Uw account beveiligen

De beveiliging van uw gegevens is van het grootste belang. We nemen al veel maatregelen om uw Ads Creative Studio-account te beveiligen. Hier is nog een aantal manieren om uw account te beschermen.

Google kan periodiek speciaal afgestemde aanbevelingen geven via e-mailupdates en meldingen in uw account om ervoor te zorgen dat uw Ads Creative Studio-account beschermd blijft.

Uw Google-account beschermen

Iedereen die toegang heeft tot uw Google-account, heeft toegang tot uw Ads Creative Studio-account en kan uw advertentiegegevens opzoeken. Neem stappen om uw Google-account te beschermen en ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

• Zet verificatie in 2 stappen aan. Hiermee wordt een extra beveiligingsverificatiestap toegevoegd als u inlogt, zodat potentiële aanvallers geen toegang hebben tot uw account, zelfs als ze uw wachtwoord hebben.

• Kies een sterk, uniek wachtwoord. Een sterk wachtwoord bestaat uit een combinatie van cijfers, tekens, hoofdletters en kleine letters, zodat het niet makkelijk kan worden geraden. Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende websites.

• Houd uw opties voor accountherstel up-to-date. Controleer regelmatig of de opties voor accountherstel up-to-date zijn voor uw nieuwste apparaten en contactgegevens, om te voorkomen dat u geen toegang meer heeft tot uw account.

• Scan uw computer op malware. Zorg dat de antivirussoftware op uw computer up-to-date is en voer regelmatig een complete systeemscan uit om malware te zoeken en te verwijderen.

As beheerder uw Ads Creative Studio-account beveiligen

Hieronder vindt u enkele praktische tips voor accountbeheerders die het risico kunnen beperken dat uw Ads Creative Studio-account wordt gehackt door onbevoegde gebruikers.

Voor deze stappen heeft u beheerderstoegang tot uw Ads Creative Studio-account nodig.
  • Vereis van uw gebruikers dat ze verificatie in 2 stappen aanzetten. Hiermee wordt een extra beveiligingsverificatiestap toegevoegd als u inlogt, zodat potentiële aanvallers geen toegang hebben tot uw account, zelfs als ze uw wachtwoord hebben. Gebruikers die toegang proberen te krijgen tot uw Ads Creative Studio-account zonder eerst verificatie in 2 stappen aan te zetten, zien een bericht waarin wordt gevraagd deze functie te activeren.
  • Beperk de e-maildomeinen die uw gebruikers kunnen gebruiken. Voeg toegestane e-maildomeinen toe aan uw beveiligingsinstellingen om ervoor te zorgen dat gebruikers van buiten uw organisatie niet worden uitgenodigd voor toegang tot uw Ads Creative Studio-account.
  • Deel geen inloggegevens met meerdere gebruikers. Als veel mensen uw Ads Creative Studio-account moeten gebruiken, laat dan niet iedereen dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken. In plaats daarvan kunt u elke gebruiker toegang verlenen tot het Ads Creative Studio-account via het Google-account van die gebruiker. Elk Google-account kan rechtstreekse toegang hebben tot maximaal 20 Ads Creative Studio-accounts.
  • Bekijk wie toegang heeft tot uw Ads Creative Studio-account. Controleer regelmatig de gebruikerstoegang en gebruikersrechten in uw account. Verwijder inactieve gebruikers en zorg dat gebruikers het juiste minimaal vereiste toegangsniveau hebben.

Verificatie in 2 stappen aanzetten voor Ads Creative Studio

1.  Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Instellingen en dan Toegang en beveiliging.
  3. Klik op Beveiligingsinstellingen.
  4. Klik op Verificatiemethode om het deelvenster uit te vouwen.
  5. Voer een van deze stappen uit:
    • Selecteer Verificatie in 2 stappen.
    • Als de optie Verificatie in 2 stappen is uitgezet, doet u dit:
      • Klik op de link om verificatie in 2 stappen in te stellen.
      • Volg de aanwijzingen op het scherm om uw telefoonnummer toe te voegen, bevestig dat dit werkt en klik op Aanzetten om de instelling af te ronden. Hierna ziet u Verificatie in 2 stappen is AANGEZET. U kunt deze pagina nu sluiten.
      • Ga terug naar uw Ads Creative Studio-account en vernieuw de pagina om de instelling te ontgrendelen.
      • Selecteer Verificatie in 2 stappen.
  6. Selecteer de datum waarop de instelling van kracht moet worden voor de gebruikers van uw account.
  7. Klik op Opslaan.

Toegestane domeinen toevoegen

Als u toegestane domeinen toevoegt aan uw account, kunnen alleen gebruikers uit toegestane domeinen inloggen op het account. Als u bijvoorbeeld example.com instelt als het toegestane e-maildomein voor uw account, kunt u gebruiker@example.com wel uitnodigen voor het account, maar gebruiker@gmail.com niet.

1. Log in op uw Ads Creative Studio-account.
  2. Klik op Instellingen en dan Toegang en beveiliging.
  3. Klik op Beveiligingsinstellingen.
  4. Klik op Toegestane domeinen om het venster uit te vouwen.
  5. Klik op Domein toevoegen om een domein aan de lijst toe te voegen.
  6. Klik op het 'x'-symbool rechts van een domein om het te verwijderen.
  7. Klik op Opslaan.

Inactieve gebruikers verwijderen

Verwijder de toegang voor gebruikers die vertrokken zijn bij uw bedrijf of die niet meer met uw Ads Creative Studio-account werken. Tenzij u deze inactieve gebruikers verwijdert, kunnen ze nog steeds inloggen op uw account en wijzigingen aanbrengen. Meer informatie over gebruikers uit uw account verwijderen

De minimale toegang verlenen die elke gebruiker nodig heeft

Als u een nieuwe gebruiker uitnodigt, wordt die gebruiker een specifiek toegangsniveau toegewezen. U kunt met verschillende toegangsniveaus gebruikers selectief toegang geven tot verschillende taken en functies. Gebruikers met beheerderstoegang kunnen bijvoorbeeld nieuwe gebruikers uitnodigen voor het account om wijzigingen aan te brengen. Gebruikers met bewerkingsrechten kunnen dat niet. Ook kunt u 'Alleen-lezen toegang' toewijzen aan gebruikers die geen wijzigingen in het account aan hoeven te brengen. Meer informatie over toegangsniveaus in een Ads Creative Studio-account

Verificatie in 2 stappen uitzetten voor Ads Creative Studio

Google raadt alle adverteerders met klem aan verificatie in 2 stappen te gebruiken om in te loggen op hun accounts. Met verificatie in 2 stappen worden uw account en gevoelige gegevens beschermd tegen aanvallers, zelfs als ze uw wachtwoord hebben. Als u uw account niet wilt beschermen, volgt u de instructies hieronder.

1. Log in op uw Ads Creative Studio-account.
  2. Klik op Instellingen en dan Toegang en beveiliging.
  3. Klik bovenaan de pagina op Beveiligingsinstellingen.
  4. Klik op Verificatiemethode om het venster uit te vouwen.
  5. Stel de verificatiemethode in op Standaard.