Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Opprett en melding om kompensasjon for annonseblokkering

Etter at du har konfigurert nettstedet ditt, kan du opprette en melding som bare vises til brukere som har installert programvare for blokkering av annonser eller skript.

Sørg for at du har lagt til taggen for kompensasjon for annonseblokkering på nettstedet ditt.
  1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Personvern og meldinger.
  3. Click Ad blocking recovery.
  4. Klikk på Opprett melding.Nå åpnes «Endre meldingen»-siden.
  5. Velg nettstedene der meldingen skal vises:
    1. Klikk på Velg nettsteder.
    2. Velg de aktuelle nettstedene.
    3. Klikk på Bekreft.
  6. Valgfritt: Du kan ta med visse sider i eller ekskludere dem fra meldingen om kompensasjon for annonseblokkering ved å klikke på «Legg til nettadresser». Per domene kan du ta med eller ekskludere opptil 5 sider. Klikk på følgende på domenet ditt:
    • Legg til en sideinkludering: Angi bestemte sider som skal tas med i meldingen om kompensasjon for annonseblokkering. Når du legger til sider som skal tas med, ekskluderes samtidig alle andre sider (du vil f.eks. at meldingen om kompensasjon for annonseblokkering bare skal vises i én del på nettstedet ditt).

Merk: Hvis du ikke legger til noen inkluderinger, vises meldingen om kompensasjon for annonseblokkering på hele nettstedet. Hvis du legger til sideinkluderinger, blir alle sider som ikke er inkludert, automatisk ekskludert fra meldingen om kompensasjon for annonseblokkering.

Sideekskluderinger gjelder etter inkluderinger. Dette betyr at du bør legge til ekskluderinger hvis du har sider på det inkluderte nettstedet eller deler på det som du vil ekskludere.

• Legg til en sideekskludering: Angi bestemte sider som skal ekskluderes fra meldingen om kompensasjon for annonseblokkering. Besøkende på nettstedet kan gå til denne siden uten å bli vist noen melding om kompensasjon for annonseblokkering.
      • Hvis du har implementert meldingstaggen for annonseblokkering på en side, blir det fortsatt talt en sidevisning i antallet meldinger om annonseblokkering som er registrert, selv om ekskluderinger førte til at meldingen faktisk ikke ble vist.
        Finn ut hvordan du formaterer nettadressene dine slik at de inkluderer og ekskluderer sider
  7. Velg språkene denne meldingen skal vises på:
    1. Standardspråk: Vi viser meldingene på standardspråket dersom språket på brukerens enhet ikke kan fastslås, eller når språket på enheten ikke inngår i språkene du har oppført under «Tilleggsspråk».
    2. Tilleggsspråk: Brukerne kan bli vist meldingen på et hvilket som helst av tilleggsspråkene som samsvarer med språket på den aktuelle enheten. Språkene du velger her, må samsvare med språkene brukerne kan velge på nettstedet ditt. Du kan endre meldingsteksten for hvert av tilleggsspråkene.
      Eksempel
      Hvis du velger «Nederlandsk» som et tilleggsspråk, får brukerne som har nederlandsk som enhetsspråk, også se personvernforordningsmeldingen på nederlandsk.
  8. Valgfritt: Slå på Egendefinert valg for å la de besøkende velge mellom å tillate annonser eller en alternativ løsning du har definert. Et eksempel på et slikt egendefinert valg er å gi brukerne muligheten til å abonnere på nettstedet ditt.
    Dette alternativet krever at du implementerer googlefc.controlledMessagingFunction-funksjonen i Funding Choices API. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer en melding for egendefinert valg
  9. Gi meldingen et beskrivende navn i «Meldingsnavn-feltet», slik at det blir enklere å finne igjen meldingen senere. Navnet blir bare vist på «Personvern og meldinger»-siden. Det er ikke synlig for brukerne.
  10. Gå til «Plassering»-området, og velg hvordan og hvor du vil at meldingen skal vises på nettstedet:
    • Sentrert modal (kan avvises): Meldingen er sentrert på siden med en mørk bakgrunn som skjuler sideinnholdet delvis. Brukerne kan lukke meldingen.
    • Sentrert modal (kan ikke avvises): Meldingen er sentrert på siden med en mørk bakgrunn som skjuler sideinnholdet delvis. Brukere kan ikke lukke meldingen. Ikke tilgjengelig for meldingstypen «Tillat annonser eller avvis».
    • Festet nederst (kan avvises): Meldingen er festet nederst på siden, slik at de besøkende kan se innholdet på siden. Meldingen går over hele bredden av enhetsskjermen. Brukerne kan lukke meldingen.
  11. Valgfritt: Rediger og formater meldingen slik at den er i tråd med de visuelle og redaksjonelle standardene på nettstedet.
  12. Klikk på Publiser for å publisere meldingen, eller klikk på Lagre utkast for å lagre uten å publisere.
    Du må gjennomgå kontoinnstillingene dine før du publiserer den første meldingen om kompensasjon for annonseblokkering. Klikk på Gå gjennom innstillingene, og ta en avgjørelse i «For brukere av godkjente annonser»-delen.

Inkluder eller ekskluder sider i meldingen om kompensasjon for annonseblokkering

Du kan velge hvilke sider som skal inkluderes ieller ekskluderes fra meldingen om kompensasjon for annonseblokkering.

Formatering av nettadresser for å inkludere eller ekskludere sider

I eksemplene nedenfor kan du se hvordan en bestemt nettadresse kan brukes for å inkludere sider i eller ekskludere sider fra en melding om kompensasjon for annonseblokkering. Merk at ekskluderinger alltid overstyrer inkluderinger.

Eksempel

Hvis du skriver inn example.com og spesifiserer sideinkluderingen og sideekskluderingen nedenfor:

• path-include /articles/
  • page-exclude /articles/my-public-article

og hvis vi forutsetter at du ikke har underdomener konfigurert under example.com:

• så vises ikke Offerwall-meldingen verken på example.com/other/ eller på www.example.com/other
  • så vises Offerwall-meldingen på example.com/articles/one og på www.example.com/articles/one
  • så vises ikke Offerwall-meldingen verken på example.com/articles/my-public-article eller på www.example.com/articles/my-public-article

Hvis du vil vite mer om hvordan du viser brukermeldinger på bestemte nettadresser, kan du lese artikkelen brukermeldinger på nettsteder og underdomener.