Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

De host van een site verwijderen uit Privacy en berichten

Van toepassing op uitgevers die zowel een Ad Manager-account als een AdSense-account hebben

In de tool Privacy en berichten worden sites toegewezen aan een host. Dit is het Google-product dat aan de site is gekoppeld in Privacy en berichten. De toewijzing van sites wordt standaard ingetrokken en er wordt een streepje (-) getoond in de kolom Host op de pagina Uw sites selecteren. Als u een site toevoegt aan een bericht of de URL van het privacybeleid van de site bewerkt, wordt het product waarop u op dat moment bent ingelogd, toegewezen als de host van de site in de tool Privacy en berichten. Als u bijvoorbeeld een site toevoegt aan een nieuw bericht in AdSense, wordt AdSense de toegewezen host van de site.

Als u de host van een site wilt verwijderen, kunt u dit doen op de pagina Uw sites selecteren. Als u de host van een site verwijdert, worden de site en de subsites daarvan verwijderd voor alle toegewezen berichten. Alle berichten voor een site die de enige getargete site was, worden verwijderd uit Privacy en berichten. Berichten zijn gekoppeld aan het Google-product waarin ze zijn gemaakt, dus als de host wordt verwijderd van een site, worden berichten die zijn gekoppeld aan die host ook verwijderd van de site.

De host die aan een site is toegewezen, is alleen van invloed op de berichtinstelling in de tool Privacy en berichten. Andere aspecten van sitebeheer in Ad Manager en AdSense ondervinden geen gevolgen van deze instelling.

De host van een site weergeven

Geef zo de host van een site weer:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Privacy en berichten.
  3. Klik op Beheren op een van de berichtkaarten op de pagina Privacy en berichten.
  4. Klik in de berichtenlijst op een link in de kolom Sites om uw lijst van sites weer te geven. De toegewezen host wordt vermeld in de kolom Host. Als er geen host is toegewezen, staat er een streepje (-).

De host van een site verwijderen

Enkele aandachtspunten voordat u de host van een site verwijdert:

• De site en de subsites worden verwijderd voor alle toegewezen berichten in Privacy en berichten.
  • Berichten waaraan geen sites meer zijn toegewezen wegens deze wijzigingen, worden verwijderd.
  • U kunt nieuwe berichten voor niet-toegewezen sites maken in Ad Manager of AdSense. Het product dat u gebruikt om het bericht te maken, wordt toegewezen als de nieuwe host van de site.
  • Als u het privacybeleid van een niet-toegewezen site bewerkt, wordt het product waarin u deze wijziging doorvoert, toegewezen als de nieuwe host van de site.
Wijzigingen in bestaande berichten wegens verwijdering van de host kunnen niet ongedaan worden gemaakt. Als u later dezelfde host aan de site toewijst, worden deze berichten niet hersteld.

Verwijder zo de host van een site:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Privacy en berichten.
  3. Klik op Beheren op een van de berichtkaarten op de pagina Privacy en berichten.
  4. Klik in de berichtenlijst op een link in de kolom Sites om uw lijst van sites weer te geven. De toegewezen host wordt vermeld in de kolom Host. Als er geen host is toegewezen, staat er een streepje (-).
  5. Plaats de cursor op de naam van de toegewezen host in de kolom Host en klik op Remove site host.
  6. In het dialoogvenster Sitehost verwijderen staat meer informatie over de gevolgen van verwijdering van de huidige host. Klik op Annuleren om terug te gaan of klik op Volgende om door te gaan.
  7. Als u zeker weet dat u de host van uw site wilt verwijderen uit Privacy en berichten, klikt u op Bevestigen.