Verificar la identitat per completar una acció sensible

Important: si utilitzeu o administreu Google Workspace, podeu consultar instruccions específiques per a comptes de Workspace. Si teniu un Compte de Google de la feina, és possible que hàgiu de verificar la vostra identitat amb el dispositiu d'empresa.

Amb l'objectiu d'ajudar-vos a protegir el vostre compte i les dades, heu de verificar la identitat per poder completar accions sensibles. Aquesta és la manera que té Google de proporcionar-vos seguretat multicapa

i d'ajudar-vos a protegir el vostre compte dels danys que un hacker pogués causar. Amb aquesta protecció, fins i tot si un hacker obté les vostres dades personals o la vostra informació d'inici de sessió, es trobarà amb un altre obstacle abans de poder dur a terme accions sensibles al compte.

Accions sensibles a la configuració del compte:

• Consultar l'activitat desada al vostre Compte de Google.
  • Canviar la contrasenya.
  • Consultar les contrasenyes desades.
  • Activar la verificació en dos passos.
  • Baixar les vostres dades.

Si feu canvis sensibles als productes de Google, és possible que us demanem que verifiqueu la vostra identitat. A continuació, s'indiquen alguns exemples de canvis sensibles:

• Canviar la propietat d'un canal a YouTube Studio.
  • Canviar el pressupost del compte de Google Ads.
  • Comprar qualsevol altre producte o servei de Google.
    • Exemple: comprar un dispositiu Google Pixel o Nest a Google Store.
  • A Gmail, crear o modificar filtres de correu electrònic sensibles, afegir una adreça de reenviament o activar l'accés IMAP.

Per demostrar la vostra identitat, tingueu a mà un dispositiu o una clau de seguretat que faci almenys 7 dies que s'ha registrat al vostre compte. Podeu utilitzar:

Important: si no podeu verificar la vostra identitat, és possible que Google no us permeti completar l'acció sensible durant un període de 7 dies. Aquest retard serveix per garantir la protecció del compte i de les dades.

• Durant el període de 7 dies: podeu continuar utilitzant el vostre compte i accedint-hi, però no podreu actualitzar cap informació sensible ni completar accions sensibles, tret que verifiqueu la vostra identitat.
  • Després del període de 7 dies: podeu accedir a l'acció sensible pertinent, fins i tot sense dur a terme la verificació.

Entenem que, en alguns casos, els propietaris legítims del compte poden perdre l'accés a un telèfon o a un número de telèfon. Només limitem l'accés a les accions sensibles i durant un període de 7 dies. En alguns fluxos de compra, podreu continuar comprant mitjançant la tramitació de compra com a convidat.

Solucionar problemes

Si, tot i tenir la sessió iniciada al vostre Compte de Google, no podeu verificar la vostra identitat per completar una acció, aneu a la secció corresponent de més avall.

Se us mostra el missatge "S'ha bloquejat una acció sensible"

Per tal de protegir el vostre compte, és possible que se us impedeixi completar algunes accions sensibles si com a mínim un d'aquests elements no ha estat associat amb el vostre Compte de Google durant almenys 7 dies:

• Dispositiu utilitzat per iniciar la sessió al vostre Compte de Google
  • Número de telèfon
  • Clau de seguretat

Si no teniu disponible l'opció de verificar la vostra identitat, podeu:

No podeu fer servir el vostre dispositiu

El dispositiu Android no té connexió

Si teniu la sessió iniciada en un dispositiu Android que no està connectat a Internet, podeu utilitzar-lo igualment per verificar la vostra identitat.

1. Seleccioneu l'acció sensible que vulgueu dur a terme.
  2. A la pantalla "Verifica la teva identitat", toqueu Més maneres de fer la verificació i, a continuació, Obtén un codi de seguretat al telèfon Android.
  3. Seguiu les instruccions en pantalla.

Obteniu informació sobre com podeu rebre codis de seguretat en un dispositiu Android.

El dispositiu no està disponible

Si no podeu utilitzar el vostre dispositiu, torneu-ho a provar des d'un altre que utilitzeu sovint i seguiu aquests passos.

No rebeu cap sol·licitud al dispositiu

Si no rebeu cap sol·licitud després d'uns quants minuts:

1. Assegureu-vos que el dispositiu estigui connectat a Internet.
    • Per rebre sol·licituds, heu de tenir la Wi‑Fi o les dades mòbils activades.
  2. Confirmeu que hàgiu iniciat la sessió al vostre compte des del dispositiu.
  3. Aneu a la pantalla d'inici de sessió i, a continuació, i toqueu Torna a enviar.
Consell: si fa poc que heu actualitzat informació sensible, espereu que passin 7 dies des de l'actualització i torneu-ho a provar. Si continueu sense rebre cap sol·licitud, toqueu Prova una altra manera i seleccioneu una opció diferent.
No rebeu cap missatge de text

Si no rebeu cap missatge de text després d'uns quants minuts, seguiu aquests passos:

1. Comproveu que tingueu el telèfon associat al número de telèfon de recuperació correcte al vostre compte.
  2. Assegureu-vos que el senyal de la xarxa sigui potent o que el telèfon estigui connectat a la Wi‑Fi.
  3. Aneu a la pantalla d'inici de sessió i seleccioneu Torna a enviar.
  4. Si continueu sense rebre cap missatge de text, seleccioneu Més maneres de fer la verificació i, a continuació, Obtén un codi de seguretat al telèfon Android.
Consell: si fa poc que heu actualitzat informació sensible, espereu que passin 7 dies des de l'actualització i torneu-ho a provar. Obteniu més informació sobre com podeu rebre un codi de seguretat al dispositiu Android.

No es pot iniciar la sessió al vostre Compte de Google

Si no podeu iniciar la sessió al vostre Compte de Google per utilitzar serveis de Google com ara Gmail, Drive o Fotos, obteniu informació sobre com podeu recuperar el vostre Compte de Google.