Google-tilin vaarantuneiden salasanojen vaihtaminen

Voit selvittää, ovatko Google-tilillesi tallennetut salasanat vaarantuneet tai heikkoja tai käytetäänkö niitä useilla tileillä. Voit sitten vaihtaa vaarantuneet salasanat parantaaksesi tilien suojausta.

Voit aloittaa Salasanan tarkistuksen käytön. Voit käyttää Salasanan tarkistusta myös Androidilla, Chromella tai verkossa.

Android-laitteella:

1. Avaa Asetukset.
  2. Tee haku "Salasanat".
  3. Valitse Salasanat ja sitten Salasanan tarkistus.

Chromessa:

1. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat Salasanat.
    • Jos et löydä Salasanat-kuvaketta, valitse oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Salasanat ja automaattinen täyttö ja sitten Google Salasanat.
  2. Valitse vasemmalta Tarkistus.

Verkossa:

1. Siirry osoitteeseen passwords.google.com.
  2. Valitse Siirry Salasanan tarkistukseen ja sitten Tarkista salasanat.
    • Kirjaudu tarvittaessa sisään.
Vinkki: Google-tilisi salasanat päivitetään automaattisesti muille sivustoille, kun olet kirjautuneena Chromeen ja synkronointi on käytössä

Salasanojen suojaaminen

Kun salasanasi on tarkistettu tietoturvaongelmien varalta, näet kolmen tyyppisiä tuloksia.

Lisätietoja vaarantuneista salasanoista

Tärkeää: Vaikka et käyttäisi Salasanan tarkistusta, meidän on pyydettävä sinua vaihtamaan Google-tilisi salasana, jos uskomme sen vaarantuneen. Epäilyttävää toimintaa sisältävän tai hakkeroidun Google-tilin voi suojata täältä löytyvillä ohjeilla

Vaarantuneet salasana- ja käyttäjänimiyhdistelmät eivät ole turvallisia, sillä ne on julkaistu verkossa. Suosittelemme, että vaihdat vaarantuneet salasanat mahdollisimman pian.

Tarkistamiemme tietosuojaloukkausten näkeminen

Tarkistamme erilaisten tietosuojaloukkausten yhteydessä vaarantuneita salasana- ja käyttäjänimiyhdistelmiä, mutta tarkistamiemme tietosuojaloukkausten luettelo ei välttämättä ole kattava. Luettelomme kattaa esimerkiksi seuraavat lähteet:

• 000webhost
  • 17 Media
  • 1.4B collection
  • 7k7k
  • Adobe
  • Anti-public
  • Badoo
  • Bitly
  • Collection 1-5
  • Dropbox
  • Exploit.in
  • iMesh
  • Imgur
  • Last.fm
  • Lifeboat
  • LinkedIn
  • Mate1
  • Neopets
  • NetEase
  • Nexus Mods
  • Pemiblanc
  • R2Game
  • Rambler
  • Tianya
  • Tumblr
  • VK
  • VN
  • Yandex
  • Youku
  • Zoosk

Varoitusten ohittaminen ja palauttaminen

Voit ohittaa varoituksen vaarantuneesta salasanasta.

Jos haluat ohittaa varoituksen, valitse vaarantuneen salasanan vierestä Lisää Lisää ja sitten Ohita varoitus.

Voit löytää ja palauttaa varoituksen Ohitetut varoitukset ‑kohdasta.

Jos haluat palauttaa ohitetun varoituksen, valitse varoituksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Palauta varoitus.

Lisätietoja uudelleenkäytetyistä salasanoista

Jos käytät samaa salasanaa useilla tileillä, hakkeroinnin riski on suurempi. Suosittelemme, että käytät kullakin tilillä yksilöllistä salasanaa.

Vinkki: Anna Chromen luoda ja tallentaa vahva salasana Google-tilillesi. Lue lisää vahvojen, yksilöllisten salasanojen luomisesta

Lisätietoja heikoista salasanoista

Salasanat, joissa on itsestäänselviä ilmauksia, yksinkertaisia näppäimistön merkkiyhdistelmiä tai yksittäisiä sanoja, ovat helposti arvattavissa. Suosittelemme käyttämään vahvoja salasanoja.

Miksi saatamme pyytää sinua vaihtamaan salasanasi

Google voi auttaa sinua suojaamaan tilisi, jos havaitsemme, että tallentamasi salasanat ovat vaarantuneet.

Jos saat ilmoituksen vaarantuneesta salasanasta

1. Siirry suoraan Salasanan tarkistukseen ja varmista, että ilmoitus on aito. Vaihda sitten vaarantuneet salasanat.
  2. Suojaa Google-tiliäsi tekemällä tietoturvatarkistus.

Tee tietoturvatarkistus

Vaarantuneiden salasanojen varoitukset

Google voi ilmoittaa sinulle, jos löydämme tallennettuja salasanojasi verkosta. Voit laittaa nämä varoitukset päälle tai pois päältä.

Google jatkaa salasanojesi tarkistamista, vaikka varoitukset laitettaisiin pois päältä. Jos laitat asetuksen pois päältä, voit silti saada varoituksia enintään 48 tunnin ajan.

Voit siirtyä Googlen Salasanojen ylläpidon asetuksiin tai tehdä näin:

1. Siirry osoitteeseen passwords.google.com.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Asetukset Asetukset.
  3. Laita Salasanavaroitukset päälle tai pois päältä.