Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

AdMob- ja AdSense-ohjelmakäytännöt

Kelpaamattoman toiminnan estäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit välttää kelpaamatonta toimintaa, esimerkiksi käyttämällä testimainoksia, analysoimalla mainosliikenteen malleja ja valitsemalla luotettavia yhteistyökumppaneita. Näin voit varmistaa hyvän kokemuksen sekä julkaisijoille että mainostajille.

Liikenteen laatua tarkkaileva tiimimme käyttää sekä automaattisia että manuaalisia menetelmiä kelpaamattomien klikkausten suodattamiseen. Kelpaamattoman toiminnan ehkäiseminen edellyttää myös, että julkaisijat noudattavat käytäntöjämme.

Pidä aina käyttäjien näkökulma mielessä. Varmista, etteivät sovelluksessasi näkyvät mainokset herätä poikkeuksellista huomiota, johda harhaan, kannusta klikkaamaan tai tule näkyviin tavalla, joka voi aiheuttaa kelpaamattomia klikkauksia. Jos havaitsemme sovelluksissasi kelpaamatonta toimintaa, saatamme poistaa tilisi käytöstä. Hyvitämme myös kelpaamattomista klikkauksista saamasi tulot mainostajille. Voit lukea lisää artikkelista Arvioidut ja toteutuneet tulot.

Julkaisijana velvollisuutesi on varmistaa, että sovellukseesi sisältyvässä mainonnassa noudatetaan AdSense-ohjelmakäytäntöjämme ja että sinulle ei ole maksettu liikenteestä, joka on peräisin epäluotettavista lähteistä.

Lisätietoa järjestelmistämme ja kelpaamattoman toiminnan ehkäisemisestä on mainosliikenteen laatusivustolla.

Alla on lisää vinkkejä kelpaamattoman toiminnan estämiseen sovelluksissa.

Vältä omien mainoksiesi klikkaamista, vaikka uskoisit sen olevan hyväksyttävää

Julkaisijat eivät saa klikata omia mainoksiaan tai käyttää mitään keinoja (eivät myöskään manuaalisia menetelmiä) impressioiden tai klikkausten keinotekoiseen lisäämiseen. Omien mainosten testaaminen niitä klikkaamalla ei ole sallittua. Voit välttää kelpaamattomat klikkaukset käyttämällä testimainoksia (Android ja iOS).

Käytä testimainoksia

Et saa itse klikata sovelluksessasi näkyviä mainoksia. Voit välttää kelpaamattomat klikkaukset käyttämällä testimainoksia. Testimainokset kannattaa ottaa käyttöön kehitysvaiheessa, jotta voit klikata niitä aiheuttamatta kuluja Google-mainostajille.

Jos klikkaat liian monia mainoksia muutoin kuin testitilassa, tilisi voidaan merkitä sisältävän kelpaamatonta toimintaa.

Testimainokset voidaan ottaa käyttöön kahdella tavalla:

1. Käytä Googlen mallimainosyksikköä. Google tarjoaa käyttöösi mallimainosyksiköiden tunnuksia, joiden avulla voit testata mainoksia.
  2. Käytä omaa mainosyksikköäsi ja ota käyttöön testilaitteet. Voit määrittää laitteesi testilaitteeksi ja käyttää omia mainosyksikön tunnuksiasi, jotka olet luonut AdMobin käyttöliittymässä.

Voit ottaa testimainokset käyttöön Google Developersin ohjeiden mukaan (Android, iOS).

Analysoi sovelluksesi käyttäjiä ja mainosliikennettä

Jaa liikenneraportit mielekkäisiin osioihin suodattamalla data esimerkiksi sovelluksen nimen, mainosyksikön ja maan mukaan. Tällä tavalla pystyt mittaamaan, kuinka liikenteen lähteiden tai toteutuksen muutokset vaikuttavat sovelluksesi mainosliikenteeseen. Google Analyticsin avulla voit hankkia yksityiskohtaisia tietoja sovelluksesi käyttäjistä ja valvoa heidän toimiaan. Esitä itsellesi seuraavat kysymykset:

• Mistä sovellukseni käyttäjät tulevat?
  • Minkälaisessa vuorovaikutuksessa käyttäjät ovat sovellukseni kanssa?
  • Mitä sovellukseni näkymiä käyttäjät katsovat?

Lue lisää Google Analyticsin käyttämisestä AdMobissa ja Google Analytics SDK:n käyttöönotosta Androidille ja iOS:lle.

Älä ryhdy epäluotettavien tai heikkolaatuisten tahojen yhteistyökumppaniksi

Joillakin julkaisijoilla on ollut kelpaamattomaan toimintaan liittyviä ongelmia, kun he ovat tehneet yhteistyötä heikkolaatuisten mainosverkostojen tai sovellusten mainontasivustojen kanssa saadakseen lisää liikennettä sovellukseensa.

Opi tuntemaan mainosmuodot ja niiden käyttötavat

Mainoksia ei saa toteuttaa siten, että käyttäjiä kehotetaan klikkaamaan niitä tai että niitä voidaan klikata vahingossa. Seuraavat artikkelit auttavat sinua ehkäisemään kelpaamatonta toimintaa sovelluksissasi: