Vær klar til å finne en mistet Android-enhet

Du kan konfigurere Finn enheten min slik at du er forberedt hvis du mister en telefon, et nettbrett, en Wear OS-klokke, hodetelefoner eller noe annet med en sporingsbrikke.

Hvis du allerede har mistet enheten, kan du finne ut hvordan du finner, sikrer eller tømmer den.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Pixel-batteriet lærer seg kontinuerlig atferden din og optimaliserer seg selv basert på hvordan du har brukt apper nylig. Når du konfigurerer en ny enhet, eller etter en tilbakestilling til fabrikkstandard, kan det ta noen uker før optimaliseringen når full effektivitet. For best mulig resultat bør du la Tilpasset batteri og batterioptimalisering være på.

Det er normalt at Pixel-telefonen har høyere batteriforbruk enn vanlig etter en programvareoppdatering. Dette skyldes at telefonen jobber hardt med å laste ned og optimalisere den nye programvaren og få alt i gang.

Hvis du fortsatt opplever uvanlig høyt batteriforbruk etter noen dager, kan du gi oss beskjed, så hjelper vi deg gjerne.

Sørg for at du kan finne enheten din

Trinn 1: Sjekk at du er logget på en Google-konto
  1. På enheten åpner du Innstillinger og så Google.
    • Kontonavnet ditt og e-postadressen din skal være her.
  2. Bekreft e-postadressen din.
Tips: Hvis du har et delt nettbrett, kan bare eieren av nettbrettet endre disse innstillingene.
Trinn 2: Sjekk at Posisjon er på
Viktig: Når du slår på posisjon med visse innstillinger, kan du også gjøre posisjonen til enheten tilgjengelig for andre apper og tjenester.
  1. Åpne Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Posisjon.
  3. Slå på Posisjon.
Trinn 3: Sjekk at Finn enheten min er på
  1. Åpne Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Google og så Alle tjenester (hvis det finnes faner der) og så Finn enheten min.
  3. Sjekk at «Bruk Finn enheten min» er slått på.

Tips: I Android-versjon 5.0 og eldre ligger «Finn enheten min»-innstillingene under «Google Innstillinger»-appen

Trinn 4: Finn enheter som er uten nett eller uten strøm
  1. Åpne Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Google og så Alle tjenester (hvis det finnes faner her) og så Finn enheten min.
  3. Trykk på Finn enheter som er uten nett.

Finn innstillinger for enheter uten nett

Som standard er enheten satt til innstillingen «Bare med nettverk i områder med mye trafikk», slik at den lagrer krypterte nylige posisjoner hos Google og bidrar til å finne både dine og andres enheter uten nett som en del av et crowdsourcingnettverk med Android-enheter. Du kan endre denne innstillingen når som helst.

• Av: De krypterte nylige posisjonene til enheten lagres ikke, og Android-enheten deltar ikke i nettverket. Dette skjer når du slår av søk uten nett.
  • Uten nettverk: Enheten deltar ikke i nettverket. Du kan fortsatt finne enheter som er uten nett, sammen med de krypterte nylige posisjonene deres som ble lagret da de var på nettet. Finn uten nett uten nettverket.
  • Bare med nettverk i områder med mye trafikk (standard): Finn enhetene dine uten nett med de krypterte nylige posisjonene deres eller nettverket i områder som flyplasser eller travle gangveier. Finn uten nett i områder med mye trafikk.
  • Med nettverk i alle områder: Finn enhetene dine uten nett med de lagrede og krypterte nylige posisjonene deres eller nettverket i områder med mye eller lite trafikk. Finn uten nett i alle områder.

Hvis batteriet går tomt eller enheten er av

For støttede enheter, for eksempel Pixel 8-serien eller nyere, kan Finn enheten min-nettverket fortsatt finne telefonen i flere timer etter at den er slått av – hvis den går tom for batteri eller slås av.

• Angi alternativet Bare med nettverk i områder med mye trafikk eller Med nettverk i alle områder.
  • Sørg for at Bluetooth og posisjon er slått på når telefonen slås av.

Tips: Enheter i nettverket bruker Bluetooth til å skanne etter gjenstander i nærheten. Hvis de finner gjenstandene dine, sender de posisjonene der de ble registrert, til Finn enheten min på en sikker måte. Android-enhetene dine gjør det samme for å hjelpe andre med å finne gjenstander uten nett når de oppdages i nærheten. Slik behandler Finn enheten min dataene dine.

Veiledning for Android 8.0 eller eldre

For Android 8.0 eller eldre:
  1. Åpne Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Google og så Alle tjenester (hvis det finnes faner her) og så Finn enheten min.
  3. Slå på Lagre nylig posisjon.
    • Når «Lagre nylig posisjon» er på, lagrer kontoen de krypterte nylige posisjonene, slik at du kan finne enheter og tilbehør som er uten nett.
Trinn 5: Sjekk om enheten er oppført på Google Play

Viktig: Hvis du skjuler en enhet i Google Play, ser du den ikke i Finn enheten min.

1. Åpne https://play.google.com/library/devices.
  2. Sørg for at det er merket av for «Vis i menyer» øverst til venstre.

Tips: Hvis du nylig har fjernet kontoen din fra en enhet eller mistet den, kan du muligens fortsatt finne den i Finn enheten min i en periode. Slik skjuler du enheter på Google Play

Trinn 6: Sjekk at du kan finne enheten
  1. Åpne android.com/find.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Hvis du har mer enn én enhet, velger du enheten øverst på skjermen.
Tips:
  • Hvis enheten er uten nett og du har slått på Finn enheter som er uten nett, kan Finn enheten min vise posisjonen til enheten da den sist var på nettet, basert på den krypterte lagrede posisjonen.
  • For best resultat bør du finne gjenstander via nettverket med Finn enheten min-mobilappen. Hvis du må bruke Finn enheten min på nettet, kan du som standard finne gjenstanden basert på posisjonen da den var på nettet, eller den krypterte lagrede posisjonen. For å finne elementer via Finn enheten min-nettverket på nettet må du velge Med nettverk i alle områder som innstilling for «Finn enheter som er uten nett».
Trinn 7: Installer Finn enheten min-appen
  1. For å administrere enhetene dine og finne dem, installer Finn enheten min-appen .
  2. Trykk på Logg på.

Tips: Hvis du har et nettbrett som brukes av flere personer, kan bare eieren av nettbrettet endre disse innstillingene.

Trinn 8: Opprett en reservekode for totrinnsbekreftelse

Viktig: Du finner enheten på https://android.com/find. Du kan også bruke Google Finn enheten min-appen i Gjestemodus med e-postadressen din og passordet ditt.

Hvis du mister den primære Android-enheten din og vil låse eller tømme den eksternt, må du slå på totrinnsbekreftelse. Ettersom den primære Android-enheten kan være metoden for totrinnsbekreftelse, for eksempel en bekreftelseskode, er det viktig å ha en reservekode. Hvis du ikke har reservekoder eller en fysisk sikkerhetsnøkkel, kan det hende du må kontakte mobiloperatøren din for å bestille et nytt SIM-kort.

1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Under «Slik logger du på Google» trykker du på Totrinnsbekreftelse.
  4. Trykk på Reservekoder.

Finn ut mer om reservekoder.

Hvis du glemmer passordet ditt, mister enheten eller av andre grunner ikke kan logge på, kan du bruke reservekoder for å få tilgang til kontoen igjen. Finn ut mer om totrinnsbekreftelse og reservekoder.

En fysisk sikkerhetsnøkkel er en av de sterkeste metodene for å beskytte kontoen. Oppbevar den fysiske sikkerhetsnøkkelen på et trygt sted. Hvis du mister den primære Android-enheten din eller den blir stjålet, kan du bruke den fysiske nøkkelen til å logge på https://android.com/find. Finn ut mer om alternativer for sikkerhetsnøkler.

Legg til hodetelefoner eller annet tilbehør

Legg til nytt tilbehør
Bruk Rask sammenkobling for å koble tilbehøret til enheten din. Finn ut hvordan du bruker Rask sammenkobling.
  1. På enheten ser du en forespørsel om å legge til hodetelefonene i Finn enheten min. Bluetooth-sporingsbrikker legges automatisk til i Finn enheten min når tilkoblingen er fullført.
    • For å legge til tilbehøret, trykk på Legg til.
    • Hvis du ikke vil legge til tilbehøret: Trykk på Nei takk.
  2. Hvis du ikke får med deg varselet, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å legge til tilbehør som er koblet til tidligere.
  3. Finn enheten din.

Sporingsbrikker

Du kan bruke sporingsbrikker til å holde oversikt over og finne ting du har mistet, for eksempel nøkler, bagasje, sykler med mer. Du bør ikke bruke sporingsbrikker til å spore kjæledyr eller finne stjålne gjenstander. Akseptabel bruk for sporingsbrikker.

Legg til hodetelefoner som har vært tilkoblet tidligere
  1. Åpne Innstillinger på enheten.
  2. Trykk på Tilkoblede enheter.
  3. Velg enheten.
  4. Trykk på Finn den når den er koblet fra og så Legg til.
Tips: Du kan når som helst fjerne tilbehør fra Finn enheten min. Fjern tilbehør fra Finn enheten min.