Sääntöjen luominen ja videomuunnelmien lisääminen

Sääntöjen avulla voit kohdistaa oikean viestin oikealle yleisölle oikeaan aikaan. Sääntöjä luodaan erilaisten signaalien perusteella, minkä jälkeen niihin lisätään muunnelmia. Videoprojektiin voi luoda muunnelmia joko ennen sääntöjen lisäämistä tai sen jälkeen.

Jos et halua luoda muunnelmia sääntöjen avulla, voit käyttää niiden sijaan Muunnelmat-sivua.

Säännöt ja kohdistus Google Adsissa

Google Adsiin viedyn videoprojektin säännöt eivät siirry suoraan Google Adsin kohdistus- tai näyttöasetuksiin. Säännöt voi kuitenkin muuttaa kohdistustiedoiksi projektin siirtämisen jälkeen, ja niitä voi muokata kampanjoiden luomisen aikana. Lue lisää artikkelista Videoprojektin tuominen Google Adsiin.

Säännöt ja kohdistus Campaign Manager 360:ssä

Campaign Manager 360:een viedyn videoprojektin mukana siirtyvät myös Ads Creative Studiossa luodut säännöt. Sääntöjä voi muokata ja käyttää kohdistuksessa Campaign Manager 360:ssä.

Jokaisessa Campaign Manager 360:ssä luomassasi videoprojektissa on oltava vähintään yksi sääntö, jossa on vähintään yksi hyväksyttävä signaali. Jotta projektin voi siirtää, sen kussakin muunnelmassa on oltava käytössä vähintään yksi sääntö.

Sääntöjen luominen

Sääntöjen käyttö perustuu erilaisiin signaaleihin, esimerkiksi asiakkaan sijaintiin tai kiinnostuksen kohteisiin.

1. Avaa haluamasi projekti ja siirry Säännöt-sivulle.
  2. Klikkaa Luo sääntö.
  3. Valitse signaalityyppi.
  4. Näkyviin tulee tyhjä taulukko, jossa on sarake valitsemallesi signaalityypille. Jos haluat lisätä muita signaalityyppejä, klikkaa Lisää signaalityyppi.
  5. Lisää jokaiseen signaalityyppiin signaaleja. Jos valitsit signaalityypiksi esimerkiksi Sijainti, klikkaa Lisää sijainti. Näkyviin tulee signaalin valintaikkuna.
  6. Hae tai selaa signaaleja tai lisää ne suoraan. Näet päivittyvän listan valitsemistasi signaaleista.
  7. Klikkaa Käytä.
  8. Seuraa signaalinvalintaohjeita jokaisen haluamasi signaalityypin osalta. Kaikille signaalityypeille ei tarvitse lisätä signaalia.

Jos haluat lisätä toisen säännön, klikkaa Lisää rivi. Voit myös kopioida aiemmin luotuja sääntöjä merkitsemällä haluamiesi sääntöjen valintaruudut ja klikkaamalla sitten Kopioi sääntö tai Kopioi säännöt. Kun kopioit säännön, vain sen signaalit kopioituvat, eivät siihen liitetyt muunnelmat.

Useiden signaalien käyttäminen

Voit lisätä riville useita signaaleja.

• Jos lisäät useita samantyyppisiä signaaleja (taulukon samaan soluun), sääntöä käytetään, kun jokin signaaleista täsmää (TAI-suhde).
  • Jos lisäät useita erityyppisiä signaaleja (taulukon eri soluihin), sääntöä käytetään, kun kaikki signaalityypit täsmäävät (JA-suhde).

Esimerkki

Alla olevaa sääntöä käytetään, kun sijainti on joko San Francisco tai Oakland ja ajankohta on kesäkuu 2022.

a table containing a single row of data, with columns for Location (San Francisco and Oakland), Schedule (June 2022), and Variant name ("SF / Oak")

Sääntöjä koskevat rajoitukset

Projektissa voi olla enintään 100 riviä.

