Logg på med telefonnummeret ditt i stedet for et brukernavn

Når du ser en påloggingsskjerm med feltet «E-postadresse eller telefonnummer», kan du bruke telefonnummeret ditt til å logge på Google-kontoen din.

Dermed får du en annen påloggingsmetode du kan bruke hvis du har glemt brukernavnet ditt.

Logg på med telefonnummeret ditt

Hvis du har lagt til et telefonnummer i Google-kontoen din, kan du bruke det til å logge på.

1. Skriv inn telefonnummeret ditt på en påloggingsskjerm med feltet «E-postadresse eller telefonnummer».
  2. Velg Neste.
  3. Fullfør påloggingen som vanlig.

Legg til eller endre telefonnummeret i kontoen din

Du la kanskje til et telefonnummer da du opprettet Google-kontoen din, konfigurerte enheten din eller oppdaterte innstillingene dine.

Sånn sjekker du at telefonnummeret du bruker nå, er koblet til kontoen din:

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Klikk på Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk på Bruk telefonen til å logge på i Slik logger du på Google-panelet.
  4. Klikk på Konfigurer.
  5. Her kan du
    • legge til et telefonnummer: Velg Legg til telefonnummer for gjenoppretting under «Telefonnummer for gjenoppretting». (Hvis du ikke har telefonnummer for gjenoppretting, anbefaler vi at du legger det til.)
    • endre telefonnummeret ditt: Velg Endre Rediger ved siden av nummeret. Velg Oppdater nummeret.
  6. Skriv inn telefonnummeret ditt. Bruk et nummer som
    • tilhører deg og ingen andre
    • du ikke bruker til å logge på andre Google-kontoer
    • du ikke bruker til å få kontakt med andre i Google-tjenester, for eksempel Foto
  7. Følg trinnene på skjermen.

Viktig: Hvis du ser «Nummeret er ikke bekreftet» ved siden av nummeret ditt, velger du Bekreft nå og følger veiledningen på skjermen.

Løs problemer

Hvis du får feilmeldingen «Fant ikke Google-kontoen din», kan det hende telefonnummeret ditt ikke er knyttet til kontoen din.

Følg fremgangsmåten ovenfor for å legge til telefonnummeret ditt.

Hvis du ikke kan logge på med telefonnummeret ditt, må du logge på med brukernavn eller e-postadresse.