Styra vilka annonser du ser

Innehåll

Var du kan styra dina annonser

Med Mitt annonscenter och Om den här annonsen får du större kontroll över annonsupplevelsen. Oavsett om du använder Googles tjänster, som YouTube eller Sök, eller besöker webbplatser som samarbetar med Google för att visa annonser kan du blockera annonser, rapportera annonser, ta reda på vem som betalade för annonser och mycket annat.

Mitt annonscenter fungerar bäst i de senaste versionerna av webbläsaren. Om du inte har den senaste versionen av webbläsaren kan det hända att du inte kan använda Mitt annonscenter. Läs mer om hur du uppdaterar webbläsaren.

Mitt annonscenter i annonser

Du kan gå till Mitt annonscenter direkt från annonserna som visas i Googles tjänster, som Sök och YouTube.

Så här öppnar du Mitt annonscenter i en annons: Välj Mer  eller Information .

Mitt annonscenter lanseras i alla Googles tjänster. Däremot kan det hända att du inte ser alla följande funktioner i alla Googles tjänster redan från början.

Mitt annonscenter på en ansluten tv

Om du använder en ansluten tv med Android TV, Google TV eller YouTube-appen på tv:n kan du öppna Mitt annonscenter direkt från de annonser som visas. För att skydda din integritet får du en särskild länk och en QR-kod som ger dig åtkomst till Mitt annonscenter.

Så här öppnar du Mitt annonscenter på en ansluten tv med en fjärrkontroll eller en ansluten mobil enhet:

1. Välj Annonsalternativ i annonsen.
  2. Gå till den särskilda länken
    Eller
  3. Skanna QR-koden som visas på den anslutna TV:n med den mobila enhetens kamera.

Om den här annonsen

Du kan gå till Om den här annonsen direkt i annonserna du ser på partnerwebbplatser och i partnerappar. Partnerwebbplatser och partnerappar använder Googles teknik för att visa annonser, men vare sig ägs eller drivs av Google.

Inte alla webbplatser och appar använder Googles teknik för att visa annonser. Många webbplatser och appar använder andra annonsplattformar för att visa annonser.

Blockera en annons

Med Mitt annonscenter och Om den här annonsen kan du blockera annonser som du inte vill se. Efter att du har blockerat en annons gör vi vårt bästa för att se till att den inte visas i Googles tjänster eller på partnerwebbplatser under åtminstone sex månader när du är inloggad på ditt Google-konto.

Den här funktionen är inte tillgänglig om du har inaktiverat anpassade annonser eller loggat ut från ditt Google-konto.

Läs mer om hur du aktiverar eller inaktiverar anpassade annonser på Google.

På Google

Så här blockerar du en annons i Googles tjänster, som Sök och YouTube:

1. I annonsen: Välj Mer  eller Information .
  2. Välj Blockera annons .

På en ansluten tv

Om du vill använda fjärrkontrollen eller din anslutna mobila enhet för att sluta se en annons på din anslutna tv:

1. Välj Annonsalternativ i annonsen.
  2. Välj Sluta visa den här annonsen.

På webbplatser och i appar som samarbetar med Google

Så här slutar du se en annons på webbplatser och i appar som samarbetar med Google:

1. I annonsen: Välj Stäng  eller Annonsförslag .
  2. Välj Sluta visa den här annonsen.

Rapportera en annons

Det är av högsta vikt för Google att annonserna är säkra för användarna, men trots det händer det ibland att olämpliga annonser faller mellan stolarna. Om du ser en annons som du tror bryter mot Googles annonspolicyer kan du rapportera den.

Att du rapporterar en annons betyder inte att den blockeras. Läs mer om hur du blockerar en annons.

Stegen och ikonerna nedan kan skilja sig åt något beroende på var du ser annonsen. Så här rapporterar du en annons:

1. För annonser du ser i Googles tjänster: Välj Mer  eller Information .
    Eller
    För annonser som visas på webbplatser och i appar som samarbetar med Google:  Välj Stäng  eller Annonsförslag och sedanVarför visas annonsen?
  2. Om du ser flera annonser högst upp i Mitt annonscenter väljer du annonsen du vill rapportera.
  3. Välj Rapportera annons .
  4. Om du inte är inloggad på ditt Google-konto anger du din e-postadress.
  5. Välj anledningen till att du rapporterar annonsen.
  6. Fyll i formuläret.
    Redigera inte eventuella förifyllda fält i formuläret.
  7. Ange vid behov mer information om varför du anser att annonsen bryter mot våra policyer.
    Om du till exempel misstänker att en annons utgör nätfiske bör du ange namnet på webbplatsen som annonsen påstår sig komma från.
  8. Välj Skicka.

När du har rapporterat en annons får du ett e-postmeddelande som bekräftar att vi har tagit emot din rapport.

När vi har tagit emot rapporten granskar vi den. Läs mer om vår granskningsprocess

Gilla en annons

Om du ser en annons på Google om en produkt eller tjänst som du är intresserad av kan du gilla den. När du gillar en annons kan du börja se liknande annonser oftare.

Så här gillar du en annons på Google-webbplatser:

1. I annonsen: Välj Mer  eller Information .
  2. Om du ser flera annonser överst i Mitt annonscenter väljer du annonsen du vill gilla.
  3. Välj Gilla annons .

Den här funktionen är inte tillgänglig om du har inaktiverat anpassade annonser eller loggat ut från ditt Google-konto.

Läs mer om hur du aktiverar eller inaktiverar anpassade annonser på Google.

Justera annonsämnen och varumärken

I Mitt annonscenter kan du justera annonsvisningen genom att välja de ämnen och varumärken som du vill se fler eller färre annonser om. Genom att justera annonserna får du större kontroll över vilka typer av annonser du ser i Googles tjänster, som Sök och YouTube.

När du justerar annonser påverkar du hur Google avgör vilka annonser som ska visas för dig. Om du till exempel anger att du vill se fler annonser om vandring och färre om smycken kanske du börjar se fler annonser om friluftsliv och färre om halsband.

Att du justerar annonser innebär inte att du blockerar annonsämnen eller varumärken
Att du justerar annonserna som visas innebär inte att du får fler eller färre annonser totalt. När du har angett att du vill se färre annonser om ett visst ämne eller varumärke börjar du snart se färre annonser om det ämnet eller varumärket. I vissa situationer kan det dock fortfarande hända att vi visar annonser om ämnet eller varumärket. Om du till exempel vill se färre annonser om smycken men använder Google Sök för att söka efter örhängen, kanske du ändå ser annonser för örhängen.

På Google

Du kan justera annonserna i Mitt annonscenter och i annonserna du ser i Googles tjänster. Så här justerar du annonser som du ser på Google:

1. I annonsen: Välj Mer  eller Information .
  2. Välj Se fler eller Se färre vid de ämnen och varumärken som du vill se fler eller färre annonser om.

Mitt annonscenter lanseras i alla Googles tjänster. Däremot kan det hända att du inte ser den här funktionen i alla Googles tjänster redan från början.

Den här funktionen är inte tillgänglig om du har inaktiverat anpassade annonser eller loggat ut från ditt Google-konto.

Läs mer om hur du aktiverar eller inaktiverar anpassade annonser på Google.

Om denna annonsör

Google kräver att annonsörer slutför identitetsverifiering. Processen kräver att annonsörerna tillhandahåller juridisk dokumentation med deras namn och plats. Du kan se dessa annonsupplysningar i Googles tjänster, som Sök och YouTube, och på andra webbplatser som samarbetar med Google.

Läs mer om processen för verifiering av annonsörsidentitet

På Google

Så här kan du läsa mer om en annonsör i Googles tjänster, till exempel Sök och YouTube:

1. I annonsen: Välj Mer  eller Information .
  2. Välj Om denna annonsör.

På webbplatser och i appar som samarbetar med Google

Så här kan du läsa mer om en annonsör på webbplatser och i appar som samarbetar med Google:

1. I annonsen: Välj Stäng  eller Annonsförslag .
  2. Välj Varför visas annonsen?