Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

AdSense voor video (AFV, AdSense for Video)

Technische snelstartgids (AFV)

Een handleiding 'Aan de slag' voor programmeurs die de IMA-SDK van Google gebruiken om advertenties weer te geven op HTML5-web-, Android- of iOS-videospelers.

Een kort overzicht

AdSense voor video maakt gebruik van de Google IMA-SDK (Interactive Media Ads Software Development Kit). Met deze SDK kunt u AdSense-advertenties aanvragen om videocontent en advertenties beter te combineren. Deze producten vallen onder de Algemene voorwaarden van AdSense, het Programmabeleid van AdSense en productspecifieke gebruiksrichtlijnen. Houd er daarnaast rekening mee dat onbedoelde klikken die het gevolg zijn van overmatig agressieve of verkeerde implementaties ertoe kunnen leiden dat er maatregelen worden getroffen tegen uw account, waarbij in het uiterste geval uw account kan worden beëindigd.

Als u advertenties wilt aanvragen en weergeven via de IMA-SDK, moet u een advertentieverzoek instellen, de resulterende advertentie laden en deze op het juiste moment afspelen. U kunt de standaard uitgever-ID 'ca-video-pub-4968145218643279' gebruiken om uw implementatie te testen. U moet uw accountmanager een voorbeeld van uw integratie laten zien voordat u toestemming krijgt voor het weergeven van advertenties op uw site(s).

Integratieopties

Videospeler van derden

Een van de makkelijkste manieren om inkomsten te genereren met AdSense voor video is het selecteren van een videospeler van derden waarin de IMA-SDK al is geïntegreerd.

De partners die in onderstaande tabel zijn vermeld, hebben de Google IMA-SDK geïntegreerd die nodig is om rechtstreeks of via Google Ad Manager inkomsten te genereren met AdSense voor video.

IMA3: de nieuwste video-SDK

Partner HTML5 iOS Android Beschikbare gidsen
Akamai Ondersteund Ondersteund Ondersteund HTML5 | iOS | Android
Anvato Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Bitmovin Ondersteund     HTML5
Blue Billywig Ondersteund     HTML5
Brid.tv Ondersteund   Ondersteund HTML5 | Android
Brightcove Ondersteund Ondersteund Ondersteund HTML5 | iOS | Android
Connatix Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Dailymotion Ondersteund Ondersteund Ondersteund HTML5| iOS | Android
FlowPlayer Ondersteund     HTML5
JW Player Ondersteund Ondersteund Ondersteund HTML5 | iOS | Android
Kaltura Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Limelight video (Edgio) Ondersteund     HTML5
meCloud Ondersteund     HTML5
Mow Player Ondersteund     HTML5
Ooyala (verouderd) Ondersteund Ondersteund Ondersteund
Playwire Ondersteund     HTML5
Radiant Media Player           Ondersteund     HTML5
SambaTech Ondersteund
Shaka Player    Ondersteund *     HTML5
THEOplayer Ondersteund Ondersteund Ondersteund HTML5 | iOS | Android
Comcast Technology Solutions
(voorheen mpx/thePlatform)
Ondersteund     HTML5
Veedmo Ondersteund
Vidazoo Ondersteund     HTML5
Video.js Ondersteund     HTML5

* Geeft aan dat de partner ook gecertificeerd is voor dynamische advertentie-invoeging

Neem contact op met de partners die videospelers aanbieden voor meer informatie over het gebruik van hun services.

Eigen videospeler

Uitgevers die inkomsten willen genereren met AdSense voor video en over een aangepaste of eigen videospeler beschikken, moeten de IMA-SDK rechtstreeks integreren. De IMA-SDK is beschikbaar voor meerdere platforms:

Als u technische problemen ondervindt tijdens de integratie van de IMA-SDK, biedt het technische forum voor IMA-SDK ondersteuning voor elke SDK. Daarnaast kunt u hier bugs melden of verzoeken voor SDK-functies indienen.

Videospelers die werken met VAST en VPAID JS

Uitgevers met videospelers waarin de IMA-SDK niet is geïntegreerd, kunnen toch inkomsten voor hun videocontent genereren door gebruik te maken van de IMA-adaptertag. De speler moet dan wel werken met de standaarden VAST 2 of 3 en VPAID 2 JS. Opmerking: De IMA-adapter wordt alleen ondersteund voor internet.

Een rechtstreekse IMA-SDK-integratie verdient altijd de voorkeur, omdat daarbij meer functies beschikbaar zijn dan bij gebruik van de IMA-adapter, zoals onder andere dynamische toewijzing, frequentielimieten, concurrerende scheiding, advertentieplanning met advertentieregels en VMAP. Als een rechtstreekse IMA-SDK-integratie echter niet mogelijk is, krijgt u via de IMA-adapter nog wel toegang tot de vraag vanuit AdSense voor video.

Zodra u een integratieoptie heeft gekozen, volgt u de richtlijnen voor het instellen van AdSense voor video om uw implementatie te verzenden voor beoordeling.