Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Betalingen

Uw betalingsgeschiedenis bekijken

U vindt uw betalingsgeschiedenis op de pagina Transacties. De transacties voor al uw betalingsaccounts zijn geordend op maand en transactietype, zodat u eenvoudig informatie kunt vinden over inkomsten, betalingen, correcties en belastingen voor een factureringsperiode.

Zo kunt u uw betalingsgeschiedenis doornemen:

1. Log in op uw AdSense- of AdSense voor YouTube-account.
  2. Klik op Betalingen en dan op Informatie voor betalingen.
  3. Als u afzonderlijke betalingsaccounts voor AdSense en YouTube heeft, zorgt u dat u het juiste betalingsaccount selecteert.
  4. Klik op Transacties bekijken.
    Uw betalingsgeschiedenis is standaard ingesteld op de gedetailleerde transactieweergave voor de afgelopen 3 maanden.
  5. Klik op een maandoverzicht om de lijst met transacties voor die factureringsperiode te bekijken.
  6. U kunt een maandoverzicht downloaden of afdrukken:
    • Klik op Afdrukken . Er wordt een venster geopend met de transacties. Druk ze af met de opdracht Afdrukken in uw browser.
    • Klik op Downloaden . U kunt uw betalingsgeschiedenis downloaden in csv-indeling (door komma's gescheiden waarden). U kunt de records importeren naar een spreadsheet.
Tip: U kunt de filters gebruiken om alleen bepaalde typen transacties te bekijken voor een bepaalde periode.

Uw transactieweergave aanpassen

Met de opties bovenaan de pagina kunt u uw transacties filteren en zoeken.

1. Log in op uw AdSense- of AdSense voor YouTube-account.
  2. Klik op Betalingen en dan op Informatie voor betalingen.
  3. Als u afzonderlijke betalingsaccounts voor AdSense en YouTube heeft, zorgt u dat u het juiste betalingsaccount selecteert.
  4. Klik op Transacties bekijken.
    Uw betalingsgeschiedenis is standaard ingesteld op de gedetailleerde transactieweergave voor de afgelopen 3 maanden.
  5. Selecteer Gedetailleerde transactieweergave of Overzichtsweergave via de meest linkse pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  6. Klik naast Alle transacties op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en selecteer een transactietype:
    • Alle transacties
    • Inkomsten: Eventuele toepasselijke inkomsten worden getoond als maandelijkse transacties.
    • Betalingen: Betalingen die aan u zijn gedaan.
    • Correcties: Meestal kredieten die op uw account zijn toegepast.
    • Belastingen: De toepasselijke belastingen die van toepassing zijn op uw account.
  7. Kies de periode die u wilt controleren. U kunt een vooraf ingestelde periode selecteren of uw eigen aangepaste periode kiezen. Als u Aangepaste periode kiest, voert u een periode in en klikt u op Toepassen.

Toegang krijgen tot een betalingsbewijs

Er is een betalingsbewijs beschikbaar in uw account zodra u een betaling ontvangt. Dit bewijs is een afdrukbare pagina met relevante gegevens over uw betaling.

Een betalingsbewijs voor een bepaalde betaling bekijken:

1. Log in op uw AdSense- of AdSense voor YouTube-account.
  2. Klik op Betalingen en dan op Informatie voor betalingen.
  3. Als u afzonderlijke betalingsaccounts voor AdSense en YouTube heeft, zorgt u dat u het juiste betalingsaccount selecteert.
  4. Klik op Transacties bekijken.
    Uw betalingsgeschiedenis is standaard ingesteld op de gedetailleerde transactieweergave voor de afgelopen 3 maanden.
  5. Selecteer Gedetailleerde transactieweergave via de meest linkse pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  6. Gebruik de filteropties om een specifieke betaling te zoeken.
  7. Klik naast de gewenste betaling op de link Automatische betaling.
    Er wordt een afdrukbaar betalingsbewijs weergegeven in een nieuw browservenster of een nieuw tabblad.