Rajoitetun datankäsittelyn asetukset

Datankäsittelyasetuksen valitseminen

AdSensen oletusasetuksena on, että datankäsittelyä ei rajoiteta ja että sivustosi tai sovelluksesi käyttäjät näkevät personoituja mainoksia. Jos haluat rajoittaa datankäsittelyä ja kohdistaa personoimattomia mainoksia ehdot täyttäville käyttäjille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa, sinun on muutettava CPRA-asetuksia. Nämä asetukset eivät vaikuta dataan, jota saatat jakaa tilisi ulkopuolella esimerkiksi välityksen avulla.

Huom. Vaikka AdSensen käyttöliittymässä viitataan CPRA-asetuksiin, asetus koskee kaikkia soveltuvia Yhdysvaltojen osavaltioita.

Näin voit muuttaa datankäsittelyä koskevia CPRA-asetuksia koko tililläsi:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit ja sitten CPRA ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vaihtoehto, jota haluat käyttää AdSense-tililläsi.
    • Älä rajoita datankäsittelyä: Google kohdistaa personoituja mainoksia ehdot täyttäville käyttäjille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.
    • Rajoita datankäsittelyä: Google kohdistaa personoimattomia mainoksia vain ehdot täyttäville käyttäjille soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.
  4. Klikkaa Tallenna muutokset.
Vinkki: Jos päätät olla rajoittamatta datankäsittelyä koko tililläsi, voit rajoittaa sitä mainospyyntötasolla.

Älä rajoita datankäsittelyä

Jos valitset Älä rajoita datankäsittelyä ‑asetuksen, voit valita mainontakumppanit, jotka voivat saada hintatarjouspyyntöjä Googlen tietojen mukaan soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa olevilta käyttäjiltä.

Voit valita tällaiset mainontakumppanit seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit ja sitten CPRA ja sitten Asetukset.
  3. Siirry Tarkista mainoskumppanit ‑kohtaan ja valitse lista, jota haluat käyttää.
    • Käytä kaikkia aktiivisia mainontakumppaneita: Käytä kaikki saatavilla olevat mainontakumppanit sisältävää listaa, jonka löydät tämän ominaisuuden asetuksesta. Google ja kaikki aktiiviset mainontakumppanit voivat saada hintatarjouspyyntöjä käyttäjiltä, jotka Googlen tietojen mukaan ovat soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.
    • Oma mainoskumppani: Luo oma lista muokkaamalla listaa, joka sisältää kaikki saatavilla olevat mainontakumppanit. Vain valitut mainontakumppanit voivat saada hintatarjouspyyntöjä käyttäjiltä, jotka Googlen tietojen mukaan ovat soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Tässä tapauksessa AdSense-tilisi käyttäjille ilmoitetaan, kun uusia mainontakumppaneita liittyy alustalle. Uusia mainontakumppaneita ei lisätä automaattisesti omaan listaasi, mutta voit lisätä ne manuaalisesti.
  4. Klikkaa Tallenna muutokset.

Rajoita datan käsittelyä

Kun julkaisija ottaa käyttöön rajoitetun datan käsittelyn, Google rajoittaa julkaisijan pyynnöstä entistä tarkemmin sitä, miten se käyttää dataa, ja alkaa näyttää pelkästään personoimattomia mainoksia. Personoimattomat mainokset eivät perustu käyttäjän aiempaan toimintaan. Ne kohdistetaan kontekstuaalisten tietojen perusteella, eli niissä voidaan käyttää esimerkiksi käyttäjän nykyiseen sijaintiin perustuvaa yleistä maantieteellistä kohdistusta (esim. kaupungin tasolla mutta ei postinumeron tasolla) tai kohdistusta, joka pohjautuu käyttäjän sillä hetkellä katsoman sivuston tai sovelluksen sisältöön tai juuri käytettyihin hakulausekkeisiin. Google ei salli näissä mainoksissa minkäänlaista kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa yleisölle kohdistamista eikä myöskään demografista kohdistamista tai käyttäjäluettelolle kohdistamista, kun rajoitettu datan käsittelytila on käytössä.

Rajoitetun datan käsittelyn asetukset:

Julkaisijoiden on itse päätettävä käytäntöjen noudattamiseen liittyvien velvollisuuksiensa ja oikeudellisen analyysin perusteella, milloin ja miten he haluavat ottaa rajoitetun datan käsittelytilan käyttöön. Kaksi yleistä tapausta on kuvattu alla:

1. Jotkut julkaisijat valitsevat, ettei heidän mittauskokonaisuuksissaan näy Älä myy henkilökohtaisia tietojani ‑linkkiä. Käyttämällä verkoston hallinta-asetusta tällaiset julkaisijat voivat ottaa rajoitetun datan käsittelyn käyttöön kaikessa ohjelmallisessa liikenteessään käyttäjille, jotka ovat soveltuvissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Jos he valitsevat tämän vaihtoehdon, Google selvittää käyttäjien sijainnin heidän IP-osoitteidensa perusteella ja ottaa rajoitetun datan käsittelytilan käyttöön kaikilla, joilla havaitaan kyseisten osavaltioiden mukainen IP-osoite.
  2. Jotkut julkaisijat puolestaan valitsevat, että Älä myy henkilötietojani ‑linkki on näkyvissä. Tällaiset julkaisijat voivat myös lähettää rajoitetun datan käsittelyn signaalin pyyntökohtaisesti, kun käyttäjä on kieltänyt henkilökohtaisten tietojensa myynnin.

Lopuksi yhteistyökumppanit, jotka käyttävät Global Privacy Control ‑signaalia, voivat päättää ottaa käyttöön rajoitetun datan käsittelyn vastaanottaessaan GPC-käytöstäpoistosignaalin.