Kattavuus

Kattavuus on niiden mainospyyntöjen prosenttiosuus, jotka palauttivat vähintään yhden mainoksen. Yleisesti ottaen kattavuus auttaa tunnistamaan sivustot, joilla AdSense ei pysty tarjoamaan kohdistettuja mainoksia.

Kaava:
Kattavuus = (mainoksia palauttaneiden mainospyyntöjen määrä / mainospyyntöjen kokonaismäärä) * 100

Jos sivulla on esimerkiksi kolme mainosyksikköä, niistä muodostuu kolme mainospyyntöä. Jos kaksi näistä mainosyksiköistä näyttää mainoksia ja yksi ei näytä mainoksia lainkaan, kyseisen sivun kattavuus on 66,67 prosenttia. Hakukentän yhteydessä 80 prosentin kattavuus tarkoittaa sitä, että keskimäärin yhdellä kyselyllä viidestä ei näytetä hakutulokseen liittyviä mainoksia.

Korkea, lähes 100 prosentin kattavuus tarkoittaa sitä, että Google pystyi näyttämään mainoksia useimmille pyynnöille. Alhaisempi kattavuus on merkki siitä, että Google ei voinut näyttää sivullesi sopivia mainoksia, eikä mainoksia näytetty lainkaan.

Huomaa, että tämä muuttuja on käytettävissä vain muokatun muuttujaryhmän välilehdellä. Lue lisätietoja muokatusta muuttujaryhmästä.