Google-tilin poistaminen

Voit poistaa Google-tilisi milloin tahansa. Jos muutat mielesi, et välttämättä voi palauttaa sitä tietyn ajan kuluttua.

Vaihe 1: Lue, mitä tilin poistaminen merkitsee

• Menetät tililtä kaiken datan ja sisällön, kuten sähköpostit, tiedostot, kalenterit ja valokuvat.
  • Et voi käyttää Googlen palveluita, joihin kirjaudut kyseisellä tilillä (kuten Gmailia, Drivea, Kalenteria tai Playta)
  • Menetät kyseisellä tilillä ostamiesi YouTube- tai Google Play ‑tilausten ja ‑sisältöjen käyttöoikeudet esimerkiksi sovelluksiin, elokuviin, peleihin, musiikkiin ja TV-ohjelmiin.

Muu menetettävä data ja sisältö

Jos käytät Android-laitetta

Et voi enää käyttää tiettyjä sovelluksia ja palveluita laitteellasi.

Google Play

• Et voi ladata sovelluksia tai pelejä Play Kaupasta tai päivittää niitä.
  • Et voi käyttää ostamaasi musiikkia, elokuvia, kirjoja tai lehtiä.
  • Muualta ostamasi ja Google Playhin lisäämäsi musiikki poistetaan Playsta.
  • Saatat menettää tililläsi olevat pelien edistymis- ja saavutustiedot ja muut Google Play ‑tiedot.

Yhteystiedot

Menetät yhteystiedot, jotka on tallennettu vain Google-tilillesi, ei erikseen laitteellesi.

Drive

• Dataa ei tallenneta Driveen. Tämä sisältää laitteellasi otetut valokuvat ja sähköposteista ladatut tiedostot.
  • Et voi ladata tai lähettää tiedostoja poistetulle tilille.
Jos käytät Chromebookia

Et voi käyttää poistetun tilin Chrome-sovelluksia tai ‐laajennuksia.

Voit edelleen

• antaa muiden käyttää Chromebookiasi tilapäisesti
  • kirjautua sisään Google-tilillä, jota ei ole poistettu.

Jos tilisi on hakkeroitu

Ennen kuin poistat hakkeroidun tai vaarantuneen tilin, voit selvittää Tietosuojatarkistuksella, mihin tilisi osiin on päästy ilman lupaasi. Näin voit estää hakkeria aiheuttamasta lisävahinkoa. Jos esimerkiksi

• tallennat salasanasi Google-tilillesi, voit tarkistaa, onko niitä käytetty, jotta voit tarvittaessa vaihtaa ne

• tallennat yhteystiedot Google-tilillesi, voit tarkistaa, onko ne ladattu, jotta voit tarvittaessa varoittaa yhteyshenkilöitäsi mahdollisista epäilyttävistä viesteistä

• teet maksuja Google Walletilla, voit tarkistaa, onko luvattomia maksuja tehty, ja kiistauttaa ne.

Tärkeää: Kun tilisi on poistettu, et voi enää tarkistaa tilin toimintaa Tietosuojatarkistuksen avulla.

Vaihe 2: Tarkista ja lataa tietosi

Ennen kuin poistat tilisi:

Vaihe 3: Poista tilisi

Huom. Jos sinulla on useampi Google-tili, jokainen niistä on poistettava erikseen.

1. Siirry Google-tilisi Data ja tietosuoja ‐osioon.
  2. Vieritä "Data- ja yksityisyysasetukset" ‑kohtaan.
  3. Valitse Lisäasetukset ja sitten Google-tilin poistaminen
  4. Poista tilisi ohjeiden mukaan.

Muiden palvelujen poistaminen Google-tililtä

Google-tilin poistaminen laitteelta

Jos haluat poistaa tilin laitteeltasi poistamatta tiliä kokonaan, toimi seuraavien ohjeiden mukaan. Jos laitteesi ei ole luettelossa, käy laitteen valmistajan tukisivustolla.

Tilin palauttaminen

Jos muutat mielesi tai olet poistanut tilisi vahingossa, sen palauttaminen saattaa olla mahdollista tietyn ajan kuluessa. Lue lisää tilin palauttamisesta.

true
Tervetuloa Google-tilille!

Näyttää siltä, että sinulla on uusi Google-tili! Lue, miten voit parantaa käyttökokemustasi Google-tilin tarkistuslistan avulla.