Digipalvelusäädökseen (DSA) liittyvä tuki

Huom. Tässä artikkelissa mainitut ominaisuudet tulevat saataville 12.2.2024 alkavalla viikolla.

Euroopan unionin digipalvelusäädös (DSA) sääntelee verkkosisältöä, läpinäkyvää mainontaa, ja disinformaatiota luomalla yhteiset säännöt koko EU:n alueelle. DSA:n tarkoituksena on päivittää EU:n nykyinen oikeudellinen kehys, joka koskee laitonta sisältöä välityspalveluissa, ja näin yhtenäistää tähän liittyvät maakohtaiset lait, joita EU:n alueella on tullut voimaan.

Jotkin (mutta eivät kaikki) julkaisijat saattavat kuulua johonkin seuraavista Euroopan komission määrittelemistä kategorioista:

• erittäin suuret verkkoalustat
  • verkkoalustat
  • säilytyspalvelut.

Julkaisijoiden tulee selvittää lakitiimiensä kanssa, miten DSA vaikuttaa julkaisijaan, mihin kategoriaan julkaisija kuuluu (erittäin suuret verkkoalustat, verkkoalustat, säilytyspalvelut tai ei mikään) ja mitä velvollisuuksia julkaisijalla voi olla DSA:n perusteella. Monet julkaisijat eivät kuulu mihinkään kategoriaan.

Verkkoalustoja koskevat DSA-velvollisuudet tulevat voimaan helmikuussa 2024.

Mainoksensisäinen avoimuus (valinnainen)

Tarjoamme DSA:n piiriin kuuluvien julkaisijoiden käyttöön työkaluja, joilla he voivat lisätä Euroopan talousalueella (ETA) näkyviin mainoksiin mainoksensisäisiä tietoja, kuten mainostajan nimen, mainoksen kohdistusasetukset ja tunnisteet.

Mainoksensisäisen avoimuuden laittaminen päälle

Näin voit valita mainoksensisäisiä avoimuustietoja koskevat asetukset:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Klikkaa eurooppalaisia asetuksia koskevasta viestikortista Settings.
  4. Valitse haluamasi asetukset:
    • (Valinnainen) Pyydä ostajia näyttämään sivustollani ETA-alueella vain sellaisia mainoksia, jotka sisältävät DSA-avoimuustiedot: Kun tämä on käytössä, AdSense ilmoittaa ostajille, että mainosten on sisällettävä mainosmerkki, mainostajan nimi ja kohdistustiedot. Hylkäämme sellaisilta ostajilta peräisin olevat mainokset, jotka eivät ole vahvistaneet näiden tietojen sisältymistä mainoksiin. Tämä asetuksen käyttöönotto voi johtaa huomattavasti pienempiin mainostuloihin.
  5. Klikkaa Tallenna.
Mainoksensisäiset avoimuusasetukset ovat valinnaisia, ja voit halutessasi poistaa ne käytöstä.

Googlen kysyntä

Googlen kysynnän kautta ETA-alueella näkyvät mainokset sisältävät oletuksena Mainokseni-kuvakkeen ja linkin Googlen Tästä mainoksesta ‑sivulle, jolta voi nähdä mainostajan nimen ja käytetyt ensisijaiset kohdistusparametrit. Julkaisijoiden on tuettava Mainokseni-kuvaketta, jotta he voivat saada Googlen kysyntäliikennettä ETA-alueella. Lisäksi heidän on tutustuttava ohjeisiin, joiden avulla he voivat varmistaa Mainokseni-kuvakkeen tuen mainoksissaan.

AdSense for Search

AdSense for Search (AFS) ‐ohjelman kautta näkyvissä mainoksissa on kuvake, joka on linkitetty Googlen Tästä mainoksesta ‐sivulle. Sieltä näkee mainostajan nimen ja ensisijaiset kohdistusparametrit.

Authorized Buyersissa, Open Biddingissä ja SDK-hintatarjouksissa käytetyt kumppanit

Julkaisijoiden tulee selvittää Authorized Buyers- ja Open Bidding ‑kumppaneiltaan ja SDK-hintatarjouskumppaneiltaan, miten kumppanit aikovat tukea DSA:han liittyviä velvollisuuksia (esim. mainosmerkit tai kumppanin julkaisemiin mainoksiin liittyvän avoimuuden tukeminen).

Seuraavat tiedot perustuvat IAB:n DSA-avoimuusmääritysten tämänhetkiseen luonnokseen, ja ne voivat muuttua.

Kun julkaisija on ottanut käyttöön asetuksen "Pyydä ostajia näyttämään sivustollani ETA-alueella vain sellaisia mainoksia, jotka sisältävät DSA-avoimuustiedot", ETA-alueelta saapuviin pyyntöihin sovelletaan seuraavaa:

• Hintatarjouspyynnöt sisältävät Regs.ext.dsa-objektin, jolla on seuraavat arvot:
    • Regs.ext.dsa.dsainfo=2 (pakollinen): Hintatarjousreaktioita, joista puuttuu DSA-objekti, ei hyväksytä.
    • Regs.ext.dsa.pubrender=0: Julkaisija ei voi renderöidä.
    • Regs.ext.dsa.datatopub=0: Älä lähetä avoimuusdataa.
  • Hintatarjousreaktiot, jotka eivät sisällä Bid.ext.dsa.adrender=1-objektia, estetään.

IAB:n DSA-määritysten integrointiohjeet ostajille

Kun ostaja vastaanottaa hintatarjouspyynnössä signaalin, jonka mukaan DSA-avoimuustiedot on näytettävä, ostajan on arvioitava, pystyykö se näyttämään tarvittavat tiedot asianmukaisesti.

Jos ostaja vastaa Bid.ext.dsa.adrender=1-objektilla, hänen on varmistettava seuraavat asiat:

• Mainoksen on sisällettävä mainosmerkki, tai siitä on muuten käytävä ilmi, että kyseessä on mainos.
  • Käyttäjille on tarjottava tapa nähdä seuraavat tiedot:

Alaikäisten suojeleminen

Julkaisijat, joilla on alaikäisiin käyttäjiin liittyviä lisävelvollisuuksia, voivat hyödyntää työkalujamme sellaisten käyttäjien yhteydessä, jotka ovat liian nuoria antamaan suostumustaan.