Google-account voor werk of school

Je kunt een Google-account hebben dat is ingesteld via je werk of school, een club, of misschien familie of vrienden. Dit wordt vaak een Google Workspace-account genoemd. Als je nog een ander Google-account hebt dat je alleen voor jezelf hebt ingesteld, zie je misschien wat verschillen tussen het gebruik van elk account.

Als je een account via een organisatie gebruikt, is het volgende van toepassing:

• Je hebt het adres van je organisatie

Je bent ingelogd met een adres zoals naam@bedrijf.nl in plaats van een adres dat eindigt met @gmail.com.
  • Iemand anders beheert misschien hoe alles werkt

Een of meer mensen in je organisatie (zogenaamde beheerders) kunnen bepalen welke Google-producten je kunt gebruiken en hoe die werken. Voor hulp of vragen neem je contact op met een beheerder. Wie is mijn beheerder?
  • Alles werkt misschien anders

In een werkaccount kun je misschien taken uitvoeren die je in je andere Google-account niet kunt uitvoeren, zoals een vergaderruimte plannen vanuit je Agenda. Of je bedrijf kan in je werkaccount misschien iets uitzetten (zoals YouTube) dat je in je andere account wél kunt gebruiken.

Tip: Bezoek het Google Workspace-informatiecentrum om het maximale uit je werk- of schoolaccount te halen.

true
Welkom bij je Google-account

We hebben vastgesteld dat je een nieuw Google-account hebt. Ontdek hoe je je gebruikerservaring kunt verbeteren met de checklist voor je Google-account.