Koodin käyttöönotto-opas

Mainosten näkymiseen liittyvien ongelmien ratkaiseminen Chrome DevToolsilla

Chrome DevTools on joukko web-kehittäjän työkaluja, jotka sisältyvät suoraan Google Chrome ‑selaimeen. Näillä työkaluilla voit tutkia sivujesi renderöityä HTML-koodia (DOM) ja verkoston toimintaa. DevTools-työkalujen avulla voit ratkaista mainosten näkymiseen liittyviä ongelmia.

Tarkista, että mainospyyntöjä lähetetään

Näin voit tarkistaa DevToolsilla, lähetetäänkö sivultasi mainospyyntöjä:

1. Siirry sivulle, jota haluat tutkia.
  2. Avaa DevTools klikkaamalla kakkospainikkeella jotakin kohtaa sivulla ja valitsemalla Tarkasta. Voit myös painaa Komento-näppäin + Option + C (Mac) tai Ctrl + Vaihto + C (Windows, Linux, Chrome-käyttöjärjestelmä).
  3. Klikkaa Verkko-välilehteä.
  4. Lisää Suodata-kenttään ads?.

Kaikki sivultasi lähetetyt AdSense- tai Ad Manager ‑mainospyynnöt näkyvät pyyntötaulukossa.

5. Tarkista mainospyynnöt:
    Mitä näet Mitä se tarkoittaa
    Mainospyyntö, jonka alussa on ads?client AdSense-mainospyyntö on lähetetty sivultasi.
    Ei mainospyyntöjä

Sivultasi ei ole lähetetty mainospyyntöjä, ja siksi sivullasi ei näy mainoksia. Asiakaspuolella on myös voinut olla ongelma, joka on estänyt mainospyynnön lähettämisen.

Suosittelemme toimimaan näin:

Punaisena näkyvä mainospyyntö, jonka tila on 403

Palvelin on vastaanottanut mainospyynnön mutta vastasi, että mainoksen ei tule näkyä sivustollasi tai tililläsi. Tila 403 johtuu yleensä käytäntösanktioista tai siitä, että sivustoasi ei ole hyväksytty.

Suosittelemme toimimaan näin:

Mainospyynnön tila on 200, mutta mainoksesi eivät silti näy Ads.txt-tiedoston toteutuksessa on luultavasti ongelmia. Voit korjata ongelmat ads.txt-tiedoston vianetsintäominaisuuden avulla.

Tarkista, onko asiakaspuolella virheitä

Vaikka olisit ottanut AdSense-mainoskoodin oikein käyttöön, asiakaspuolen virhe saattaa estää mainospyyntöjen lähettämisen sivultasi. Tämä saattaa johtua selaimesta (esimerkiksi laajennuksista) tai virheistä, jotka on löydetty AdSensen JavaScriptissa (adsbygoogle.js) tehdyillä tarkastuksilla.

Näin voit tarkistaa DevToolsilla, vaikuttavatko asiakaspuolen virheet sivuusi:

1. Siirry sivulle, jota haluat tutkia.
  2. Avaa DevTools klikkaamalla kakkospainikkeella jotakin kohtaa sivulla ja valitsemalla Tarkasta. Voit myös painaa Komento-näppäin + Option + C (Mac) tai Ctrl + Vaihto + C (Windows, Linux, Chrome-käyttöjärjestelmä).
  3. Klikkaa Konsoli-välilehteä.
  4. Tarkista, näkyykö seuraavia virheitä:
    Mitä näet Mitä se tarkoittaa
    ERR_BLOCKED_BY_CLIENT

Selain on estänyt adsbygoogle.js:n (JavaScript, jota AdSense käyttää mainosten näyttämiseen) lataamisen. Tämä johtuu yleensä selaimeen asennetusta laajennuksesta (esim. mainosblokkerista).

Esimerkki:
    GET https://pagead2.googlesyndication.com/
    pagead/js/adsbygoogle.js net::ERR_BLOCKED_BY_CLIENT

adsbygoogle.js-virhe

adsbygoogle.js:n tarkastukset palauttivat virheen. Näillä tarkastuksilla varmistetaan, että jos mainospyyntö yhdistetään mainokseen, mainos voidaan sijoittaa.

Yleinen virhe ilmenee, jos AdSense yrittää sijoittaa responsiivisen mainoksen sivullesi mutta sivulla ei ole riittävästi tilaa mainoksen sijoittamiseen.

Esimerkki:
    adsbygoogle.push() error: Fluid responsive ads
    must be at least 250px wide: availableWidth=0