Milloin Google saattaa lähettää tekstiviestin

Alla on muutamia syitä saada tekstiviesti Googlelta.

Et pääse tilillesi ja haluat uuden salasanan

Jos olet lisännyt tilillesi varapuhelinnumeron, Google voi lähettää sinulle koodin tekstiviestitse. Tämän koodin avulla voit vaihtaa salasanasi ja päästä takaisin tilillesi. Lue lisää tilin palauttamisesta tekstiviestitse.

Olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön

Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta, olet valinnut vahvistuskoodin lähettämisen tekstiviestitse sisäänkirjautumisen yhteydessä. Tämä koodi parantaa tilisi suojausta. Lue lisää kaksivaiheisesta vahvistuksesta.

Luot tiliä ja Google haluaa varmistaa, ettet ole robotti

Kun luot Google-tiliä, saatamme pyytää sinua lisäämään puhelimeesi lähettämämme vahvistuskoodin. Lue lisää tilin vahvistamisesta tekstiviestin avulla.

Google haluaa varmistaa henkilöllisyytesi sisäänkirjautumisen yhteydessä

Pyydämme sinua joskus suorittamaan ylimääräisen kirjautumisvaiheen, esimerkiksi näissä tilanteissa:

• Kirjaudut sisään epätavanomaisesta paikasta.
  • Käytät laitetta, jota et ole käyttänyt aiemmin.

Ylimääräinen vaihe voi tarkoittaa esimerkiksi puhelimeesi lähettämämme vahvistuskoodin lisäämistä. Lue lisää epätavanomaisista sisäänkirjautumisista.

Olet tehnyt muutoksia tilillesi

Saat sähköpostitse tiedon tilisi tietoturvaan liittyvästä toiminnasta, esim. salasanan vaihdosta. Voit kuitenkin pyytää Googlea lähettämään nämä ilmoitukset myös tekstiviestitse. Lue lisää tietoturvailmoituksista.

Olet saanut tekstiviestillä koodin, jota et pyytänyt

Voit jättää saamasi tekstikoodin huomiotta ja poistaa sen. Älä jaa saamiasi koodeja kenellekään. Tee Tietoturvatarkistus säännöllisesti, niin saat personoituja suosituksia ja ohjeita Google-tilisi suojaamiseen.