Varaennakonpidätykseen liittyvät ongelmat

Näiden tietojen avulla voit ratkaista varaennakonpidätykseen liittyviä ongelmia.

Valitse vaihtoehto, joka kuvaa ongelmaasi parhaiten:

Mikä on varaennakonpidätys?

Saatamme joutua tekemään sellaisilta julkaisijoilta 24 %:n ennakonpidätyksen, joiden verolomakkeella ilmoittamat verotiedot havaitaan vääriksi tai epätarkoiksi ja joiden oletetaan olevan yhdysvaltalainen henkilö Yhdysvaltojen ennakonpidätyksen olettamussääntöjen mukaisesti tai jotka jättävät muutoin toimittamatta hyväksyttävät veroasiakirjat ja joiden oletetaan olevan yhdysvaltalainen henkilö.

Jos tuloistasi on tehty ennakonpidätys, sinulta on maksun käsittelyhetken aikaisten tietojemme mukaan ollut määrä pidättää ennakkoa. Tällöin tilisi Maksut-sivulla on ennakonpidätystä koskeva rivikohta.

Jos katsot, että varaennakonpidätystä ei kuulu tehdä, päivitä tilisi verotiedot. Jos toimitat hyväksyttävät dokumentit, jotka osoittavat, että varaennakonpidätystä ei kuulu tehdä, emme jatkossa pidätä verojen osuutta AdSense-tuloistasi.

Lue lisää varaennakonpidätyksestä.

Miten voin estää varaennakonpidätyksen?

Jos katsot, että varaennakonpidätystä ei kuulu tehdä, päivitä tilisi verotiedot. Voit lähettää uudelleen W9-verolomakkeen. Vastaa kieltävästi kysymykseen "Oletko saanut Yhdysvaltain verohallinnolta IRS:ltä tiedon, että sinuun sovelletaan varaennakonpidätystä, koska et ole ilmoittanut kaikkia korkoja ja osinkoja veroilmoituksessasi?".

Jos vastaat "kyllä", Googlen täytyy pidättää 24 % tuloistasi Yhdysvaltain verovirastolle (Internal Revenue Service, IRS). Sinua kehotetaan merkitsemään valituksi ruutu "Hyväksyn, että Google pidättää 24 % veroa tuloistani".

Kun olet päivittänyt verotietosi ja ilmoittanut, että sinuun ei ole määrä soveltaa varaennakonpidätystä, emme jatkossa pidätä verojen osuutta AdSense-tuloistasi. Aiemmat ennakonpidätykset on maksettu suoraan IRS:lle Yhdysvaltain liittovaltion veromaksuina. Summa näkyy lomakkeessa 1099 tai 1042-S, joka lähetetään sinulle tulevan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Jos sinulta ei kuulu periä Yhdysvaltain liittovaltion veroja, ota hyvityksiin liittyvissä asioissa yhteyttä IRS:ään.

Miten saan rahat takaisin varaennakonpidätyksestä?

Emme voi hyvittää aiempia ennakonpidätyksiä. Ne on maksettu suoraan IRS:lle Yhdysvaltain liittovaltion veromaksuina. Summa näkyy lomakkeessa 1099, joka lähetetään sinulle ennakonpidätystä seuraavan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Jos sinulta ei kuulu periä Yhdysvaltain liittovaltion veroja, ota hyvityksiin liittyvissä asioissa yhteyttä veroneuvojaan ja IRS:ään.

Lisätuki

Voit esittää kysymyksiä ja keskustella Googlen tuoteasiantuntijoiden sekä muiden julkaisijoiden kanssa käyttäjäyhteisön foorumilla.