Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Geschatte versus definitieve inkomsten

De rapporten in uw account zijn bedoeld om u een schatting te geven van de huidige activiteit in uw account. De geschatte inkomsten die u op het tabblad met prestatierapporten van uw account ziet, worden pas definitief aan het eind van de maand, wanneer we correcties doorvoeren voor ongeldige klikken en vertoningen. Inkomsten die afkomstig zijn van ongeldige klikken en vertoningen, worden terugbetaald aan de gedupeerde adverteerders. Wij zorgen ervoor dat u wordt betaald voor alle definitieve inkomsten, waaronder alle geldige klikken en vertoningen. De definitieve inkomsten worden vermeld op het tabblad met betalingen en de transactiegeschiedenis.
Door inhoudingen wegens ongeldige activiteit kan er een verschil zijn tussen uw geschatte inkomsten en definitieve inkomsten. Met deze inhoudingen zorgen we ervoor dat onze adverteerders alleen betalen voor geldig verkeer. Hierdoor is ons bredere advertentie-ecosysteem, en u dus ook, beveiligd.

We behouden ons ook het recht voor de inkomsten van een uitgever aan te passen als een adverteerder die op de website van de uitgever heeft geadverteerd, de betaling niet uitvoert. Mogelijk heeft de betreffende adverteerder een gestolen creditcard gebruikt of is op andere wijze financieel in gebreke gebleven. Google doet zijn uiterste best om dit scenario te voorkomen, zodat we een veilig ecosysteem voor gebruikers, uitgevers en adverteerders in stand kunnen houden.

We kunnen geen informatie verstrekken over hoeveel is aangepast per dag of per site omdat we de integriteit van ons detectiesysteem voor ongeldige activiteit willen waarborgen en willen voorkomen dat gebruikers het systeem omzeilen. We handhaven deze beveiligingsmaatregelen tegen ongeldige activiteit om ervoor te zorgen dat ons AdSense-netwerk een veilige en nuttige omgeving blijft voor adverteerders, uitgevers en gebruikers.

Dit zijn enkele stappen waarmee u ongeldige activiteit kunt vinden en beperken:

• Gebruik Google Analytics om wijzigingen in verkeersbronnen van de afgelopen 90 dagen te onderzoeken. Zoek naar uitschieters in verkeer/downloads van onbekende bronnen.
  • Lees AdSense-beleid: een handleiding voor beginners. Lees het beleid voor advertentieplaatsingen. Ongeldige activiteit is vaak het gevolg van een slechte advertentie-implementatie, die u mogelijk kunt corrigeren.
  • Meld ongeldige klikken op of vertoningen van uw advertenties bij onze specialisten op het gebied van advertentieverkeerskwaliteit via dit formulier voor ongeldige activiteit. Geef in uw melding zo veel mogelijk informatie op. De details die u opgeeft, helpen ons team voor advertentieverkeerskwaliteit uw account te onderzoeken. U krijgt misschien geen persoonlijke reactie, maar er wordt ter referentie een notitie aan uw account toegevoegd.
Ga voor meer informatie over de advertentieverkeerskwaliteit naar het Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit.