Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Betalinger og transaksjoner

Denne artikkelen omhandler betalinger og transaksjoner i AdMob-kontoen din. Her finner du informasjon om hvordan du finner betalingsinformasjon i kontoen din, hvordan du sporer betalinger med transaksjoner, og tidslinjene for å motta betalinger avhengig av betalingsmåten din.

På denne siden

Se betalinger og transaksjoner

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Betalinger for å se betalingsopplysningene dine.
  3. På «Betalinger»-siden kan du klikke på Se transaksjoner for å se de månedlige transaksjonene dine.

Betalingssyklus og -grenser

AdMob-betalinger kjøres månedlig. Du akkumulerer beregnede inntekter i løpet av måneden, og i begynnelsen av den neste måneden blir inntektene sluttført og lagt til saldoen din under «Transaksjoner» på «Betalinger»-siden. Hvis saldoen din overstiger betalingsgrensen og du ikke har noen tilbakeholdte utbetalinger, får du en utbetaling rundt den 21. i måneden.

Eksempel

Tenk deg for eksempel at du akkumulerer beregnede inntekter i hele juni måned. Innen 3. juli får du kreditert de sluttførte totalinntektene fra 1. til 30. juni under «Transaksjoner». Du får deretter utbetalt inntektene for juni og eventuelle andre kreditter i saldoen din som et engangsbeløp rundt 21. juli.

Merk: Det eksakte tidspunktet du mottar betalingen på, er avhengig av tidssonen, om den 21. faller på en helg eller fridag, samt betalingsmåten du har valgt.

Betalingsgrenser

Hvis de månedlige inntektene dine ikke overstiger betalingsgrensen, blir inntektene overført og slått sammen med inntektene i neste måned. Hvis den nye saldoen overskrider betalingsgrensen, får du utstedt en betaling på slutten av den påfølgende måneden.

Eksempel

Hvis inntektene dine for juni ikke overskrider betalingsgrensen, blir de overført og slått sammen med inntektene for juli. Hvis den nye saldoen overskrider betalingsgrensen, utsteder vi en engangsbetaling for de kombinerte inntektene fra juni og juli i slutten av august.

Merk: Hvis en tilbakeholding forhindret utbetaling av den siste saldoen i den vanlige betalingssyklusen, blir betalingen utstedt i løpet av få dager etter at tilbakeholdingen er fjernet.

Spor betalingene dine

På «Betalinger»-siden oppdateres transaksjonene i tråd med fremdriften i betalingene dine. Ordrelinjer legges til og oppdateres i løpet av måneden etter hvert som inntektene dine sluttføres og deretter sendes til betaling. Det kan også forekomme andre ordrelinjer for ulike betalinger og kreditter. Klikk på betalingsmåten din nedenfor for å se den tilpassede tidslinjen for betalingene dine.

Elektronisk overføring av midler (EFT)

I denne månedskalenderen finner du forskjellige betalingsmilepæler og informasjon om når du får betalt hver måned hvis du har valgt elektronisk overføring av midler (EFT) som betalingsmåte.

An example of an AdSense payments calendar

• Den 3. i måneden: De beregnede inntektene fra den forrige måneden blir sluttført og lagt til transaksjonene, der en ordrelinje der totalinntektene dine legges til transaksjonene fra forrige måned.

Under «Transaksjoner» vises også fradrag relatert til justeringer eller avgifter. Det kan hende du ikke ser ordrelinjer for fradrag knyttet til ugyldig aktivitet, som ble trukket i sluttføringsprosessen. Finn ut mer om hvordan Google forhindrer ugyldig aktivitet.

• Den 20. hver måned: Du må legge inn endringer i betalingsopplysningene (innbefattet fjerning av tilbakeholdte utbetalinger) innen den 20. i måneden. Endringer som foretas etter den 20. i måneden, trer ikke i kraft før betalingssyklusen for påfølgende måned. Dessuten må totalsaldoen på kontoen din den 20. overstige betalingsgrensen. Hvis saldoen ikke har nådd betalingsgrensen, eller hvis du har en tilbakeholdt utbetaling, får du ikke utbetalt inntekter denne måneden, og saldoen overføres til neste måned.

• Den 21. i måneden: Den 21. i måneden legges det til en «Betalingen blir behandlet»-ordrelinje i transaksjonene. Dette betyr at inntektene er behandlet og sendt til banken din. Når denne ordrelinjen blir oppdatert til «Betalingen er igangsatt», har banken vår har godkjent betalingen, og den er sendt til behandling.

• Sju virkedager: Du skal motta betalingen i løpet av sju virkedager etter at den ble utstedt. Hvis du ikke har mottatt den innen slutten av måneden, ber vi deg følge opp med banken din.

