Hakuvinkit

Vinkit-sivun avulla voit tunnistaa yritystäsi koskevat suositut ja trendaavat Google-haut. Näin voit selvittää, mitä yleisö etsii ja räätälöidä mainokset sen mukaan.

Vinkit-sivun katsominen

1. Kirjaudu Ads Creative Studioon.
  2. Valitse sivuvalikosta Vinkit.

Näet oletuksena suosituimmat haut eri maissa 28 viime päivän ajalta. Suodattimien avulla voit muuttaa ajanjaksoa, rajata vinkit alueen tai kielen mukaan tai keskittyä tiettyä kategoriaa koskeviin hakuihin.

Nähtävissä olevat hakuvinkkityypit

Vinkit-sivulla näkyvät seuraavat tiedot eri korteilla:

Eniten haetut ajan mittaan

Kortti sisältää valitun ajanjakson suosituimmat haut. Jokaisesta hausta näkyy trendikaavio, indeksoitu määrä ja kokonaismäärän muutos.

• Jos haluat nähdä sivulla useampia kategorioita, valitse Avaa koko näytölle .
  • Palaa Vinkit-pääsivulle klikkaamalla paluunuolta .

Mitä indeksoitu määrä tarkoittaa?

Indeksoitu määrä on hakujen suhteellinen määrä asteikolla 0–100. 100 on suosion huippu valitulla alueella ja ajanjaksolla, 50 on puolet tästä määrästä ja nolla ilmaisee, että dataa ei ole riittävästi.

Miten muutos lasketaan?

Muutos-sarakkeessa näkyy valitun ja edellisen vastaavan pituisen ajanjakson välinen prosentuaalinen ero hakulausekkeiden kokonaismäärässä. Jos valittuna on esimerkiksi "7 viime päivää" ja kuluneen viikon aikana on tehty kaksinkertainen määrä hakukyselyjä sitä edeltävään viikkoon verrattuna, muutoksena näkyy "+100 %".

Trendaavat haut

Kortti sisältää haut, joiden suosio kasvoi valitulla ajanjaksolla eniten verrattuna edelliseen vastaavan pituiseen ajanjaksoon. Jokaisesta hausta näkyy trendikaavio, indeksoitu määrä ja kokonaismäärän muutos.

• Jos haluat nähdä sivulla useampia hakuja, valitse Avaa koko näytölle .
  • Palaa Vinkit-pääsivulle klikkaamalla paluunuolta .

Tehdyt haut ajan mittaan

Kun lisäät hakukategorian, kortissa näkyy kaavio kyseiseen kategoriaan liittyvistä hauista valitulla ajanjaksolla.

• Jos haluat nähdä indeksoidun määrän ja muutoksen vuositasolla (YoY) ja kuukausitasolla (MoM), vie kohdistin arvopisteen päälle.
  • Valitse Avaa koko näytölle nähdäksesi kaavion suurempana.
  • Palaa Vinkit-pääsivulle klikkaamalla paluunuolta .

Kiinnostus alueittain

Kun lisäät hakukategorian, kortissa näkyy kartta sijainneista, joissa on tehty eniten kyseiseen kategoriaan liittyviä hakuja valitulla ajanjaksolla. Tummansiniset alueet kartalla ovat alueita, joilla on suurempi indeksoitu määrä.

• Jos haluat nähdä tietyn alueen indeksoidun määrän, vie kohdistin alueen päälle kartalla.
  • Klikkaa lista- tai karttakuvakkeita vaihtaaksesi lista- ja karttanäkymien välillä.
  • Valitse Avaa koko näytölle nähdäksesi korkeampiresoluutioisen kartan ja listan samanaikaisesti.

Suodattimet

Voit käyttää hakuvinkeissä seuraavia suodattimia:

Käytössä olevat suodattimet näkyvät hakukentässä ja Suodatin-kuvakkeen vieressä.

Hakukategoria

Hakukategoriat ovat automaattisesti luotuja, tuotteisiin ja palveluihin liittyvien hakutermien ryhmiä. Kun alat kirjoittaa hakukenttään , näet hakua vastaavat luokat, joista voit valita haluamasi. Valitsemalla hakukategorian voit nähdä tehdyt haut ajan mittaan ja kiinnostuksen alueittain.

Tyhjennä hakukategoria klikkaamalla hakukentästä Sulje .

Alue

Jos haluat rajoittaa vinkit yksittäiseen alueeseen liittyviin hakuihin, valitse se avattavasta aluevalikosta ().

Valitse Koko maailma saadaksesi vinkkejä kaikilta alueilta.

Kieli

Jos haluat rajoittaa vinkit hakuihin, joita ovat tehneet tiettyä kieltä käyttävät, valitse kyseinen kieli avattavasta kielivalikosta (). Kieli perustuu haun käyttäjän kieliasetukseen, ei hakulausekkeen kieleen, jonka vuoksi hakuja voi olla usealla kielellä, vaikka tämä suodatin on käytössä.

Valitse Kaikki kielet, niin vinkkejä näkyy kaikilla kielillä.

Ajanjakso

Voit valita hakuvinkeille seuraavat ajanjaksot avattavasta ajanjaksovalikosta ():

• 7 viime päivää
  • 28 viime päivää
  • 90 viime päivää
  • Viime vuosi
  • 2 viime vuotta

Joskus dataa ei ole saatavilla koko valitulle ajanjaksolle. Jos tulokset näkyvät lyhyemmältä ajanjaksolta, kortissa näkyy kyseisen jakson alkamispäivä.

Datan ajantasaisuus ja saatavuus

Vinkit-sivun data päivittyy kerran päivässä.

Kortissa voi näkyä viesti "Ei tarpeeksi dataa tulosten näyttämiseksi", kun valitsemillasi suodattimilla ei näy riittävästi hakulausekedataa.