Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Mainosten hoitaminen

Mainoksen klikkauksen merkkijonon etsiminen

Klikkauksen merkkijono on URL-osoite, joka ohjaa käyttäjän mainokseen. Klikkauksen merkkijonoja kutsutaan myös klikkaustageiksi tai seuranta-URL-osoitteiksi. Tässä artikkelissa esitellään kaksi vaihtoehtoa klikkauksen merkkijonon löytämiseksi mainoksesta:

Network Tracing on yleensä ensisijainen vaihtoehto, koska se toimii kaikilla laitteilla.

Network Tracing Tunniste osoittaa, että tämä on ensisijainen tapa

Network Tracing ‑ominaisuuden avulla voit tutkia Google Mobile Ads SDK:hon liittyvää verkkotoimintaa ja selvittää mainosklikkauksen merkkijonon. Network Tracing toimii kaikilla Android- tai iOS-versioilla ja ‑laitteilla. Tämä onkin hyvä syy käyttää Network Tracing ‑ominaisuutta Charles Proxyn kaltaisten työkalujen sijaan.

Network Tracing ‑ominaisuuden käyttöönotto-ohjeet löytyvät Androidin tai iOS:n kehittäjäohjeista.

Ulkoiset verkon virheenkorjauksen välityspalvelintyökalut

Voit käyttää jotakin virheenkorjauksen välityspalvelinta (kuten Charlesia tai Fiddleriä) mobiililaitteella tapahtuneiden istuntojen liikenteen lokien tutkimiseen ja selvittää näin mainosklikkauksen merkkijonon.

Vaatimukset

• Verkon virheenkorjauksen välityspalvelin, kuten Charles tai Fiddler
  • Wi-Fi-verkko, joka sallii vertaisliikenteen
  • Pöytäkone tai kannettava tietokone
  • iOS- tai Android-mobiililaite
Google ei tue HTTP-protokollaa käyttäviä Charles- tai Fiddler-välityspalvelimia millään tavalla. Niiden käyttäminen on omalla vastuullasi. HTTP-välityspalvelinohjelmistot voivat tallentaa tietoja kaikesta toiminnasta laitteellasi. Kun olet tallentanut haluamasi liikennetiedot, muista poistaa välityspalvelin käytöstä.

Välityspalvelimen määritys

1. Selvitä ja kopioi järjestelmäsi IP-osoite pöytäkoneellasi tai kannettavalla tietokoneellasi.
  2. Lisää pöytäkoneesi IP-osoite välityspalvelimeksi mobiililaitteeseen. Tässä on yleisiä ohjeita, miten se tehdään Android- ja iOS-laitteilla. Tapa voi kuitenkin vaihdella laitteen ja version mukaan.

Android-laitteet:

1. Avaa Asetukset.
    2. Etsi Wi-Fi-asetukset ja valitse sitten Wi-Fi-verkkosi.
    3. Klikkaa Näytä lisäasetukset.
    4. Avaa välityspalvelinasetukset ja valitse Manuaalinen.
    5. Lisää kohdassa 1 selvittämäsi IP-osoite välityspalvelimen isäntänimeksi.
    6. Kirjoita välityspalvelimen portiksi 8888.
    7. Tallenna muutokset ja/tai poistu määritysasetuksista.

iOS-laitteet:

1. Avaa Asetukset.
    2. Etsi Wi-Fi-asetukset ja valitse sitten Wi-Fi-verkkosi.
    3. Avaa HTTP-välityspalvelinasetukset ja valitse Manuaalinen.
    4. Lisää kohdassa 1 selvittämäsi IP-osoite Palvelin-kenttään.
    5. Kirjoita portiksi 8888.
    6. Tallenna muutokset ja/tai poistu määritysasetuksista.
  3. Määritä verkon virheenkorjauksen välityspalvelintyökalu:
    1. Aseta HTTP-välityspalvelimen portiksi 8888.
    2. (Vain Charles) Jos "External Proxy Setting" (Ulkoisen välityspalvelimen asetukset) on valittuna, poista sen valinta.
    3. (Vain Fiddler) Valitse "Allow remote computers to connect" (Salli yhteydenmuodostus etätietokoneille).
  4. Määritä SSL (vain Charles):
    1. Valitse valikkopalkista Proxy (Välityspalvelin) ja sitten SSL Proxy Settings (SSL-välityspalvelimen asetukset).
    2. Klikkaa Add (Lisää) ja kirjoita seuraavat arvot Host- ja Port-kenttiin:

• Host: pubads.g.doubleclick.net ja googleads.g.doubleclick.net
      • Port: 443

Jos haluat tallentaa kaiken liikenteen, voit lisätä Host-kenttään jokerimerkin (*) ja jättää Port-kentän tyhjäksi. Tämä voi olla hyödyllistä, jos määrityksessä esiintyy ongelmia, jotka eivät liity kumpaankaan edellä mainittuun verkkotunnukseen.

3. Klikkaa OK.
    4. Asenna Charles-varmenne laitteellesi noudattamalla Charlesin SSL-määritysohjeita.
    5. Kun laitteesi toimii pöytäkoneesi tai kannettavan tietokoneesi välityspalvelimena, lataa ja asenna laitevarmenne siirtymällä puhelimesi selaimella osoitteeseen http://www.charlesproxy.com/getssl.
  5. Aloita HTTP-liikennetietojen tallentaminen puhelimesta (vain Charles).
    • Jos näkyviin tulee ilmoitus, jossa pyydetään sallimaan yhteydenmuodostus mobiililaitteelle, valitse Allow (Salli).
  6. Kun et enää halua tallentaa verkkoliikenteen tietoja, muista laittaa välityspalvelinasetukset pois päältä perumalla kohdassa 2 tekemäsi muutokset (aseta välityspalvelimeksi None (Ei mitään)).
  7. Etsi mainosklikkauksen merkkijonot lokista.