Correu electrònic "S'ha evitat un inici de sessió sospitós"

Si rebeu un correu electrònic de Google en què se us informa que s'ha evitat un inici de sessió sospitós, vol dir que recentment hem bloquejat un intent d'accés al vostre compte perquè no estàvem segurs que l'intent fos vostre. Per ajudar-vos a protegir el compte, us enviem un correu electrònic quan detectem activitats d'inici de sessió poc usuals, com ara si s'intenta iniciar la sessió des d'una ubicació o des d'un dispositiu diferents dels habituals.

Com puc saber que aquest correu electrònic realment és de Google?

Malauradament, de vegades els pirates informàtics proven de copiar el correu electrònic en què s'informa d'un inici de sessió sospitós per tal de robar la informació dels comptes d'altres usuaris. Procediu amb cautela amb els missatges que us demanin informació personal com ara noms d'usuari, contrasenyes o altres dades d'identificació o bé que us portin a llocs webs estranys en què se us demani aquesta informació.

Per seguretat, si mai rebeu un correu electrònic de Google en què se us informa d'una activitat sospitosa, seguiu els passos següents per cercar l'activitat sospitosa al compte i, si detecteu res estrany, canvieu la contrasenya.

Comprovació d'activitats sospitoses al compte

Si heu rebut aquest correu electrònic, us recomanem que reviseu la vostra activitat recent tal com es descriu a continuació:

1. Aneu al Compte de Google.
  2. Al tauler de navegació de l'esquerra, feu clic a Seguretat.
  3. Al tauler Accions recents relacionades amb la seguretat, feu clic a Revisa les accions relacionades amb la seguretat.
  4. Consulteu la vostra activitat recent i cerqueu ubicacions o dispositius que no conegueu. També podeu fer clic en qualsevol acció de la llista per veure'n més detalls a la part dreta.
  5. Si veieu algun tipus d'activitat que no reconeixeu, a la part superior de la pàgina, feu clic a Protegeix el compte.
  6. Seguiu els passos per canviar la contrasenya.
Informar d'un missatge sospitós

Si heu rebut un correu electrònic sospitós en què se us demana informació personal, pot ser que una altra persona estigui intentant accedir al vostre compte. Això també es coneix com a pesca de credencials. Podeu informar Google perquè provem d'evitar que això torni a passar en el futur.

1. Inicieu la sessió a Gmail.
  2. Obriu el missatge del qual vulgueu informar-nos.
  3. A l'extrem superior dret del missatge, feu clic a Més Més.
  4. Seleccioneu Marca com a pesca de credencials.
  5. A la pantalla següent, feu clic a Marca com a missatge de pesca de credencials per enviar el missatge al nostre equip perquè el revisi.

Articles relacionats: