advertentiecode op uw site in de html-code van uw pagina. We raden u aan de code twee alinea's onder het begin van het artikel te plaatsen.

Het duurt meestal een aantal minuten voordat advertenties op de pagina worden weergegeven. In enkele gevallen kan het een uur duren.

Belangrijk: Als u meer dan één In-Article-advertentie op uw pagina wilt plaatsen, moet er wel voldoende content tussen de advertenties staan om lezers zo min mogelijk te storen.

Responsief In-Article-advertentieformaat

In-Article-advertenties zijn responsieve advertenties. Dit betekent dat het formaat automatisch wordt aangepast aan het apparaat waarop ze worden bekeken. Op mobiele apparaten in staande modus worden In-Article-advertenties uitgebreid om de volledige breedte van het scherm te gebruiken. Op desktops en andere mobiele configuraties is de breedte van een In-Article-advertentie altijd gelijk aan de breedte van de bovenliggende container ( <div> , <iframe> , enzovoort) waarin deze wordt geplaatst. (Houd er rekening mee dat de minimale breedte van een In-Article-advertentie 250 pixels is.) De hoogte van een In-Article-advertentie wordt automatisch aangepast door AdSense.

De prestaties van In-Article-advertentieblokken bijhouden

U kunt de prestaties van uw In-Article-advertentieblokken bijhouden in het rapport Advertentieblokken:

1. Ga naar de pagina Rapporten.
  2. Open het rapport Advertentieblokken.
  3. Selecteer uw In-Article-advertentieblokken.
  4. Klik op Filter.

U ziet nu prestatiegegevens voor uw InArticle-advertentieblokken.