Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentietargeting

Veelgestelde vragen over de overstap van AdSense naar een eersteprijs-veiling

Hier volgen enkele antwoorden op vragen die u misschien heeft over de overstap van AdSense naar een eersteprijs-veiling:

Tijdlijn

Deze pagina wordt geüpdatet als we meer updates aankondigen.

Datum Evenement
7 oktober 2021 AdSense kondigt aan eind van het jaar over te stappen op een eersteprijs-veiling.
17 november 2021 AdSense heeft de overgang naar een eerste-prijsveiling afgerond.

Veelgestelde vragen

Waarom voert AdSense deze wijziging door?

Aanvankelijk werkten online display-advertenties zo: advertentieruimte werd doorgaans verkocht aan adverteerders in een tweedeprijs-veiling, waarin de uiteindelijke prijs die de winnaar betaalde, werd bepaald door het bedrag van het tweede hoogste bod. In de loop der tijd zijn veel advertentieverkoopplatforms in het ecosysteem voor display-advertenties, waaronder Ad Manager, AdMob en veel advertentie-exchanges van derden, overgestapt op eersteprijs-veilingen. In een eersteprijs-veiling weerspiegelt de uiteindelijke prijs het winnende bod. AdSense stapt over op een eersteprijs-veiling Hierdoor kunnen adverteerders eenvoudiger online advertenties kopen en makkelijker advertentieruimte kopen in AdSense.

Voor welke AdSense-producten geldt dit?

De overstap op een eersteprijs-veiling is van invloed op de volgende AdSense-producten:

• AdSense voor content
  • AdSense voor video
  • AdSense voor games

De wijziging heeft geen invloed op deze AdSense-producten:

• AdSense voor zoeken
  • AdSense voor Shopping

Moet ik nog iets doen?

Nee, u hoeft niets te doen. Deze wijzigingen worden automatisch doorgevoerd.

Moet ik mijn advertentie-implementatie wijzigen?

Nee. De overstap naar een eersteprijs-veiling heeft geen invloed op uw advertentie-implementatie.

Kan ik nog steeds gebruikmaken van alle advertentie-indelingen in de nieuwe veiling?

Ja. Deze wijziging heeft geen invloed op de advertentie-indelingen die AdSense aanbiedt.

Heeft dit impact op mijn AdSense-inkomsten?

Vanwege de dynamische veilingomgeving kunnen we niet voorspellen wat voor impact de wijziging op specifieke AdSense-uitgevers heeft. Maar we verwachten dat de algehele impact op de inkomsten van AdSense-uitgevers miniem is. Toen Ad Manager overstapte op een eersteprijs-veiling, was er gemiddeld weinig (en alleen positieve) tot geen impact op de uitgeversinkomsten.