Sivustojen hallinta

Sivustosi on linkitetty alustakumppanin sivustoon

Jos sivustosi on linkitetty alustakumppanin sivustoon, alustakumppani voi hallinnoida tiettyjä asetuksia (joita kutsutaan alustakumppanin asetuksiksi) jaetun liikenteesi yhteydessä joko osittain tai kokonaan.

Jaettu liikenne tarkoittaa mitä tahansa mainospyyntöä, joka sisältää sekä oman julkaisijan tunnuksesi että alustan julkaisijan tunnuksen. Jos mainoskoodissasi on data-ad-host-parametri, mainoskoodin katsotaan lähettävän mainospyyntöjä jaettuna liikenteenä. Jos taas sivullasi on google-adsense-platform-account-sisällönkuvauskenttä, kaikki sivultasi lähtevät AdSense-mainospyynnöt katsotaan jaetuksi liikenteeksi.

Sivuston alustakumppanin asetusten tarkistaminen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Sivustot.
  3. Etsi sivustosi sivustolistasta.
    Vinkki: Voit etsiä sivustoja listasta nopeasti käyttämällä sivun yläreunassa olevaa suodatinta Suodata. Voit joko käyttää valmiita termejä tai lisätä oman hakutermin.
  4. Klikkaa sivustoasi ja tarkista sen alustakumppanin asetukset.
    Alustakumppanin asetus Kuvaus
    Mainosasetukset Näillä määritellään, kumpi valitsee sivustosi mainosasetukset, sinä vai alustakumppanisi. Mainosasetuksia ovat esimerkiksi Automaattisten mainosten asetukset, estoasetukset ja säädöksiin liittyvät asetukset.
    Huom. Tämä koskee vain jaettua liikennettä.
    Ads.txt Tällä asetuksella määritellään, kumpi valitsee sivuston ads.txt-tiedoston asetuksen, sinä vai alustakumppanisi. Jos asetuksen valitset sinä, voit luoda ads.txt-tiedoston sivustollesi.
    Käytäntörikkomukset Näet ilmoituksen siitä, että alustakumppani voi nähdä sivustosi jaettuun liikenteeseen liittyvät käytäntörikkomukset.
    Tulojen jakamisasetukset Näillä määritellään, kuinka suuri prosenttiosuus AdSense-tuloista jää sinulle (0–100 %) ja kuinka suuri alustalle (0–100 %).
    Huom. Tämä koskee tuloja, jotka ansaitset tavallisen AdSense-tulojen jaon jälkeen.

Sivuston linkityksen poistaminen

Jos haluat poistaa sivustosi ja alustakumppanin sivuston välisen linkityksen, sinun on lopetettava liikenteesi jakaminen.

Huom. Jos sivustosi kuuluu alustan omistamaan verkkotunnukseen (esim. example.blogspot.com), et voi poistaa sen linkitystä. Voit kuitenkin poistaa sivustosi AdSensesta.

Näin voit poistaa sivuston linkityksen:

1. Poista data-ad-host-parametri mainoskoodistasi.
  2. Poista google-adsense-platform-account-sisällönkuvauskenttä sivuiltasi.
  3. Odota, että AdSense indeksoi sivustosi uudelleen, tai poista sivustosi AdSensesta ja lisää se sitten uudelleen.

Kun sivuston linkitys on poistettu, sen asetukset päivitetään sivuston sivulla.