Google-tilin linkittäminen kolmannen osapuolen sovelluksiin ja palveluihin

Google-tilin linkityksen avulla Google voi käyttää tiettyjä tilisi ominaisuuksia kolmannen osapuolen sovelluksessa tai palvelussa. Kolmannet osapuolet ovat Googlen ulkopuolisia yrityksiä tai kehittäjiä.

Voit esimerkiksi linkittää striimausmusiikkipalvelun tilisi Google-tiliisi ja pyytää sitten Google Assistantia toistamaan kappaletta tai jatkamaan podcastia.

Tärkeää: Kun käytät Google-tilin linkitystä, emme jaa Google-tilin dataa kolmannen osapuolen sovellukselle tai palvelulle. Lue lisää jaettavasta datasta.

Mihin olet linkittänyt Google-tilisi

Tarkista linkitetyt tilit

Lue lisää linkitettyjen tilien ylläpidosta ja poistamisesta.

Google-tilin linkitys

Linkitys Google-tuotteesta

Saatat saada kehotteen linkittää kolmannen osapuolen sovellukseen tai palveluun käyttäessäsi Google-tuotetta, kuten Google Assistantia tai Google Shoppingia.

Tee näin:

1. Avaa kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu ja siirry kirjautumissivulle.
  2. Valitse Kirjaudu Google-tilillä.
  3. Valitse Hyväksy ja linkitä.

Vinkki: Prosessi voi olla erilainen eri kolmannen osapuolen sovelluksissa tai palveluissa.

Jos kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu sallii sen, voit suorittaa tämän prosessin Google-tuotteessa.

Joissakin kolmannen osapuolen sovelluksissa tai palveluissa voit linkittää Googleen sovelluksen sisällä.

Linkitys kolmannen osapuolen palvelusta tai sivustolta

Joissakin kolmansien osapuolten sovelluksissa tai palveluissa voit linkittää Google-tilisi suoraan heidän sovelluksestaan tai palvelustaan. Kun sinua kehotetaan linkittämään tili:

1. Valitse kolmannen osapuolen sovelluksesta tai palvelusta Google-tili, jonka haluat linkittää.
  2. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Vinkki: Prosessi voi olla erilainen eri kolmannen osapuolen sovelluksissa tai palveluissa.

Google-tilin linkittämisen edut

Näin saat esimerkiksi seuraavat personoidut kokemukset:

• Tee Google Assistantilla tilaus kolmannen osapuolen sovelluksessa tai palvelussa.
  • Toista musiikkia striimauspalvelusta.
  • Ohjaa Google Home ‑sovelluksella ja Google Assistantilla älykkään kodin verkkoon yhdistettäviä laitteita, esim. valoja tai termostaattia.
  • Hae toisen laitteen historiaa Google TV:n avulla.

Yleisiä kysymyksiä linkitetyistä tileistä

Miten voin ylläpitää tai poistaa linkitettyjä tilejä?

Tärkeää: Jos poistat yhteyden, et välttämättä voi käyttää kaikkia ominaisuuksia kolmannen osapuolen sovelluksesta tai palvelusta Google-tililläsi.

Näin voit tarkistaa Google-tiliisi linkitetyt sovellukset ja palvelut:

1. Siirry kohtaan Kolmannen osapuolen sovellukset tai palvelut.
  2. Etsi yhteysluettelosta kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu.
  3. Valitse Näytä tiedot.
    • Valinnainen: Valitse Poista kaikki yhteydet.

Tarkista yhteydet

Voinko käyttää Google-tilin linkitystä ilman Google-tiliä?

Et. Google-tilin linkittämiseen tarvitaan Google-tili ja kolmannen osapuolen sovelluksen tai palvelun tili. Osana linkitysprosessia sinun on myös kirjauduttava Google-tilillesi.

Onko Google-tilin linkitys sama asia kuin "Kirjaudu Google-tilillä"?

Ei. Kirjaudu Google-tilillä ‐ominaisuuden avulla voit kirjautua kolmannen osapuolen sovelluksiin tai palveluihin helposti ja turvallisesti Google-tilillä. Lue lisää Google-tilillä kirjautumisesta.

Tämän ominaisuuden avulla kolmannen osapuolen sovelluksen tai palvelun data voidaan jakaa Googlelle, jotta se voi käyttää kyseisen sovelluksen tai palvelun ominaisuuksia Google-tililläsi. Lue lisää jaettavasta datasta.

Mihin Google-tuotteisiin voin linkittää kolmannen osapuolen tilini?

Voit linkittää Google-tilisi kolmannen osapuolen sovellukseen tai palveluun esimerkiksi näistä Googlen tuotteista:

• