Rekisteröityminen ja tilin aktivointi

Sivuston yhdistäminen AdSenseen

Tässä artikkelissa kerrotaan AdSense-sivuston tarkastuksesta ja siitä, miten voit yhdistää sivustosi AdSenseen. Saat myös ohjeita sivustolla esiintyvien yhteysongelmien ratkaisuun.

AdSense-tilin aktivointiprosessin viimeistely edellyttää sivuston yhdistämistä AdSenseen. Mainokset eivät voi näkyä, ennen kuin sivustosi on hyväksytty.

Sivustojen hyväksynnät

Tarkastamme, että koko sivustosi on AdSense-ohjelmakäytäntöjen mukainen. Tähän menee yleensä muutama päivä tai poikkeuksellisissa tapauksissa 2–4 viikkoa. Voit tarkistaa tarkastuksen tilan AdSensen etusivun Sivustot-kortista.

Vinkki: Jos sivustosi hyväksymiseen menee kauan, tutustu alla olevaan Yhteysongelmat-kohtaan. Aktivointiprosessin pitkä kesto johtuu useimmiten siitä, että julkaisija on lisännyt koodin sivulle, jota ei katsota säännöllisesti.

Ohjeet

Jos et lisännyt sivustoa AdSense-tilin luomisen yhteydessä, lisää sivustosi ja yhdistä se sitten AdSenseen.

Sivuston lisääminen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Valitse AdSensen etusivulla Lisää sivusto.
  3. Lisää sen sivuston URL-osoite, jolla haluat mainosten näkyvän.
    Blogger, YouTube tai muu isäntäkumppani

Jos käytät Bloggeria tai YouTubea (tai jotakin muuta AdSensen kumppanisivustoa), rekisteröidy AdSenseen kyseiseen sivustoon liittyvän tilisi kautta, sillä näillä sivustoilla käytetään erilaista prosessia.

4. Klikkaa Tallenna.
    Vinkki: Jos omistat useita sivustoja, voit lisätä ne nyt samalla kertaa. Avaa AdSensen etusivulta sivuston valitsin ja klikkaa Lisää toinen sivusto.

Sivuston yhdistäminen

1. Valitse AdSensen etusivulla olevasta Yhdistä sivustosi AdSenseen ‑kortista Aloitetaan.
  2. Kopioi AdSense-koodi.
  3. Liitä koodi sivusi HTML-koodiin <head>- ja </head>-tagien väliin. Lue lisää mainoskoodin liittämisestä koodin käyttöönotto-oppaasta.
    Käytätkö WordPressiä? Lue lisätietoja mainoskoodin lisäämisestä WordPress-sivustolle.
    Esimerkki HTML-sivusta, jolle on lisätty mainoskoodi

<html>
    <head>
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
    Tämä on sivun head-osio.
    <title>HTML-esimerkkisivu</title>
    </head>
    <body>
    Tämä on sivun tekstiosio.
    </body>
    </html>

4. Klikkaa Pyydä tarkastusta.

Yhteysongelmat

Jos emme pysty vahvistamaan, että koodi on sijoitettu oikein sivustollesi, näet ilmoituksen AdSensen etusivulla. Voit yrittää ratkaista yhteysongelmat tarkistamalla seuraavat asiat.

Koodi puuttuu tai on puutteellinen

• Oletko liittänyt koodin sivustosi HTML-koodiin?
  • Oletko liittänyt koodin <head>- ja </head>-tagien väliin?
  • Oletko liittänyt koodin sivustolle, jota käytit rekisteröityessäsi AdSenseen?
  • Oletko sijoittanut koodin sivulle, jolla on sisältöä ja säännöllisiä kävijöitä?

Sivustoon ei saada yhteyttä

• Oletko ilmoittanut oikean URL-osoitteen AdSense-tilin luomisen yhteydessä? Jos huomaat tehneesi virheen, voit poistaa virheellisen sivuston käyttämällä AdSensen etusivulla olevaa sivustovalitsinta ja lisätä sen jälkeen uuden sivuston.
  • Onko sivustosi toiminnassa? Varmista, että sivustosi on julkaistu ja käytettävissä internetissä.
  • Pääseekö AdSense sivustollesi ilman salasanaa? Jos sivustosi edellyttää kirjautumista, harkitse kirjautumisen väliaikaista poistamista, jotta pääsemme sivustolle. Kun tilisi on aktivoitu, voit ottaa käyttöön indeksoijien sisäänkirjautumisen, jotta Google-mainokset voivat näkyä kirjautumista edellyttävillä sivuilla.
  • Pääseekö AdSense-indeksoija sivustollesi? Varmista, ettet ole estänyt indeksointirobotin toimintaa robots.txt-tiedostossa. Lue, miten voit antaa indeksointirobotille pääsyoikeuden robots.txt-tiedostossa.