Sääntöjen ja signaalien muokkaaminen

Voit muokata sääntöjä muuttamalla tai poistamalla signaaleja tai poistamalla rivejä ja signaalityyppejä.

Yksittäisen säännön muokkaaminen

• Solussa olevien signaalien muuttaminen: klikkaa solun kohdalta Muokkaa .
  • Tietyn signaalin poistaminen: klikkaa signaalin vierestä Hylkää .
  • Rivin poistaminen: valitse rivin vasemmalla puolella oleva ruutu ja klikkaa taulukon yläreunasta Poista.
  • Signaalityypin poistaminen: vie hiiri signaalityypin nimen päälle ja klikkaa Lisää ja sitten Poista.

Useiden signaalien muokkaaminen kerralla

Joukkomuokkauksen avulla voit muuttaa kerralla useilla riveillä olevia signaaleja.

1. Merkitse haluamiesi rivien valintaruudut.
  2. Klikkaa taulukon yläreunasta Muokkaa ja sitten Muokkaa signaaleja. Signaalien muokkauspaneeli avautuu.
  3. Tee muutokset, jotka haluat ottaa käyttöön kaikilla valituilla riveillä:
    • Lisää signaalit, jotka haluat lisätä jokaiselle riville.
    • Poista signaalit, jotka haluat poistaa jokaiselta riviltä.
  4. Klikkaa Käytä.

Signaalien muokkauspaneelissa näkyvät kaikki valituilla riveillä olevat signaalit, eikä paneelista käy ilmi, onko eri riveillä eri signaalit. Vain paneelin kautta lisätyt signaalit lisätään kaikille valituille riveille.

Suodatussäännöt

Jos sinulla on paljon sääntöjä, voit suodattaa sääntötaulukon nähdäksesi vain tietyt rivit.

Kun suodattimia on käytössä

• sääntötaulukossa näkyvät vain niitä vastaavat rivit
  • muut rivit ovat edelleen olemassa, mutta ne on piilotettu
  • et voi muokata piilotettuja rivejä, ennen kuin poistat suodattimet.

Suodattimien lisääminen

1. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta suodatinkuvaketta . Taulukon yläosaan avautuu -kenttä.
  2. Klikkaa Lisää suodatin. Näkyviin tulee valikko.
  3. Valitse haluamasi suodatintyyppi. Voit suodattaa taulukon esimerkiksi signaalin, muunnelman tai elementin määrityksen tai nimen mukaan.
  4. Valitse arvot, joiden mukaan haluat suodattaa säännöt.
  5. Klikkaa Käytä.

Näet taulukossa vain aktiivisia suodattimia vastaavat rivit. Voit lisätä useita suodattimia seuraamalla yllä olevia ohjeita.

Suodattimien poistaminen

• Yksittäisen suodattimen poistaminen: klikkaa suodattimen vierestä Hylkää .
  • Kaikkien suodattimien poistaminen: klikkaa -kentän oikeasta reunasta Poista kaikki suodattimet .

Muunnelmien lisääminen

Kun olet lisännyt säännöt, voit lisätä kullekin riville muunnelmia. Rivin signaalit määrittävät, mikä on muunnelman kohdeyleisö tai käyttöyhteys.

1. Klikkaa haluamasi säännön riviltä Lisää muunnelma. Näet taulukon, joka sisältää mahdolliset projektiin aiemmin lisätyt muunnelmat.
  2. Luo uusi muunnelma tai kopioi tai valitse taulukosta aiemmin luotu muunnelma.
    • Uuden muunnelman luominen:  klikkaa Luo muunnelma, lisää sille nimi ja klikkaa Tallenna. Voit lisätä muunnelmaan elementtejä myöhemmin.
    • Aiemmin luodun muunnelman kopioiminen: valitse taulukosta muunnelma ja klikkaa Kopioi muunnelma.
    • Aiemmin luodun muunnelman etsiminen: lisää hakukenttään muunnelman nimi tai valitse sopivat suodattimet, jotta näet vain ne muunnelmat, jotka on tai joita ei ole liitetty sääntöön.
  3. Toista edellinen vaihe, jos haluat lisätä muita muunnelmia. Voit liittää samalle riville useita muunnelmia, jos haluat käyttää mainosten vuorottelua. Voit myös liittää saman muunnelman useammalle riville.
  4. Lisää riville kaikki valitut muunnelmat klikkaamalla Käytä.

Useita muunnelmia rivillä

Jos liität riville useita muunnelmia, näet merkinnän "Muunnelmia määritetty" sekä muunnelmien määrän suluissa ja tämän alla lisärivejä (yksi jokaiselle muunnelmalle). Lisäriveillä ei ole signaaleja, eikä niitä lasketa mukaan rivikiintiöön. Voit käyttää näitä rivejä sääntöihin liitettyjen muunnelmien muokkaamiseen.

Muunnelmien muokkaaminen

Kun riville on määritetty muunnelma, näet sääntötaulukosta jokaisen vaihdettavan elementin sisällön. Voit vaihtaa muunnelmissa käytettyjä sisältökohteita suoraan sääntötaulukosta.

Yksittäisen muunnelman muokkaaminen

• Elementin vaihtaminen: klikkaa kohteen vierestä Muokkaa .
  • Elementin poistaminen: klikkaa kohteen vierestä Poista .
  • Muunnelman nimeäminen uudelleen: klikkaa nimen vierestä Nimeä uudelleen.

Useiden elementtien muokkaaminen kerralla

Joukkomuokkauksesta on hyötyä, jos haluat käyttää samaa elementtiä useissa muunnelmissa.

1. Merkitse haluamiesi muunnelmien valintaruudut.
  2. Klikkaa taulukon yläreunasta Muokkaa ja sitten Muokkaa elementtiä. Elementinmuokkauspaneeli avautuu.
  3. Tee jokaisen muutettavan elementin kohdalla jompikumpi näistä:
    • Elementin vaihtaminen kaikissa valituissa muunnelmissa: klikkaa elementin vierestä Muokkaa . Jos kyseessä on teksti, lisää kenttään uusi teksti.
    • Elementin poistaminen kaikista valituista muunnelmista: klikkaa elementin vierestä Poista .
  4. Klikkaa Käytä.

Jos muokkaat tai poistat elementtejä useita muunnelmia sisältävältä riviltä, jolla lukee "Muunnelmia määritetty", muutokset vaikuttavat kaikkiin kyseiselle riville liitettyihin muunnelmiin.

Jos et halua nähdä kaikkien muunnelmien elementtejä sääntötaulukossa, klikkaa taulukon yläreunasta Piilota elementit.

Muunnelmien esikatselu

Voit esikatsella muunnelmia Säännöt-sivun alareunan paneelista.

Valitse sääntö, niin näet esikatselun siihen liitetystä muunnelmasta. Voit valita useita rivejä sekä useisiin muunnelmiin liitettyjä rivejä.

Esikatselupaneelissa näkyy vain yksi muunnelma kerrallaan. Jos valitset useita muunnelmia, voit katsoa muita muunnelmia klikkaamalla videon vieressä olevaa vasenta tai oikeaa nuolta. Voit toistaa nykyisen videon käyttämällä videosäätimiä.

Voit muuttaa esikatselupaneelin kokoa vetämällä sen yläreunassa olevaa kahvaa ylös- tai alaspäin.

Muunnelmamääritysten muuttaminen

Voit muuttaa liittämiäsi muunnelmia.

• Eri muunnelman tai lisämuunnelmien liittäminen: klikkaa muunnelman nimen vierestä Muokkaa ja valitse haluamasi muunnelmat.
  • Yksittäisen muunnelman poistaminen: klikkaa muunnelman nimen vierestä Hylkää .
  • Kaikkien muunnelmien poistaminen riviltä, jolla on useita muunnelmia: klikkaa Poista .

Seuraavat vaiheet

Kun sääntösivu on valmis, klikkaa Tallenna. Seuraavat vaiheet riippuvat siitä, mitä haluat tehdä.