Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentieblokken

Uw responsieve multiplex-advertentieblokken aanpassen

Opmerking: Deze opties zijn beëindigd. U kunt deze opties nog steeds gebruiken om uw multiplex-advertenties aan te passen, maar we kunnen niet garanderen dat ze onder alle omstandigheden blijven werken.

Als u specifieke vereisten heeft voor uw responsieve multiplex-advertentieblokken, kunt u ze aanpassen door parameters aan uw advertentiecode toe te voegen. Met deze parameters kunt u bijvoorbeeld de lay-out van uw multiplex-advertentieblokken wijzigen en opgeven hoe u de rijen en kolommen met advertenties binnen de blokken wilt rangschikken.

U kunt de parameters ook gebruiken om verschillende opties in te stellen voor mobiel en desktop. Als u de lay-outparameter bijvoorbeeld 1 waarde geeft, heeft uw multiplex-advertentieblok op mobiel dezelfde lay-out als op desktop. Geeft u de lay-outparameter 2 waarden, dan is de lay-out van uw multiplex-advertentieblok op mobiel (de eerste waarde) anders dan op desktop (de tweede waarde).

Deze opties zijn alleen beschikbaar voor responsieve multiplex-advertentieblokken en de aanpassingen werken alleen als u alle parameters gebruikt. Nadat u de advertentiecode heeft gewijzigd, test u de multiplex-advertentieblokken op verschillende apparaten en schermen. Zo weet u zeker dat ze correct werken.

Opmerking: De voorbeelden die in dit artikel worden beschreven, zijn acceptabele aanpassingen van de AdSense-advertentiecode. Als u uw multiplex-advertentiecode op deze manieren aanpast, voldoet u daarmee aan het programmabeleid van AdSense.
Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

De lay-out van uw multiplex-advertentieblok wijzigen

Met de lay-outparameter (data-matched-content-ui-type) kunt u de tekst en afbeeldingen in uw multiplex-advertentieblokken zelf schikken. U kunt bijvoorbeeld de afbeelding en tekst naast elkaar plaatsen, de afbeelding boven de tekst weergeven, enzovoort.

De volgende lay-outopties zijn beschikbaar:

Afbeelding en tekst naast elkaar

In deze lay-out worden afbeelding en tekst naast elkaar weergegeven. Als u deze lay-out wilt gebruiken, voegt u de parameter data-matched-content-ui-type="image_sidebyside" toe aan uw advertentiecode.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-ui-type="image_sidebyside"
     data-matched-content-rows-num="4"
     data-matched-content-columns-num="1"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Voorbeeld van advertenties met afbeeldingen en tekst naast elkaar.

Afbeelding en tekst naast elkaar met kaart

In deze lay-out worden afbeelding en tekst naast elkaar weergegeven in een kaart. Als u deze lay-out wilt gebruiken, voegt u de parameter data-matched-content-ui-type="image_card_sidebyside" toe aan uw advertentiecode.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-ui-type="image_card_sidebyside"
     data-matched-content-rows-num="4"
     data-matched-content-columns-num="1"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Example of an ad with Image and text side-by-side with card layout.

Afbeelding gestapeld boven tekst

In deze lay-out wordt de afbeelding boven de tekst geplaatst. Als u deze lay-out wilt gebruiken, voegt u de parameter data-matched-content-ui-type="image_stacked" toe aan uw advertentiecode.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-ui-type="image_stacked"
     data-matched-content-rows-num="3"
     data-matched-content-columns-num="1"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Voorbeeld van advertenties met afbeeldingen die boven de tekstindeling zijn gestapeld.

Afbeelding gestapeld boven tekst met kaart

In deze lay-out wordt de afbeelding boven de tekst geplaatst in een kaart. Als u deze lay-out wilt gebruiken, voegt u de parameter data-matched-content-ui-type="image_card_stacked" toe aan uw advertentiecode.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"
     data-matched-content-rows-num="3"
     data-matched-content-columns-num="1"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Voorbeeld van advertenties met afbeeldingen die boven de tekst zijn gestapeld met een kaartindeling.

Alleen tekst

Een opmaak met alleen tekst, zonder afbeelding. Als u deze lay-out wilt gebruiken, voegt u de parameter data-matched-content-ui-type="text" toe aan uw advertentiecode.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-ui-type="text"
     data-matched-content-rows-num="4"
     data-matched-content-columns-num="1"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Voorbeeld van een advertentie-indeling met alleen tekst.

Tekst met kaart

Een lay-out met alleen tekst in een kaart. Als u deze lay-out wilt gebruiken, voegt u de parameter data-matched-content-ui-type="text_card" toe aan uw advertentiecode.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-ui-type="text_card"
     data-matched-content-rows-num="4"
     data-matched-content-columns-num="1"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Voorbeeld van tekst met een kaartadvertentie-indeling.

Het aantal rijen en kolommen in uw multiplex-advertentieblok opgeven

De advertenties in een multiplex-advertentieblok zijn gerangschikt in een raster. U kunt opgeven hoeveel rijen en kolommen u binnen dat raster wilt weergeven. U kunt uw multiplex-advertentieblok bijvoorbeeld instellen als een vierkant van 2x2, een kolom van 4x1, enzovoort.

