Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AdSense voor video (AFV, AdSense for Video)

De code voor een videotag voor AdSense voor video ophalen

Met de taggenerator van AdSense voor video kunt u snel en eenvoudig videoadvertentietags maken voor uw video's.

Opmerking: U kunt alle waarden in de tag die u genereert, handmatig overschrijven. Raadpleeg IMA3-tagparameters voor AdSense voor video als u meer informatie wilt.
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Advertenties voor video.
  3. Geef op de pagina 'Code ophalen' een beschrijvings-URL op voor de videotag, zoals http://www.simplevideoad.com/golf.html.
  4. Geef aan of uw videoadvertentie van het type 'Standaard InStream' of 'Kan worden overgeslagen' is.

Desgewenst kunt u een maximale duur toekennen aan het door u geselecteerde advertentietype.

5. Kies het gewenste type overlay. U kunt kiezen uit 'Tekst' en/of 'Afbeelding'.
  6. Bepaal of de positie van uw video 'Preroll', 'Midroll' of 'Postroll' is.

Als u de videopositie 'Midroll' selecteert, kunt u een waarde in seconden opgeven.

7. Selecteer de videoadvertentietechnologie:
    • Direct SDK: als uw advertentieconfiguratie is geïntegreerd met de IMA-SDK van Google.
    • IMA-adapter: als uw advertentieconfiguratie voldoet aan de standaarden VAST en VPAID 2 JS.
  8. Kopieer en plak de gegenereerde code in uw video (zorg ervoor dat de code voldoet aan het beleid van AdSense voor video).
    Voorbeeldtag voor 'Direct SDK'

https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?ad_type=video_text_image&client=ca-video-pub-4968145218643279&videoad_start_delay=0&description_url=http%3A%2F%2Fwww.google.com&max_ad_duration=30000&adtest=on

Voorbeeldtag voor 'IMA-adapter'

https://tpc.googlesyndication.com/ima3vpaid?vad_format=linear&correlator=&adtagurl=https%3A%2F%2Fpubads.g.doubleclick.net%2Fgampad%2Fads%3Fiu%3D%2F1234%2Fvideo-ad-unit%26description_url%3Dhttp%253A%252F%252Fmypublishersite.com%26tfcd%3D0%26npa%3D0%26sz%3D1x1%257C272x204%257C640x480%257C640x483%257C970x90%26ciu_szs%3D300x250%252C300x60%26min_ad_duration%3D30000%26max_ad_duration%3D60000%26gdfp_req%3D1%26output%3Dvast%26unviewed_position_start%3D1%26env%3Dvp%26vpos%3Dpreroll%26vpmute%3D1%26vpa%3D0%26type%3Djs%26vad_type%3Dlinear

Tip: Als u uw advertentiecode wilt testen, kunt u de Video Suite Inspector gebruiken. U vindt deze op de Google Developers-site.