Viestin luominen mainosestoa käyttäville

Kun olet tagannut sivustosi, voit luoda viestin, joka näkyy mainonnan tai skriptien esto-ohjelmaa käyttäville.

Varmista, että olet lisännyt sivustollesi mainosestotagin.
  1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Yksityisyys ja viestit.
  3. Click Ad blocking recovery.
  4. Klikkaa Luo viesti. Muokkaa viestiä ‑sivu avautuu.
  5. Valitse sivustot, joille viesti tulee:
    1. Klikkaa Valitse sivustot.
    2. Valitse haluamasi sivustot.
    3. Klikkaa Vahvista.
  6. (Valinnainen) Jos haluat, että viesti mainosestoa käyttäville näkyy vain tietyillä sivuilla tai ei näy joillakin sivuilla, klikkaa "Lisää URL-osoitteita". Voit lisätä enintään viisi sisällyttämistä tai poissulkemista verkkotunnusta kohti. Klikkaa verkkotunnuksen kohdalta seuraavia:
    • Lisää sivun sisällyttäminen: Valitse sivut, joille haluat sisällyttää viestin. Tällöin muut sivut suljetaan automaattisesti pois. Käytä tätä, jos haluat viestin näkyvän esimerkiksi vain sivuston yhdessä osassa.

Huom. Jos et lisää sisällyttämisiä, viesti mainosestoa käyttäville koskee koko sivustoa. Jos lisäät sisällyttämisiä, kaikki muut sivut suljetaan automaattisesti pois.

Sivujen poissulkemisia käytetään sisällyttämisten jälkeen. Tämä tarkoittaa, että poissulkemisia kannattaa lisätä vain, jos sisällytetyllä sivustolla tai sisällytetyissä sivuston osissa on sivuja, jotka haluat sulkea pois.

• Lisää sivun poissulkeminen: Valitse sivut, joille et halua sisällyttää viestiä. Näillä sivulla voi käydä viestiä näkemättä.
      • Jos olet lisännyt sivulle mainosestoa koskevan tagin, katselukerta lasketaan edelleen mukaan mainoseston prosenttiosuuteen, vaikka sivulla ei poissulkemisten takia näkyisi viestiä mainosestoa käyttäville.
        Lue, miten muotoilet URL-osoitteet oikein sivujen sisällyttämistä ja poissulkemista varten.
  7. Valitse kielet, joilla viesti näkyy:
    1. Oletuskieli: Viesti näkyy oletuskielellä, jos käyttäjän laitteen kieltä ei voida selvittää tai se ei vastaa mitään Muut kielet ‑kohdasta valittua kieltä.
    2. Muut kielet: Viesti voi näkyä käyttäjälle millä tahansa Muut kielet ‑kohdasta valitulla kielellä, joka vastaa käyttäjän laitteen kieltä. Tässä valitsemiesi kielten tulee vastata niitä kieliä, joilla sivustosi on saatavilla. Voit muokata viestin tekstiä kullakin Muut kielet ‑kohdan kielellä.
      Esimerkki
      Jos valitset Muut kielet ‐kohdasta hollannin ja käyttäjän laitteen kieli on hollanti, hän näkee GDPR-viestin hollanniksi.
  8. (Valinnainen) Laita päälle Oma vaihtoehto, jos haluat tarjota kävijöille toisen vaihtoehdon mainosten sallimisen lisäksi. Voit esimerkiksi pyytää heitä joko sallimaan mainokset tai tilaamaan sivustosi uutiskirjeen, joista jälkimmäinen on oma vaihtoehto.
    Jos haluat käyttää tätä vaihtoehtoa, ota käyttöön yhdistetyn Funding Choices ‑rajapinnan googlefc.controlledMessagingFunction-toiminto. Lue lisää oman vaihtoehdon lisäämisestä.
  9. Lisää "Viestin nimi" ‑kenttään kuvaava nimi, joka helpottaa viestin tunnistamista myöhemmin. Nimi näkyy vain "Yksityisyys ja viestit" ‑sivulla, eli käyttäjät eivät näet sitä.
  10. Siirry Sijoittelu-kohtaan ja päätä, miten ja missä päin sivustoa viesti näkyy:
    • Modaali keskellä (ohitettava): Viesti on sivun keskellä, ja sen tumma tausta peittää osan sivun sisällöstä. Käyttäjät voivat sulkea viestin.
    • Modaali keskellä (ei ohitettava): Viesti on sivun keskellä, ja sen tumma tausta peittää osan sivun sisällöstä. Käyttäjät eivät voi sulkea viestiä. Et voi valita tätä, jos viestityyppi on "Salli mainokset tai ohita".
    • Kiinnitetty alas (ohitettava): Viesti on kiinnitetty sivun alareunaan, jotta kävijät voivat nähdä sivun sisällön. Viesti ulottuu näytön koko leveydelle. Käyttäjät voivat sulkea viestin.
  11. (Valinnainen) Muokkaa ja muotoile viestiä niin, että se on sivustosi kieliasun ja visuaalisen ilmeen mukainen.
  12. Klikkaa Julkaise, jos haluat julkaista viestin, tai Tallenna luonnos, jos haluat tallentaa viestin julkaisematta.
    Sinun on tarkistettava tilin asetukset, ennen kuin julkaiset ensimmäisen viestin mainosestoa käyttäville. Klikkaa Tarkista asetukset ja tee päätös "Acceptable Ads ‑ohjelman käyttäjille" ‑kohdassa.

Sivujen sisällyttäminen tai poissulkeminen

Voit valita, millä sivuilla viesti mainosestoa käyttäville näkyy ja millä ei.

URL-osoitteiden muotoileminen sisällyttämistä tai poissulkemista varten

Alla olevasta esimerkistä näet, miten voit sisällyttää tai sulkea pois sivuja laajasti tai tarkasti tietyn URL-osoitteen avulla. Huomioithan, että poissulkemiset ohittavat aina sisällyttämiset.

Esimerkki

Lisäät osoitteen example.com sekä seuraavan sisällyttämisen ja poissulkemisen:

• path-include /articles/
  • page-exclude /articles/my-public-article

Sen seurauksena (olettaen, että sivustolle example.com ei ole määritetty alisivustoja)

• Offerwall ei näy osoitteessa example.com/other/ tai www.example.com/other
  • Offerwall näkyy osoitteessa example.com/articles/one ja www.example.com/articles/one
  • Offerwall ei näy osoitteessa example.com/articles/my-public-article tai www.example.com/articles/my-public-article.

Lisätietoa käyttäjille suunnattujen viestien julkaisemisesta tietyissä URL-osoitteissa on tässä artikkelissa.