Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Merkveiligheid

Advertenties zoeken in het Centrum voor advertentiebeoordeling

Het Centrum voor advertentiebeoordeling biedt verschillende functies waarmee u specifieke advertenties kunt vinden om te beoordelen en te blokkeren.

Filteren of zoeken

Via het zoekvak boven in het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u aangeven welke advertenties u wilt bekijken, bijvoorbeeld op basis van taal, advertentietype, advertentieformaat, enz.

De volgende opties zijn beschikbaar om naar advertenties te zoeken:

• Tekst: Zoek advertenties met overeenkomende advertentietekst of bestemmings-URL's.
  • Kliktekenreeks: Zoek naar advertenties op basis van hun tracking-URL.

De volgende opties zijn beschikbaar om advertenties te filteren:

• Uitgeversdomein: Filter advertenties op basis van de sites waarop ze zijn weergegeven.
  • Nieuwste advertenties: Filter op advertenties die de afgelopen 1 tot 30 dagen op uw site zijn weergegeven.
  • Advertentienetwerk: filter op advertenties uit een specifiek advertentienetwerk. Houd er rekening mee dat dit filter alleen advertenties toont van realtime bieden (RTB) en daarom niet kan worden gecombineerd met het filter Taal.
  • Advertentiemateriaal-ID: Filter advertenties op basis van de unieke ID.
  • Algemene advertentiecategorie: filter advertenties op basis van de algemene categorie of subcategorie.
    Opmerking: Ons systeem deelt advertenties automatisch in categorieën in. Hierbij nemen we meerdere factoren in overweging, niet alleen de categorisatie die adverteerders meeleveren. Hoewel we ons best doen om met onze technologie advertenties uit de mogelijke categorieën te filteren, kunnen we niet garanderen dat elke gerelateerde advertentie wordt gefilterd.
  • Taal: Filter op basis van de taal die voor advertenties is vastgesteld. We bepalen de taal van de advertentie aan de hand van verschillende factoren, waaronder de landingspagina en de content van de advertentie. Dit betekent dat er mogelijk advertenties worden getoond in andere talen dan de taal waarvoor u een filter heeft ingesteld. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per taal. Houd er rekening mee dat dit filter alleen advertenties uit het Google Display Netwerk (GDN) toont en daarom niet kan worden gecombineerd met het filter Advertentienetwerk.
    Voorbeeld

Stel dat u advertenties in 5 talen heeft (Engels, Spaans, Italiaans, Portugees en Japans) en dat de verdeling van uw advertenties over deze talen als volgt is: Engels (20), Spaans (40), Italiaans (25), Portugees (5) en Japans (10). De talen worden dan in de volgende (aflopende) volgorde weergegeven: Spaans, Italiaans, Engels, Japans en Portugees.

• Formaat: Filter op basis van het formaat van de advertenties die op uw site worden weergegeven. De lijst wordt gerangschikt op volgorde van het percentage advertenties per grootte.
  • Advertentietype: Filter op beeld-, tekst- of rich media-advertenties.

Opmerking: Sommige filteropties zijn verborgen totdat u begint te typen in het zoekvak en we kunnen vaststellen wat u zoekt.

Afbeeldingen zoeken

Met de functie 'Afbeeldingen zoeken' van het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u beeldadvertenties zoeken en beoordelen. U kunt bijvoorbeeld een foto van het logo van een concurrent uploaden en deze foto gebruiken om beeldadvertenties met dit logo te vinden.

Zoeken naar advertenties die overeenkomen met een afbeelding:

1. Klik op Zoeken op afbeelding .
  2. Klik op Afbeelding kiezen en upload de afbeelding.

Opmerkingen:

• De afbeelding moet een png-bestand zijn dat kleiner is dan 3 MB en mag maximaal 1 advertentie bevatten. Advertentieovereenkomsten kunnen alleen worden gevonden met een origineel png-bestand.
    • Het vervormen van de afbeelding heeft invloed op de zoekresultaten. Controleer of u het beeld niet heeft vervormd door in of uit te zoomen. Als u een afbeelding gebruikt die per e-mail is verzonden, moet u de afbeelding downloaden naar uw computer, in plaats van de afbeelding kopiëren, om vervorming te voorkomen.

Tijdens de zoekopdracht vindt het Centrum voor advertentiebeoordeling mogelijk advertentieovereenkomsten en visuele overeenkomsten voor het advertentiemateriaal waarnaar u zoekt. Advertentiemateriaal wordt in de zoekresultaten gelabeld als advertentieovereenkomsten of visuele overeenkomsten.

• Een advertentieovereenkomst is de instantie van het advertentiemateriaal dat u heeft geüpload. Met Zoeken vindt u het advertentiemateriaal dat u heeft geüpload op basis van het advertentiemateriaal en de weergavetijd. Met AdSense kunt u dit blokkeren of de bron van het advertentiemateriaal achterhalen.

Een advertentieovereenkomst kan wel of niet visueel exact overeenkomen met het geüploade advertentiemateriaal. Als u de advertentieovereenkomst blokkeert, wordt deze mogelijk niet weergegeven in uw app, maar wel via uw andere advertentiebronnen.

• Een visuele overeenkomst is advertentiemateriaal dat visueel exact hetzelfde is of sterk lijkt op het geüploade advertentiemateriaal waarnaar u zoekt, maar dat niet per se een exacte advertentieovereenkomst is.
Opmerking: Hoewel zoeken op afbeelding de meeste bestands- en advertentietypen ondersteunt, worden mogelijk niet altijd alle beschikbare beeldadvertenties gevonden.

U kunt de bron van advertentiemateriaal ook vinden met Afbeeldingen zoeken.

Vergelijkbare advertenties

Via het Centrum voor advertentiebeoordeling kunt u ook naar vergelijkbare advertenties zoeken. Advertenties worden beschouwd als gerelateerd als ze een soortgelijke landingspagina hebben of als ze zijn verbonden door een vergelijkbaar onderwerp (zoals een merk, persoon, voorwerp, enzovoort).

Vergelijkbare advertenties bekijken:

• Plaats de muisaanwijzer op een advertentie, klik op Meer Meer en dan Vergelijkbare advertenties zoeken op en selecteer een optie.

Vergelijkbare advertenties verschijnen op een nieuwe gefilterde pagina. Hier kunt u advertenties onder andere blokkeren en markeren als beoordeeld.