Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Oppdatering om testing av Privacy Sandbox i AdSense

Lagt ut 12. desember 2023

Bakgrunn

Som en del av Googles forpliktelser overfor konkurransetilsynet i Storbritannia (Competition and Markets Authority – CMA) samarbeider Googles annonseplattformer, deriblant AdSense, under tilsyn av CMA, om å utvikle og gjennomføre eksperimenter for å evaluere hvor effektivt API-ene for Privacy Sandbox og andre signaler som ivaretar personvernet, støtter viktige bruksmønstre for nettbasert annonsering uten informasjonskapsler fra tredjeparter.

Som en del av testingen som tilrettelegges av Chrome, tilbyr Chrome to testmoduser der atferd og funksjonalitet på nettsteder kan forhåndsvises uten bruk av informasjonskapsler fra tredjeparter.

• Modus A: I 4. kvartal 2023 kan leverandører av annonseteknologi som tester Privacy Sandbox, velge å motta konsekvente etiketter i et undersett av Chrome-nettlesere. AdSense har testet denne modusen aktivt.
  • Modus B: I 1. kvartal 2024 deaktiverer Chrome informasjonskapsler fra tredjeparter for 1 % av trafikken via Chrome globalt. Ved hjelp av modus B skal AdSense kjøre en test for å evaluere effekten som avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter har, og vi skal rapportere resultatene til CMA i 2. kvartal 2024.

Begge modusene fortsetter i det minste ut 2. kvartal 2024. Og når informasjonskapsler fra tredjeparter er deaktivert i modus B (for 1 % av Chrome-trafikken), forblir de deaktivert gjennom hele utfasingen av slike informasjonskapsler.

Hovedmålet med testing i modus B er å få en kvantitativ forståelse av effekten av avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter og effektiviteten til Privacy Sandbox-teknologiene.

Testdesign

I oppsettet av modus B-testen deles trafikken inn i tre grupper, som anbefalt av konkurransetilsynet i Storbritannia (CMA).

Hva kan forventes av testresultatene?

I testingen kan vi evaluere hvor effektive de relevansbaserte API-ene for Privacy Sandbox er, og vi skal dele resultatene med konkurransetilsynet i Storbritannia (CMA), Chrome og bransjen generelt. Vi anslår at resultatene fra denne testen blir delt med CMA i april 2024.

Og vi forventer at testresultatene blir en tidlig indikator på de forventede resultatene uten informasjonskapsler fra tredjeparter. Vi anser dette som en grunnlinje, siden vi forventer at resultatene blir bedre med økt bruk, optimalisering og dekning av Privacy Sandbox og andre personvernfokuserte teknologier som forbedres i takt med at økosystemet klargjøres for avviklingen av informasjonskapsler fra tredjeparter.

Må publisister gjøre noe i forbindelse med denne testingen?

Nei, denne testingen krever ikke noe av publisistene. AdSense samarbeider direkte med Chrome, deltakende SSP-er og DSP-er samt konkurransetilsynet i Storbritannia om å gjennomføre testen.

Kan publisister velge bort denne testingen?

Publisister kan velge bort Protected Audience API eller Topics API ved hjelp av «Permissions-Policy» (regler for tillatelser) i Chrome. Men de kan ikke velge bort Chrome-tilrettelagt testing av annonseringsrelaterte bruksmønstre.