U stelt het aantal rijen in met de parameter data-matched-content-rows-num en het aantal kolommen met de parameter data-matched-content-columns-num. U moet zowel de parameters als data-matched-content-ui-type instellen.

Opmerking:
  • Er gelden enkele beperkingen voor het aantal rijen en kolommen dat u kunt instellen. Het totale aantal advertenties in uw multiplex-advertentieblok moet tussen 1 en 30 zijn. Als u minder dan 1 of meer dan 30 advertenties opgeeft, wordt uw multiplex-advertentieblok leeg weergegeven.
  • Soms kunnen we niet het exacte aantal rijen en/of kolommen weergeven dat u heeft opgegeven. Bijvoorbeeld als u een groot aantal kolommen heeft ingesteld, maar uw multiplex-advertentieblok niet breed genoeg is. In dat geval passen we het aantal rijen en/of kolommen zo aan dat uw advertenties goed in de beschikbare ruimte passen en een goede gebruikerservaring bieden.

Voorbeelden van rijen en kolommen

4x1 (mobiel en desktop)

Deze voorbeeldcode laat zien hoe u een multiplex-advertentieblok van 4 rijen en 1 kolom maakt voor in totaal 4 advertenties.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-rows-num="4"
     data-matched-content-columns-num="1"
     data-matched-content-ui-type="image_stacked"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Voorbeeld van afbeelding en tekst die boven elkaar zijn geplaatst in AdSense.

2x2 (mobiel en desktop)

Deze voorbeeldcode laat zien hoe u een multiplex-advertentieblok van 2 rijen en 2 kolommen maakt voor in totaal 4 advertenties.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-rows-num="2"
     data-matched-content-columns-num="2"
     data-matched-content-ui-type="image_stacked"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Multiplex-advertentieblok in AdSense met 2 rijen en 2 kolommen met in totaal 4 advertenties.

3x3 (mobiel en desktop)

Deze voorbeeldcode laat zien hoe u een multiplex-advertentieblok van 3 rijen en 3 kolommen maakt voor in totaal 9 advertenties.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-rows-num="3"
     data-matched-content-columns-num="3"
     data-matched-content-ui-type="image_stacked"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Een multiplex-advertentieblok in AdSense met 3 rijen en 3 kolommen met in totaal 9 advertenties.

4x1 (mobiel) en 2x2 (desktop) voor responsieve sites

Deze voorbeeldcode laat zien hoe u een multiplex-advertentieblok maakt met een raster van 4x1 voor mobiel of 2x2 voor desktop. Als u een responsieve site heeft, kunt u het beste deze instellingen gebruiken.

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- pbad -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="1234567890"
     data-matched-content-rows-num="4,2"
     data-matched-content-columns-num="1,2"
     data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked"
     data-ad-format="autorelaxed"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Voorbeeld van afbeelding en tekst die boven elkaar zijn geplaatst in AdSense.

Multiplex-advertentieblok in AdSense met 2 rijen en 2 kolommen met in totaal 4 advertenties.

Problemen oplossen

Nadat u uw multiplex-advertentieblok heeft aangepast, verschijnt deze mogelijk niet precies zoals u had verwacht. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende problemen met multiplex-advertentieblokken en de oplossingen:

Uw multiplex-advertentieblok is leeg

Er zijn 2 mogelijke redenen voor dit probleem:

• Het totale aantal advertenties in uw multiplex-advertentieblok is minder dan 1 of meer dan 30. Wijzig het aantal rijen en/of kolommen in uw multiplex-advertentieblok zodat het totale aantal advertenties binnen de grenzen valt.
  • Uw multiplex-advertentieblok is te breed voor het aantal advertenties dat u heeft ingesteld. In dat geval kunt u het multiplex-advertentieblok smaller maken.
Uw multiplex-advertentieblok heeft minder advertenties dan u had verwacht
Dit kan gebeuren wanneer er onvoldoende ruimte is om het exacte door u opgegeven aantal advertenties weer te geven. Bijvoorbeeld als u een groot aantal advertenties heeft ingesteld en uw multiplex-advertentieblok te smal is of op een klein scherm wordt bekeken. In dat geval passen we het aantal rijen en/of kolommen zo aan dat ze zo goed mogelijk in de beschikbare ruimte passen. U kunt ook de breedte van uw multiplex-advertentieblok wijzigen of voor mobiel een ander aantal rijen en kolommen instellen dan voor desktop.
Uw advertenties zijn alleen tekst
Dit probleem kan zich voordoen als uw multiplex-advertentieblok te smal is voor het aantal advertenties dat u heeft ingesteld. In dat geval kunt u het multiplex-advertentieblok vergroten.

De console gebruiken om fouten te vinden in uw multiplex-advertentieblokken

Met behulp van de console in uw browser kunt u checken of u de multiplex-advertentiecode correct heeft gewijzigd. De console kan u bijvoorbeeld vertellen of er in uw advertentiecode een vereiste parameter ontbreekt of dat een parameter een ongeldige waarde bevat.

Als u Chrome gebruikt, kunt u uw advertentiecode zo testen in de DevTools-console:

1. Ga naar de pagina met uw multiplex-advertentieblokken.
  2. Druk op Ctrl+Shift+J (Windows/Linux) of Cmd+Opt+J (Mac).
  3. Kijk in het consolevenster of er foutmeldingen zijn.