Tietoturvailmoitusten tarkistus

Google kertoo tilisi muutoksista ja epäilyttävästä toiminnasta palautustietojesi avulla.

Jos kirjautumisyrityksessä on jotain epätavallista, Google saattaa pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi napauttamalla ilmoitusta sisäänkirjautuneella puhelimellasi tai lisäämällä vahvistuskoodin.

Ilmoitukset uusista sisäänkirjautumisista

Tilin suojaamiseksi Google käyttää palautustietojasi ilmoittaakseen sinulle aina, kun uusi laite kirjautuu tilillesi. Ilmoituksessa mainitaan kirjautumisaika ja ‑paikka.

Jos et tunnista kirjautumista tai jokin muu asia näyttää epäilyttävältä, suojaa tilisi Laitteesi‑sivulla. Siellä voit hallinnoida laitteiden käyttöoikeuksia tiliisi ja nähdä, milloin niitä on käytetty viimeksi.

Yleisiä ilmoituksiin liittyviä ongelmia

Sijaintini on virheellinen

Joskus ilmoitettu sijaintisi voi olla väärä. Karkea sijaintisi perustuu IP-osoitteeseesi, joten saatat nähdä tapahtumia paikoista, jotka ovat lähellä oikeaa sijaintiasi.

Olen jo käyttänyt laitettani

Saatat saada ilmoituksen laitteesta, vaikka olet kirjautunut sillä sisään jo aiemmin. Näin voi käydä, jos olet äskettäin poistanut evästeet, päivittänyt selaimen tai sovelluksen tai jos käytät incognito-tilaa.  Saatat saada ilmoituksen uudesta sisäänkirjautumisesta myös silloin, jos olet vaihtanut tilisi salasanan äskettäin.