Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

Uw In-feed-advertentie aanpassen

Bekijk meer informatie over instellingen voor In-feed-advertenties en hoe u de stijl van de In-feed-advertentie kunt aanpassen zodat deze bij uw content past.

Als u uw In-feed-advertentie wilt aanpassen, raden we u aan deze checklist te volgen:

• Selecteer de juiste elementen voor uw advertentie.

Bevat de content in uw feed bijvoorbeeld alleen een afbeelding en een titel? Als dat zo is, schakelt u de instelling Beschrijving weergeven uit voor uw advertentie.

• Selecteer het formaat van de afbeelding en de kop.

Als uw content bijvoorbeeld gebruikmaakt van middelgrote afbeeldingen, kiest u een afbeelding van vergelijkbaar formaat voor uw advertentie. Als uw content gebruikmaakt van lange titels, schakelt u de kopinstelling Lang in voor uw advertentie.

Voorbeeld van in-feed advertentie met lange kop.
  • Stem de kleuren af op uw content.

Als uw content gebruikmaakt van vette, blauwe titels, stelt u hetzelfde in voor uw advertentie in het gedeelte Kop.

• Stem het lettertype en de lettergrootte af op uw content.

Als uw content gebruikmaakt van het lettertype Roboto, kiest u dezelfde lettertype-instellingen voor uw advertentie.

• Voeg opvulling toe aan uw advertentie zodat deze is uitgelijnd met uw feed.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de ruimte tussen de afbeelding en de tekst overeenkomt met de ruimte in uw content.

Voorbeeld van een in-feed advertentie zonder opvulling tussen de afbeelding en tekst.
  • Beslis of u wilt dat tekstomloop wordt toegepast rondom de afbeelding.

Als de tekst bijvoorbeeld omloopt rond de afbeeldingen in uw content, schakelt u de optie Tekstomloop in.

Voorbeeld van een in-feed advertentie waarvoor tekstomloop aanstaat.

Instellingen voor In-feed-advertenties

Alle beschikbare instellingen voor In-feed-advertenties worden hieronder beschreven:

Globale opties

Gebruik deze instellingen om stijlen toe te passen op uw gehele advertentie:

Instelling Beschrijving
Geselecteerde display-advertenties toestaan Schakel deze optie in als u in uw In-feed-advertentieblok ook geselecteerde display-advertenties wilt weergeven. Meer informatie
Lettertype Stel het lettertype in voor alle tekst in uw advertentie. U kunt kiezen uit een breed scala aan Google-lettertypen.
Tekstomloop Schakel deze optie in als u wilt dat tekstomloop wordt toegepast rondom de afbeelding.
Achtergrondkleur Stel de achtergrondkleur van de advertentie in.
Randen Stel de stijl van de randen in:
  • Stel de dikte van de rand in pixels in.
  • Stel de randkleur voor de advertentie in.
Opvulling Stel de opvulling rond de bovenkant, onderkant en zijkanten van de advertentie in pixels in.

Afbeelding

Gebruik deze instellingen om de stijl van de afbeelding van uw advertentie in te stellen:

Instelling Beschrijving
Links uitgelijnd Selecteer deze optie als u wilt dat de afbeelding wordt uitgelijnd aan de linkerkant van de advertentie.
Rechts uitgelijnd Selecteer deze optie als u wilt dat de afbeelding wordt uitgelijnd aan de rechterkant van de advertentie.
Formaat Stel de grootte van de afbeelding in:
  • Kies een beeldverhouding van 1,91:1 of 1:1. We raden u aan de optie te kiezen die het meest overeenkomt met de beeldverhouding van de afbeeldingen in uw feed.
  • Stel de breedte van de afbeelding in. U kunt de breedte in procenten of pixels opgeven.

Lees hier hoe u het formaat van de afbeeldingen in uw feed bepaalt.

Opvulling Stel de opvulling rond de bovenkant, onderkant en zijkanten van de afbeelding in pixels in.

Kop

Gebruik deze instellingen om de stijl van de kop van de advertentie in te stellen:

Instelling Beschrijving
Kort Selecteer deze optie als u wilt dat de advertentie een korte kop heeft.
Lang Selecteer deze optie als u wilt dat de advertentie een lange kop heeft.
Stijlen Stel de stijl van de kop in:
  • Stel de lettergrootte van de kop in pixels in.
  • Kies of u de kop aan de linkerkant, in het midden of aan de rechterkant wilt uitlijnen.
  • Kies of u de kop vet wilt weergeven.
  • Kies de tekstkleur voor de kop.
Opvulling Stel de opvulling rond de bovenkant, onderkant en zijkanten van de kop in pixels in.

Beschrijving

Gebruik deze instellingen om de stijl van de beschrijvende tekst in te stellen:

Instelling Beschrijving
Beschrijving weergeven Schakel deze optie in als u de beschrijving van de advertentie wilt weergeven.
Stijlen Stel de stijl van de beschrijving in:
  • Stel de lettergrootte van de beschrijving in pixels in.
  • Kies of u de beschrijving aan de linkerkant, in het midden of aan de rechterkant wilt uitlijnen.
  • Kies of u de beschrijving vet wilt weergeven.
  • Kies de tekstkleur voor de beschrijving.
Opvulling Stel de opvulling rond de bovenkant, onderkant en zijkanten van de beschrijving in pixels in.

URL

Gebruik deze instellingen om de stijl van de zichtbare URL van uw advertentie in te stellen:

Instelling Beschrijving
Stijlen Stel de stijl van de URL in:
  • Stel de lettergrootte van de URL in pixels in.
  • Kies of u de URL aan de linkerkant, in het midden of aan de rechterkant wilt uitlijnen.
  • Kies of u de URL vet wilt weergeven.
  • Kies de tekstkleur voor de URL.
Opvulling Stel de opvulling rond de bovenkant, onderkant en zijkanten van de zichtbare URL in pixels in.

Knop

Gebruik deze instellingen om de stijl van de knop van uw advertentie in te stellen:

Instelling Beschrijving
Tekstkleur Stel de tekstkleur voor de knop in.
Randkleur Stel de randkleur voor de knop in.