Ändra e-postadress för ditt konto

I vissa fall kan du använda en annan e-postadress (ett annat användarnamn) med ditt Google-konto.

Vad används e-postadressen till?

• När du är inloggad visas din e-postadress bredvid ditt namn och profilfoto. Du hittar din e-postadress genom att välja profilbilden eller initialen
  • Du kan logga in med den.
  • Detta är den e-postadress som viktig information om de flesta Google-tjänster du använder skickas till, om du inte har lagt till en kontaktadress.

Läs mer om hur du kan använda olika e-postadresser i kontot.

Steg 1: Kolla om det går att ändra adress

1. Öppna Google-kontot på datorn.
  2. Klicka på Personliga uppgifter på navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på E-post under Kontaktinfo.
  4. Välj Google-kontots e-postadress. Om du inte kan öppna den här inställningen går det kanske inte att ändra e-postadressen eller användarnamnet.
    • Om kontots e-postadress slutar med @gmail.com går det normalt inte att ändra den.
    • Om du använder ett Google-konto via jobbet, skolan eller någon annan grupp ber du administratören om hjälp.

Obs! Om du använder Logga in med Google på webbplatser som inte tillhör Google, eller fjärransluter med Chrome Remote Desktop, är det viktigt att du läser detta innan du ändrar e-postadressen.

Steg 2: Ändra den

1. Välj Redigera Redigera bredvid e-postadressen.
  2. Ange kontots nya e-postadress. Välj en som inte redan används i ett annat Google-konto.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Vi skickar ett e-postmeddelande med en verifieringslänk till den nya e-postadressen. Du måste öppna e-postmeddelandet och klicka på länken. Om du inte får något e-postmeddelande kan du testa att åtgärda problemet.

Få hjälp med att ändra e-postadress
Alternativ om du inte kan ändra e-postadress Om du använder Logga in med Google eller Chrome Remote Desktop
Om du använder Logga in med Google eller Chrome Remote Desktop och ändrar Google-kontots primära e-postadress kan problem uppstå.

Det här är några situationer då du kan vilja ändra den primära e-postadressen:

• Du har tidigare använt en e-postadress som inte är en Gmail-adress och har nu registrerat dig för ett Gmail-konto.
  • Du har ett Gmail-konto, men har skapat ett nytt Gmail-konto som ska vara huvudkontot.

Logga in med Google

Om du har skapat ett konto med Logga in med Google på en webbplats som inte tillhör Google och ändrar den primära e-postadressen kanske du inte längre kan använda kontot på den externa webbplatsen.
Tips! Om du inte kommer åt ditt konto på webbplatsen som inte tillhör Google tar du direktkontakt med dem om att återställa kontot.

Chrome Remote Desktop

Om du använder Chrome Remote Desktop och ändrar den primära e-postadressen åtgärdar du fjärranslutningarna så här:
  1. Öppna Chrome Remote Desktop på fjärrvärden.
  2. Inaktivera alla anslutningar genom att klicka eller trycka på Radera under Den här enheten.
  3. När alla anslutningar är inaktiverade klickar eller trycker du på Aktivera under Den här enheten.
  4. Anslut på nytt med den nya e-postadressen enligt anvisningarna.