Googlen vahvin tilin suojaus Lisäsuojaus-ohjelmalla

Voit saada Googlen vahvimman suojauksen Google-tilillesi liittymällä Lisäsuojaus-ohjelmaan.

Lisäsuojaus-ohjelmaa suositellaan kaikille, joilla on normaalia korkeampi riski joutua kohdistettujen verkkohyökkäysten kohteeksi. Näitä henkilöitä voi olla esimerkiksi toimittajat, poliittisen kampanjan henkilökunta, yritysten johtajat, IT-järjestelmänvalvojat ja kaikki, joiden Google-tili sisältää erittäin tärkeitä tiedostoja tai arkaluontoista tietoa.

Miten Lisäsuojaus toimii

Lisäsuojaus suojaa kohdistetuilta verkkohyökkäyksiltä.

Estää luvattoman pääsyn tilillesi

Lisäsuojaus edellyttää kirjautumista varten suojausavaimia, jotta se voi auttaa suojaamaan Google-dataa, esim. sähköposteja, dokumentteja, yhteystietoja ja muuta henkilökohtaista Google-dataa. Vaikka hakkeri tietäisi käyttäjänimesi ja salasanasi, hän ei voi kirjautua sisään ilman suojausavainta.

Vinkki: Tarvitset suojausavaimen, kun kirjaudut tilillesi ensimmäistä kertaa tietokoneella, selaimella tai laitteella. Jos pysyt sisäänkirjautuneena, sinulta ei välttämättä kysytä suojausavainta kirjautuessasi sisään seuraavalla kerralla.

Tarjoaa lisäsuojaa haitallisilta latauksilta

Lisäsuojaus tekee ylimääräisiä tarkistuksia latauksille. Kun lataat mahdollisesti vaarallisen tiedoston, se ilmoittaa sinulle tai estää latauksen. Android-puhelin sallii sovellusten asentamisen vain vahvistetuista kaupoista.

Pitää henkilötietosi turvassa

Luvattoman käytön estämiseksi Lisäsuojaus sallii vain Google-sovellusten ja vahvistettujen kolmansien osapuolten sovellusten pääsyn Google-tilisi dataan, ja ainoastaan sinun luvallasi.

Lisäsuojaus estää myös hakkereita esiintymästä sinuna päästäkseen tilillesi. Jos joku yrittää palauttaa tilisi, Lisäsuojaus vahvistaa henkilöllisyytesi lisävaiheiden avulla.

Lisäsuojauksen käyttöönotto

Voit ottaa Lisäsuojauksen käyttöön välittömästi käyttämällä tähän soveltuvaan puhelimeen valmiiksi asennettua suojausavainta. Jos sinulla ei ole soveltuvaa puhelinta, sinun täytyy ensin ostaa suojausavaimesi ja liittyä sitten Lisäsuojaus-ohjelmaan.

Puhelimesi sisäänrakennetulla suojausavaimella

Jos sinulla on älypuhelin, jonka käyttöjärjestelmä on Android 7.0 tai sitä uudempi, voit ottaa Lisäsuojauksen käyttöön sisäänrakennetulla suojausavaimella.

Tärkeää: Jos otat Lisäsuojauksen käyttöön, varmista, ettet menetä pääsyä tilillesi. Älä muuta salasanaasi tai poista puhelintasi luotettujen laitteiden luettelosta ennen kuin olet lisännyt Google-tilillesi vähintään yhden vara-avaimen.

Puhelimen sisäänrakennetun suojausavaimen käyttöönotto

Tärkeää: Tililläsi voi olla vain yksi sisäänrakennettu suojausavain. Jos sinulla on useita kelvollisia puhelimia, valitse niistä yksi. Voit vaihtaa toiseen kelvolliseen puhelimeen milloin tahansa.
  1. Ota kaksivaiheinen vahvistus käyttöön ja valitse toinen vahvistusvaihe.
    • Jos käytät jo kaksivaiheista vahvistusta, siirry seuraavaan kohtaan.
  2. Siirry Android-puhelimella osoitteeseen myaccount.google.com/security.
  3. Valitse "Miten kirjaudut Googleen" ‐kohdasta Avainkoodit ja suojausavaimet. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  4. Valitse vasemmasta alareunasta Lisää suojausavain.
  5. Valitse Android-puhelimesi ja sitten Lisää. Näkyviin pitäisi tulla vahvistus siitä, että puhelin lisättiin suojausavaimeksi.

Lisäsuojauksen käyttöönotto

1. Varmista, että kirjaudut Google-tilillesi Chromella käyttäen tietokonetta, Chromebookia, iPhonea tai iPadia.
  2. Jos sinulla on useampi kuin yksi kelvollinen Android-puhelin, valitse yksi puhelin, jolla otat Lisäsuojauksen käyttöön.
  3. Ota Lisäsuojaus käyttöön seuraamalla ohjeita näytöllä.
  4. Lisää tai osta ylimääräinen vara-avain.

Kaksi ostamaasi suojausavainta

Kun olet saanut suojausavaimesi, voit liittyä Lisäsuojaus-ohjelmaan. Suosittelemme ostamaan kaksi avainta, ensisijaisen avaimen ja vara-avaimen, jonka voit säilyttää turvallisessa paikassa.

1. Osta suojausavaimet, jotka ovat yhteensopivat käyttämiesi laitteiden kanssa.
  2. Jos kaksivaiheinen vahvistus ei ole käytössä, ota se käyttöön.
  3. Ota Lisäsuojaus käyttöön seuraamalla ohjeita näytöllä.
Vinkki: Jos haluat käyttää suojausavaimia iPhonella tai iPadilla, sinun täytyy ladata Google Smart Lock ‑sovellus. Sen avulla voit kirjautua suojausavaimella Google-tilillesi iPhonella tai iPadilla.

Vastauksia yleisiin kysymyksiin

Lue lisää Lisäsuojauksesta, esimerkiksi siitä, kuinka ohjelma toimii ja kuinka voit korjata ongelmia.

Selvitä, sopiiko Lisäsuojaus sinulle

Lisäsuojaus on Googlen vahvin tilinsuojausmenetelmä, ja siihen liittyy joitakin tiliäsi koskevia rajoituksia:

• Tarvitset suojausavaimen uudella laitteella kirjautumiseen.
  • Voit käyttää sähköpostien lukemiseen Gmailia. Voit myös käyttää iOS:n sähköpostisovellusta Google-tilisi kanssa luomalla koodin.
  • Et voi enää käyttää Google-tiliäsi joissakin sovelluksissa ja palveluissa, jotka edellyttävät pääsyä arkaluontoiseen dataan, esim. sähköposteihin ja Google Driveen. Näin hakkerit eivät pääse henkilökohtaiselle Google-tilillesi. Voit luoda tilapäisen koodin, jonka avulla voit sallia Mozilla Thunderbirdille tai iOS-käyttöjärjestelmässä oleville Applen sähköposti-, yhteystieto- ja kalenterisovelluksille tai pääsyn Gmailiisi ja muuhun Google-tilin dataan.
  • Jos et pääse tilillesi, tilin palautus edellyttää lisävaiheita.

Tilin suojaaminen ilman Lisäsuojausta

Jos Lisäsuojaus ei mielestäsi sovi sinulle tai et ole vielä saanut suojausavaimiasi, voit silti parantaa tilisi turvallisuutta.