Hvis den 21. er en lørdag eller en helligdag, kan det hende at betalingene utstedes neste virkedag.

Sjekk

Sjekkutbetalinger for forrige måneds inntekter utstedes den 21. i måneden, og det kan ta opptil fire uker før sjekken ankommer utbetalingsadressen din.

Sjekkbetaling er bare tilgjengelig i land der elektronisk overføring av midler (EFT) ennå ikke er tilgjengelig. Hvis du ikke ser sjekkbetaling som alternativ i betalingsinnstillingene, er dette ikke tilgjengelig i landet ditt.

• Den 3. i måneden: Forrige måneds beregnede inntekter sluttføres og legges til i transaksjonene.
  • Den 20. hver måned: Du må legge inn endringer i betalingsopplysningene (innbefattet fjerning av tilbakeholdte utbetalinger) innen den 20. i måneden. Endringer som foretas etter den 20. i måneden, trer ikke i kraft før betalingssyklusen for påfølgende måned. Dessuten må totalsaldoen på kontoen din den 20. overstige betalingsgrensen. Hvis saldoen er under betalingsgrensen, eller om du har en tilbakeholdt utbetaling, får du ikke utbetalt inntekter denne måneden, og saldoen overføres til den påfølgende måneden.
  • Den 21. i måneden (eller første virkedag etter den 21.): Sjekker postlegges for kvalifiserte kontoer, og en «Betalingen blir behandlet»-ordrelinje vises i transaksjonene.

Det kan gå to–fire uker før sjekken kommer i posten. Leveringstiden kan variere alt etter posttjenestene som tilbys i området der du bor.

Western Union Quick Cash

Western Union Quick Cash-betalinger sendes den 21. i måneden og kan hentes på alle Western Union-kontorer i ønsket land én virkedag etter at de er utstedt.

• Den 3. i måneden: Forrige måneds beregnede inntekter sluttføres og legges til i transaksjonene.
  • Den 20. hver måned: Du må legge inn endringer i betalingsopplysningene (innbefattet fjerning av tilbakeholdte utbetalinger) innen den 20. i måneden. Endringer som foretas etter den 20. i måneden, trer ikke i kraft før betalingssyklusen for påfølgende måned. Dessuten må totalsaldoen på kontoen din den 20. overstige betalingsgrensen. Hvis saldoen ikke har nådd betalingsgrensen, eller hvis du har en tilbakeholdt utbetaling, får du ikke utbetalt inntekter denne måneden, og saldoen overføres til neste måned.
  • Den 21. i måneden (eller den første virkedagen etter den 21.): Betaling sendes til Western Union, og en «Betalingen blir behandlet»-ordrelinje vises i transaksjonene.

Du må hente betalingen din i løpet av 60 dager etter at den er sendt. Ellers blir beløpet returnert og kreditert AdSense-kontoen din.

Bankoverføring

• Den 3. i måneden: Forrige måneds beregnede inntekter sluttføres og legges til transaksjonene.
  • Den 20. hver måned: Du må legge inn endringer i betalingsopplysningene (innbefattet fjerning av tilbakeholdte utbetalinger) innen den 20. i måneden. Endringer som foretas etter den 20. i måneden, trer ikke i kraft før betalingssyklusen for påfølgende måned. Dessuten må totalsaldoen på kontoen din den 20. overstige betalingsgrensen. Hvis saldoen ikke har nådd betalingsgrensen, eller hvis du har en tilbakeholdt utbetaling, får du ikke utbetalt inntekter denne måneden, og saldoen overføres til neste måned.
  • Den 21. i måneden (eller den første virkedagen etter den 21.): Bankoverføringen iverksettes, og en «Betalingen blir behandlet»-ordrelinje vises i transaksjonene.

Det kan gå opptil ti dager før overføringen er fullført. Hvor lang tid det tar før du får en bankoverføring inn på bankkontoen din, kan variere fra bank til bank.

Hvis den 21. er en lørdag eller en helligdag, kan det hende at betalingene utstedes neste virkedag.
Hvis vi registrerer at kontoen til en publisist ikke er i tråd med vilkårene eller retningslinjene våre, kan vi når som helst beslutte å holde tilbake utbetalinger (f.o.m. tidspunktet Google innleder etterforskning av potensielle brudd på retningslinjene), trekke inntekter fra publisistens konto og/eller refundere annonsører for klikk som stammer fra publisistens nettsted eller AdSense for søk-resultatsiden. Hvis en publisist har en utestående innbetaling til Google i forbindelse med Google Ads-programmet, forbeholder vi oss dessuten retten til å holde tilbake utbetalinger til publisisten inntil alle utestående beløp er innbetalt. Du finner en fullstendig beskrivelse av betalingsvilkårene i vilkårene for AdSense.