Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Kampanjer

Krav til innhold i bildeannonser

Grafisk utforming

Annonser kan ikke vises sidelengs eller opp ned. Annonser kan ikke være segmentert, inneholde flere kopier av seg selv i annonsen eller fremstå som mer enn én annonse. Google tillater heller ikke annonser som utvides utenfor rammen eller på annen måte trenger seg inn i appinnholdet.

Vær oppmerksom på at det tas med et lite grafisk informasjonsoverlegg i alle bildeannonser. Bildestørrelsen blir ikke endret for å få plass til dette elementet. Pass på å ta hensyn til dette overlegget, og send inn annonsen din i full originalstørrelse. Hvis du sender inn en annonse du allerede har endret størrelsen på, kan annonsen bli vist med enkelte hvite partier rundt. Når du lager en standard bildeannonse eller en malbasert bildeannonse i Annonsegalleriet, kan du se en forhåndsvisning av hvordan annonsen kommer til å se ut med dette overlegget.

AdMob-utviklere har muligheten til å bruke smartbannere, som er annonseenheter som gjengir bannerannonser i fullskjermformat på alle skjermstørrelser på ulike enheter i begge retninger. Med smartbannere håndteres økende skjermfragmentering på ulike enheter ved at bredden på telefonen registreres på en «smart» måte i den aktuelle retningen, og dermed vises annonsen i denne størrelsen. Når en bildeannonse ikke tar opp hele den tildelte plassen for banneret, midtstilles bildet, og en utfylling med sekskantet mønster brukes for å fylle opp den resterende plassen. Merk at AdSense-reserveannonser midtstilles og får «gjennomsiktig» utfylling. Du finner mer informasjon i Googles utviklerveiledning.

Relevans og kvalitet

Bildeannonsene må være relevante for nettstedet eller appen de reklamerer for. Annonsebildene må være skarpe og gjenkjennelige, og ha tekst som er lesbar. Det er ikke tillatt å bruke uklare, uskarpe eller ugjenkjennelige bilder i annonsene.

Strobe- og blinkeeffekter

Google tillater ikke bruk av strobeeffekter, blinkende bakgrunner eller annonser som på annen måte virker forstyrrende.

Etterligning av appinnhold, nyhetsartikler eller tekstannonser

Google tillater ikke annonser som etterligner sidens øvrige innhold eller -layout, eller nyhetsartikler og -innslag. Annonsene kan ikke inneholde skjermbilder av Google Ads-tekstannonser eller på annen måte simulere en Google Ads-tekstannonse.

Familiestatus

Google tilordner alle annonser en familiestatus, slik at de blir vist for en passende målgruppe. Bildeannonser og innholdet de peker til, må ha statusen «Barnesikker». Bildeannonser og nettsteder knyttet til disse, kan ikke ha innhold med statusen «Ikke egnet for barn» eller «Seksuelt innhold».