Preparar-se per trobar un dispositiu Android perdut

Pots configurar Troba el meu dispositiu per preparar-te per si perds el telèfon, la tauleta, el rellotge Wear OS, els auriculars o algun objecte que tingui un localitzador adjunt.

Si ja has perdut el dispositiu, obtén informació sobre com pots trobar-lo, protegir-lo o esborrar-ne les dades.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

La bateria del telèfon Pixel aprèn contínuament els teus comportaments i s'optimitza en funció del teu ús més recent de les aplicacions. Quan configures un dispositiu nou o després de restablir les dades de fàbrica, l'optimització pot tardar unes quantes setmanes a aplicar-se completament. Per obtenir els millors resultats, mantén activades la bateria adaptativa i l'optimització de la bateria.

És normal que la bateria del telèfon Pixel s'exhaureixi una mica més del que és habitual després d'una actualització del programari. Això passa perquè el telèfon està fent tot el possible per baixar i optimitzar el programari nou, i per posar-ho tot en marxa.

Si, després d'uns quants dies, l'exhauriment de la bateria continua sent poc habitual, fes-nos-ho saber i t'ajudarem amb molt de gust.

Comprovar que es pugui localitzar el dispositiu

Pas 1: comprova que tinguis la sessió iniciada a un Compte de Google
  1. Al dispositiu, obre Configuració i, a continuació, Google.
    • El nom i l'adreça electrònica del compte han d'aparèixer aquí.
  2. Verifica l'adreça electrònica.
Consell: si tens una tauleta compartida, només el propietari de la tauleta pot canviar aquestes opcions de configuració.
Pas 2: comprova que la ubicació estigui activada
Important: si actives la ubicació amb determinades opcions de configuració, pot ser que la ubicació del dispositiu estigui disponible per a altres aplicacions i serveis.
  1. Al dispositiu, obre Configuració.
  2. Toca Ubicació.
  3. Activa l'opció Ubicació.
Pas 3: comprova que el servei Troba el meu dispositiu estigui activat
  1. Al dispositiu, obre Configuració.
  2. Toca Google i, a continuació, Tots els serveis (si hi ha pestanyes) i, a continuació, Troba el meu dispositiu.
  3. Comprova que l'opció "Utilitza Troba el meu dispositiu" estigui activada.

Consell: a la versió 5.0 d'Android i en versions anteriors, pots trobar la configuració de "Troba el meu dispositiu" a l'aplicació "Configuració Google".

Pas 4: cerca els dispositius sense connexió i els que no tinguin bateria
  1. Al dispositiu, obre Configuració.
  2. Toca Google i, a continuació, Tots els serveis (si hi ha pestanyes) i, a continuació, Troba el meu dispositiu.
  3. Toca Cerca els teus dispositius sense connexió.

Configuració per cercar dispositius sense connexió

De manera predeterminada, el dispositiu té activada l'opció de configuració "Amb la xarxa només en zones amb molt de trànsit" per emmagatzemar a Google les ubicacions recents encriptades i ajudar a trobar tant els teus dispositius sense connexió com els d'altres persones com a part d'una xarxa col·lectiva de dispositius Android. Pots canviar aquesta opció en qualsevol moment:

Si el dispositiu es queda sense bateria o està apagat

En el cas dels dispositius compatibles, com ara la sèrie Pixel 8 o models posteriors, si el dispositiu es queda sense bateria o està apagat, la xarxa de Troba el meu dispositiu pot seguir localitzant el telèfon durant unes quantes hores després que s'hagi apagat.

• Defineix l'opció Amb la xarxa només en zones amb molt de trànsit o Amb la xarxa en totes les zones.
  • Comprova que el Bluetooth i la ubicació estiguin activats quan el telèfon s'apagui.

Consell: els dispositius de la xarxa utilitzen el Bluetooth per cercar altres objectes propers. Si detecten els teus objectes, enviaran les ubicacions en què els hagin detectat a Troba el meu dispositiu de manera segura. Els teus dispositius Android fan el mateix per ajudar altres persones a trobar els seus objectes sense connexió si es detecten a prop. Com gestiona les teves dades Troba el meu dispositiu.

Instruccions per a Android 8.0 i versions anteriors

Per a Android 8.0 i versions anteriors:
  1. Al dispositiu, obre Configuració.
  2. Toca Google i, a continuació, Tots els serveis (si hi ha pestanyes) i, a continuació, Troba el meu dispositiu.
  3. Activa l'opció Emmagatzema la ubicació recent.
    • Quan l'opció "Emmagatzema la ubicació recent" està activada, el teu compte emmagatzema les ubicacions recents encriptades perquè puguis trobar dispositius i accessoris sense connexió.
Pas 5: comprova si el dispositiu apareix a Google Play

Important: si amagues un dispositiu a Google Play, no el trobaràs a Troba el meu dispositiu.

