Android-laitteen katoamiseen varautuminen

Voit varautua puhelimen, tabletin, Wear OS ‐kellon, kuulokkeiden tai muun seurantatagilla varustetun laitteen katoamiseen ottamalla käyttöön Paikanna laite ‐palvelun.

Jos laite on jo kadonnut, katso, miten voit löytää, lukita ja tyhjentää sen.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Laitteen löydettävyyden varmistaminen

Vaihe 1: Varmista, että olet kirjautuneena Google-tilille
  1. Avaa laitteen Asetukset ja sitten Google.
    • Tilin nimen ja sähköpostiosoitteen pitäisi näkyä.
  2. Vahvista sähköpostiosoite.
Vinkki: Jos tabletti on jaettu, vain sen omistaja voi muokata näitä asetuksia.
Vaihe 2: Tarkista sijainnin tila
Tärkeää: Kun laitat sijainnin päälle tiettyjä asetuksia varten, myös muut sovellukset ja palvelut voivat ehkä käyttää laitteen sijaintia.
  1. Avaa laitteen Asetukset.
  2. Valitse Sijainti.
  3. Ota Sijainti käyttöön.
Vaihe 3: Tarkista, että Paikanna laite ‑ominaisuus on päällä
  1. Avaa laitteen Asetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Kaikki palvelut (jos välilehtiä on) ja sitten Paikanna laite.
  3. Varmista, että "Käytä Paikanna laite ‐palvelua" on päällä.

Vinkki: Android 5.0:ssa ja sitä vanhemmissa versioissa Paikanna laite ‐asetukset löytyvät Google-asetukset-sovelluksesta.

Vaihe 4: Etsi ilman verkkoyhteyttä tai virtaa olevia laitteita
  1. Avaa laitteen Asetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Kaikki palvelut (jos välilehtiä on) ja sitten Paikanna laite.
  3. Valitse Löydä laitteita, joilla ei ole verkkoyhteyttä.

Löydä laitteita, joilla ei ole verkkoyhteyttä ‐asetukset

Laitteen asetuksena on oletuksena "Verkoston avulla vilkkailla alueilla", jotta se voi tallentaa salatut viimeaikaiset sijainnit Googlen kautta ja auttaa löytämään sekä sinun että muiden offline-tilassa olevat laitteet osana Android-laitteiden crowdsourcing-verkostoa. Voit muokata tätä asetusta milloin tahansa:

• Pois päältä: Laitteen salattuja viimeaikaisia sijainteja ei tallenneta eikä Android-laite osallistu verkostoon. Mitä tapahtuu, kun laitat offline-paikannuksen pois päältä.
  • Ilman verkostoa: Laite ei osallistu verkostoon. Voit kuitenkin löytää laitteita, jotka eivät ole yhteydessä verkkoon, hyödyntämällä niiden salattuja viimeaikaisia sijainteja, jotka tallennettiin verkkoyhteyden aikana. Offline-paikannus ilman verkostoa:
  • Verkoston avulla vilkkailla alueilla (oletus): Paikanna ilman verkkoyhteyttä olevat laitteet niiden salattujen viimeaikaisten sijaintien tai verkoston avulla esimerkiksi lentokentillä tai vilkkailla kävelyteillä. Offline-paikannus vilkkailla alueilla
  • Verkoston avulla kaikilla alueilla: Paikanna ilman verkkoyhteyttä olevat laitteet niiden salattujen viimeaikaisten sijaintien tai verkoston avulla vilkkailla ja vähemmän vilkkailla alueilla. Offline-paikannus kaikilla alueilla

Jos akku loppuu tai laite on pois päältä

Jos tuetun laitteen (esim. Pixel 8 ‐sarja tai uudempi) akku loppuu tai laite on pois päältä, Paikanna laite ‐verkosto voi löytää puhelimen vielä useita tunteja sammuttamisen jälkeen.

• Valitse asetukseksi Verkoston avulla vilkkailla alueilla tai Verkoston avulla kaikilla alueilla.
  • Varmista, että Bluetooth ja sijainti ovat päällä, kun puhelin sammuu.

Vinkki: Verkostossa olevat laitteet etsivät lähistöllä olevia laitteita Bluetoothin avulla. Jos laitteita löytyy, niiden havaittu sijainti lähetetään turvallisesti Paikanna laite ‑palveluun. Myös Android-laitteesi tekee samoin auttaakseen muita löytämään lähellä havaittuja laitteita, joilla ei ole verkkoyhteyttä. Miten Paikanna laite käsittelee dataa

Ohjeet Android 8.0:aa ja vanhempia versioita varten

Android 8.0 ja vanhemmat:
  1. Avaa laitteen Asetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Kaikki palvelut (jos välilehtiä on) ja sitten Paikanna laite.
  3. Laita Tallenna viimeaikainen sijainti päälle.
    • Kun Tallenna viimeaikainen sijainti on päällä, tilillesi tallennetaan salatut viimeaikaiset sijainnit, jotta voit löytää laitteita ja lisävarusteita, joilla ei ole verkkoyhteyttä.
Vaihe 5: Tarkista, onko laitteesi Google Playssa

Tärkeää: Paikanna laite ei löydä Google Playssa piilotettuja laitteita.

1. Avaa https://play.google.com/Library/devices.
  2. Varmista, että Näytä valikoissa ‑ruutu on valittu vasemmasta yläreunasta.

Vinkki: Jos olet poistanut tilin laitteelta tai kadottanut laitteen äskettäin, voit ehkä löytää sen Paikanna laite ‑palvelulla vielä jonkin aikaa. Laitteiden piilottaminen Google Playssa

Vaihe 6: Tarkista laitteen löydettävyys
  1. Avaa android.com/find.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi.
  3. Jos sinulla on useita laitteita, valitse haluamasi laite näytön yläreunasta.
Vinkkejä:
  • Jos laitteella ei ole verkkoyhteyttä ja Löydä laitteita, joilla ei ole verkkoyhteyttä ‐asetus on päällä, Paikanna laite voi näyttää laitteen salatun ja tallennetun sijainnin sen perusteella, milloin se oli viimeksi yhteydessä verkkoon.
  • Saat parhaat tulokset, kun etsit laitteita verkoston kautta Paikanna laite ‐mobiilisovelluksella. Jos sinun täytyy käyttää Paikanna laite ‐palvelua verkossa, voit oletuksena etsiä laitetta salatun tallennetun sijainnin perusteella tai sen perusteella, milloin se oli viimeksi yhteydessä verkkoon. Voit löytää laitteita Paikanna laite ‐verkoston kautta verkossa, kun valitset Löydä laitteita, joilla ei ole verkkoyhteyttä ‑asetukseksi Verkoston avulla kaikilla alueilla.
Vaihe 7: Asenna Paikanna laite ‐sovellus
  1. Jotta voit hallinnoida laitteitasi ja löytää ne, asenna Paikanna laite ‐sovellus .
  2. Valitse Kirjaudu sisään.

Vinkki: Jos tabletilla on useita käyttäjiä, vain sen omistaja voi muokata näitä asetuksia.

Vaihe 8: Luo kaksivaiheisen vahvistuksen varakoodi

Tärkeää: Voit paikantaa laitteen osoitteesta https://android.com/find. Voit myös käyttää Googlen Paikanna laite ‐sovellusta vierastilassa omalla sähköpostiosoitteella ja salasanalla.

Jos ensisijainen Android-laitteesi katoaa ja haluat lukita tai tyhjentää sen etänä, sinun täytyy laittaa kaksivaiheinen vahvistus päälle. Ensisijainen Android-laitteesi voi toimia kaksivaiheisen vahvistuksen (esim. vahvistuskoodin vastaanotto) tapana, jolloin varakoodin käyttäminen on tärkeää. Jos sinulla ei ole varakoodeja tai fyysistä suojausavainta, sinun on ehkä otettava yhteyttä mobiilioperaattoriisi ja tilattava uusi SIM-kortti.

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse Suojaus.
  3. Valitse Miten kirjaudut Googleen ‐kohdasta Kaksivaiheinen vahvistus.
  4. Valitse Varakoodit.

Katso lisätietoja varakoodeista.

Jos unohdat salasanasi, kadotat laitteen tai et voi kirjautua sisään muusta syystä, varmuuskopioilla voit päästä takaisin tilillesi. Lue lisää kaksivaiheisesta vahvistuksesta ja varmuuskopioista.

Fyysinen suojausavain on yksi vahvimmista tilin suojaustavoista. Säilytä fyysistä suojausavainta turvallisessa paikassa. Jos ensisijainen Android-laitteesi katoaa tai varastetaan, voit kirjautua osoitteesseen https://android.com/find fyysisellä avaimella. Lue lisää suojausavainvaihtoehdoista.

Kuulokkeiden tai muiden lisävarusteiden lisääminen

Uuden lisävarusteen lisääminen
Yhdistä lisävaruste laitteeseen Pikaparin avulla. Lue lisää Pikaparin käytöstä.
  1. Sinua kehotetaan lisäämään kuulokkeet Paikanna laite ‑palveluun. Bluetooth-seurantatagit lisätään automaattisesti Paikanna laite ‑palveluun, kun laitepari on muodostettu.
    • Lisävarusteen lisääminen: Valitse Lisää.
    • Jos et halua lisätä lisävarustetta: Valitse Ei kiitos.
  2. Jos et näe ilmoitusta, lisää aiemmin yhdistetty lisävaruste seuraamalla alla olevia ohjeita.
  3. Etsi laite.

Seurantatagit

Seurantatagien avulla voit seurata ja etsiä kadonneita esineitä, esimerkiksi avaimia, matkalaukkuja ja pyöriä. Älä käytä seurantatageja lemmikkien seuraamiseen tai varastettujen tavaroiden löytämiseen. Seurantatagien hyväksytty käyttö

Aiemmin yhdistettyjen kuulokkeiden lisääminen
  1. Avaa laitteen Asetukset.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet.
  3. Valitse laite.
  4. Valitse Löydä ilman yhteyttä ja sitten Lisää.
Vinkki: Voit poistaa lisävarusteita Paikanna laite ‑palvelusta milloin tahansa. Lisävarusteiden poistaminen Paikanna laite ‑palvelusta.