Muokattujen (pääkäyttäjän oikeuksilla varustettujen) Android-versioiden turvariskit

Google tarjoaa laitteen tietoturvasuojauksia ihmisille ympäri maailman Android-käyttöjärjestelmän avulla. Jos asensit laitteellesi muokatun (pääkäyttäjän oikeuksilla varustetun) Android-version, menetät osan Googlen tarjoamasta suojauksesta.

Tärkeää: Jos liityit Lisäsuojaus-ohjelmaan, Androidin muokatun version käyttö voi vaarantaa Lisäsuojauksen tietoturvaominaisuuksia.

Riskit

Huomaamatta jääneet tietoturvapäivitykset

Automaattiset tietoturvapäivitykset pitävät Android-laitteet suojattuna. Androidin muokatut versiot eivät saa automaattisia tietoturvapäivityksiä Googlelta, mikä tekee laitteestasi ja datastasi haavoittuvaisemman hakkereille.

Haitalliset sovellukset

Androidin muokattua versiota käyttäville laitteille voi ladata sovelluksia, joilla

• ei ole Googlen hyväksyntää
  • on rajaton pääsy laitteen dataan.

Hyväksymättömät sovellukset saattavat sisältää haitallisia ohjelmistoja, jotka on tarkoitettu esimerkiksi arkaluontoisen datan varastamiseen tai laitteen vahingoittamiseen.

Ei sisäänrakennettua tietoturvaa Googlelta

Androidissa on tietoturvaominaisuuksia, jotka on suunniteltu suojaamaan laitetta haitallisilta ohjelmistoilta, tietojenkalastelulta ja haavoittuvuuksilta. Androidin muokatussa versiossa nämä Googlen tietoturvaominaisuudet vaarantuvat.

Laitteen ja datan suojaaminen

Jos käytät Androidin muokattua versiota, voit parantaa tietoturvaasi näillä ohjeilla.

Asenna alkuperäinen Android-käyttöjärjestelmä uudelleen

Jos haluat ottaa Googlen tarjoamat tietoturvaominaisuudet uudelleen käyttöön, asenna alkuperäinen Android-käyttöjärjestelmä takaisin laitteellesi.

Huom. Alkuperäisen Android-käyttöjärjestelmän uudelleen asentamisen vaiheet voivat vaihdella riippuen siitä, kuinka asensit muokatun version.

Käytä eri laitetta tärkeille tileille ja arkaluontoiselle datalle

Jos päätät jatkaa Android-käyttöjärjestelmän muokatun version käyttöä laitteellasi, harkitse arkaluontoista dataa sisältävien tilien, sovellusten ja tiedostojen siirtämistä pois laitteelta. Sitten voit siirtää nämä tärkeät tilit ja arkaluontoisen datan laitteelle, jolla on Androidin muokkaamaton versio.

Tärkeää: Jos tilisi on rekisteröity Lisäsuojaus-ohjelmaan, älä käytä kyseistä tiliä laitteella, jolla on Androidin muokattu versio. Androidin muokatut versiot voivat heikentää Lisäsuojauksen parannettuja tietoturvaominaisuuksia.