Automaattiset mainokset

Automaattisten mainosten samantyyppinen haku

Automaattisten mainosten samantyyppinen haku tuo esiin hakutermejä, jotka liittyvät katsotun sivun sisältöön. Kun käyttäjä klikkaa samantyyppistä hakutermiä, hänet ohjataan Google-hakuun, jossa näkyy mainoksia ja sivustohakutuloksia. Ominaisuuden avulla voit kannustaa käyttäjiä tutustumaan relevantteihin aiheisiin sivustollasi ja reagoimaan AdSense for Search ‐mainoksiin.

Huom. Automaattisten mainosten samantyyppinen haku on tällä hetkellä käytettävissä vain englannin- ja saksankielisillä sivustoilla. Jos laitat ominaisuuden päälle muunkielisellä sivustolla, se ei tule näkyviin.

Hyödyt

• Enemmän sivustoaktiivisuutta: Automaattisten mainosten samantyyppinen haku voi lisätä käyttäjäaktiivisuutta sivustollasi, sillä se auttaa käyttäjiä löytämään sisältöä, joka liittyy heidän katsomaansa sivuun.
  • Osuvat Hakumainokset: Google voi toimittaa hakusivullesi laadukkaita AdSense for Search ‑mainoksia, jotka ovat osuvia käyttäjien hakutermien kannalta.
  • Lisätulot: Automaattisten mainosten samantyyppinen haku voi auttaa saamaan lisää hakumainostuloja ohjaamalla enemmän liikennettä sivustohakutuloksiin.
  • Toimii nykyisten mainostesi kanssa: Koska automaattisten mainosten samantyyppinen haku on navigointiyksikkö eikä mainos, sitä ei lasketa mukaan sivun mainosmäärään. Huomaa, että mainosten hienosäädön asetukset (beta) eivät vaikuta Automaattisten mainosten samantyyppinen haku ‑ominaisuuteen.

Näin se toimii

• Kun laitat automaattisten mainosten samantyyppisen haun päälle, AdSense lisää sen ehdot täyttäville sivuille.
  • AdSense luo samantyyppisiä hakutermejä automaattisesti puolestasi. Huomaa, että termit ja niiden näkymispaikat voivat ajoittain muuttua.

Näin ansaitset rahaa samantyyppisellä haulla

Automaattisten mainosten samantyyppinen haku on valinnainen ominaisuus, joka näyttää AdSense for Search ‐mainoksia. Osuutesi mainosklikkausten tuottamista tuloista on 51 %. Tämä voi poiketa AdSense for Content ‑mainosmuotojen kautta saamastasi tulojen jaosta. Automaattisten mainosten samantyyppisestä hausta saamasi tulot näkyvät erillisenä rivikohtana AdSense for Content ‑maksuissasi.

Näin laitat ominaisuuden päälle

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Mainokset.
  3. Näet kaikki sivustosi taulukossa. Klikkaa haluamasi sivuston vierestä Muokkaa Muuta. Sivusto aukeaa mainosasetusten esikatselussa.
  4. Varmista Mainosasetukset-kohdasta, että Automaattiset mainokset ovat päällä.
  5. Klikkaa Sivunsisäiset mainosmuodot ja laita Samantyyppinen haku päälle.
  6. Vahvista, että hyväksyt käyttöehdot ja käytännöt.
  7. Klikkaa Käytä sivustolla.
    Huom. Automaattisten mainosten samantyyppinen haku ei välttämättä näy ehdot täyttävillä sivuilla heti.

Näin seuraat samantyyppisen haun tuloksia

1. Siirry AdSensessa Raportit-sivulle.
  2. Luo oma raportti ja lisää Mainosmuoto-erittely.
  3. Klikkaa Muokkaa mittareita Muuta, valitse suppilomittarit ja klikkaa Käytä.

Usein kysyttyä

Tarvitsenko AdSense for Search (AFS) ‐tilin, jotta voin laittaa automaattisten mainosten samantyyppisen haun päälle?

Et. Automaattisten mainosten samantyyppinen haku näyttää AdSense for Search ‐mainoksia, mutta ominaisuuden päälle laittaminen ei edellytä AFS-tiliä. Ainoa vaatimus on, että automaattiset mainokset ovat käytössä.

Sivustollani ei ole hakuominaisuutta. Voinko silti käyttää automaattisten mainosten samantyyppistä hakua?

Kyllä. Kun käyttäjä klikkaa samantyyppistä hakutermiä, hän siirtyy Googlen ylläpitämään hakuun, jossa näkyy mainoksia ja sivustohakutuloksia.

Millä sivuilla automaattisten mainosten samantyyppinen haku toimii?

Kaikilla sivuilla, joilla on riittävästi tekstisisältöä. Automaattisten mainosten samantyyppinen haku luo termejä sisällön perusteella, joten runsassisältöiset sivut tuottavat enemmän osuvia termejä, mikä parantaa tuloksia. Huomaa, että samantyyppisen haun tuloksissa näkyy vain englannin- ja saksankielisiä sivuja.

Sivuni täyttää ehdot, mutta sillä ei näy samantyyppisiä hakutermejä. Mistä tämä johtuu?

Vaikka sivu täyttäisi ehdot, sillä ei näy samantyyppisiä hakutermejä, jos osuvia termejä ei löydy. Automaattisten mainosten samantyyppinen haku estää vain aikuisille suunnatun sisällön ja sellaisen sisällön ehdottamisen, johon liittyy arkaluontoisia merkityksiä. Suosittelemme myös, että luet artikkelin Kyselyparametrien vaikutus automaattisten mainosten samantyyppiseen hakuun.

Miksi näen hakutuloksia sivustoni ulkopuolelta?

Jos haku ei tuota riittävästi osuvia tuloksia sivustoltasi, tuloksissa saattaa näkyä muita verkkosivuja. Tämä hyödyttää käyttäjää ja auttaa sinua noudattamaan Custom Search ‐mainoksia koskevia käytäntöjä. Kun tuloksissa näkyy ulkopuolisia sivuja, tästä kerrotaan käyttäjälle hakutulossivulla.

Kolmannen osapuolen toteuttamien mainosten käyttöönotto

Tässä mainosmuodossa voi käyttää kolmannen osapuolen toteuttamia mainoksia. Katso, miten voit ottaa ne käyttöön hakutulossivuillasi.