Vähemmän turvalliset sovellukset ja Google-tili

30.9.2024 alkaen Google Workspace ‐tileillä ei enää tueta vähemmän turvallisia sovelluksia, kolmannen osapuolen sovelluksia tai laitteita, joille olet kirjautunut vain käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Katso Google Workspace Updates ‑blogista tarkat päivämäärät, jolloin muutos tulee voimaan. Jos haluat jatkaa tietyn sovelluksen käyttöä Google-tililläsi, sinun on käytettävä turvallisempaa pääsyoikeustyyppiä, joka ei jaa salasanadataa. Lue lisää Kirjaudu Google-tilillä ‐ominaisuuden käytöstä.

Jos sovellus tai sivusto ei vastaa suojausstandardejamme, Google saattaa estää sovelluksella tai sivustolta tehdyt kirjautumisyritykset. Hakkerit voivat päästä tilillesi helpommin vähemmän turvallisilla sovelluksilla, joten sisäänkirjautumisen estäminen näiltä sovelluksilta auttaa suojaamaan tiliäsi.

Turvallisempien sovellusten käyttö

Jos sovellus käyttää vähemmän turvallista kirjautumistekniikkaa, et ehkä pysty käyttämään sitä Google-tililläsi.

Vain käyttäjänimeäsi tai salasanaasi käyttävät sovellukset aiheuttavat virheitä, jos ne yrittävät käyttää Google-tiliäsi. Virheet voivat näkyä tällaisissa muodoissa:

• Virheellinen käyttäjätunnus
  • Virheellinen salasana
  • Kirjautuminen ei onnistu

Voit kirjautua Google-tilillesi millä tahansa kolmannen osapuolen sovelluksella, jossa on Kirjaudu Google-tilillä ‑vaihtoehto. Joissakin tapauksissa sinun on ehkä poistettava Google-tilisi ja lisättävä se laitteelle uudelleen.