1. Obre https://play.google.com/library/devices.
  2. A la part superior esquerra, assegura't que la casella "Mostra als menús" estigui marcada.

Consell: si fa poc que has suprimit el teu compte d'un dispositiu o l'has perdut, és possible que durant un temps encara aparegui a Troba el meu dispositiu. Com pots amagar dispositius a Google Play

Pas 6: comprova que puguis trobar el dispositiu
  1. Obre android.com/find.
  2. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. Si tens més d'un dispositiu, selecciona el que vols a la part superior de la pantalla.
Consells:
  • Si el dispositiu no té connexió i tens activada la funció Troba els teus dispositius sense connexió, Troba el meu dispositiu pot mostrar la ubicació del dispositiu la darrera vegada que va estar en línia basant-se en la ubicació emmagatzemada encriptada.
  • Per obtenir els millors resultats possibles, cerca objectes a través de la xarxa amb l'aplicació mòbil Troba el meu dispositiu. Si has d'utilitzar Troba el meu dispositiu al web, de manera predeterminada, podràs trobar el que cerques en funció de la ubicació en línia o de la ubicació emmagatzemada encriptada. Per cercar objectes a través de la xarxa de Troba el meu dispositiu al web, hauràs de seleccionar Amb la xarxa en totes les zones com a opció de configuració per trobar el teu dispositiu sense connexió.
Pas 7: instal·la l'aplicació Troba el meu dispositiu
  1. Per gestionar els dispositius i trobar-los, instal·la l'aplicació Troba el meu dispositiu .
  2. Toca Inicia la sessió.

Consell: si tens una tauleta compartida entre diverses persones, només el propietari de la tauleta pot canviar aquestes opcions de configuració.

Pas 8: crea un codi de seguretat per a la verificació en dos passos

Important: pots localitzar el dispositiu a https://android.com/find. També pots utilitzar l'aplicació Troba el meu dispositiu en mode de convidat amb el correu electrònic i la contrasenya.

Si perds el dispositiu Android principal i vols bloquejar-lo o esborrar-ne les dades de manera remota, has d'activar la verificació en dos passos. Com que el dispositiu Android principal podria ser el mètode de verificació en dos passos, com ara un codi de verificació, és important que tinguis un codi de seguretat. Si no tens cap codi de seguretat ni una clau de seguretat física, és possible que hagis de contactar amb el proveïdor de serveis per a mòbils per demanar una SIM nova.

1. Ves al teu Compte de Google.
  2. Toca Seguretat.
  3. A "Com inicies la sessió a Google", toca Verificació en dos passos.
  4. Toca Codis de seguretat.

Obtén més informació sobre els codis de seguretat.

Si oblides la contrasenya, perds el dispositiu o no pots iniciar la sessió per una altra raó, les còpies de seguretat t'ajuden a tornar a accedir al teu compte. Obtén més informació sobre la verificació en dos passos i les còpies de seguretat.

Una clau de seguretat física és un dels mètodes més segurs per protegir el teu compte. Mantén la clau de seguretat física en una ubicació segura. Si perds el dispositiu Android principal o te'l roben, pots fer servir la clau física per iniciar la sessió a https://android.com/find. Obtén més informació sobre les opcions de les claus de seguretat.

Afegir auriculars o altres accessoris

Afegir un accessori nou
Utilitza Vinculació ràpida per connectar l'accessori al dispositiu. Obtén informació sobre com pots utilitzar Vinculació ràpida.
  1. Al dispositiu, rebràs una sol·licitud per afegir els auriculars a Troba el meu dispositiu. Els localitzadors Bluetooth s'afegeixen automàticament a Troba el meu dispositiu un cop s'ha completat la vinculació.
    • Per afegir l'accessori, toca Afegeix.
    • Si no vols afegir l'accessori, toca No, gràcies.
  2. Si no has rebut la notificació, segueix els passos que s'indiquen a continuació per afegir un accessori connectat anteriorment.
  3. Cerca el dispositiu.

Localitzadors

Pots utilitzar localitzadors per fer un seguiment d'objectes perduts i trobar-los, com ara claus, equipatge, bicicletes i més. No els utilitzis per fer un seguiment d'animals de companyia ni per localitzar objectes robats. Usuaris acceptables per als localitzadors.

Afegir auriculars connectats prèviament
  1. Al dispositiu, obre Configuració.
  2. Toca Dispositius connectats.
  3. Selecciona el dispositiu.
  4. Toca Troba el dispositiu quan estigui desconnectat i, a continuació, Afegeix.
Consell: pots suprimir accessoris de Troba el meu dispositiu en qualsevol moment. Suprimeix accessoris de Troba el meu dispositiu.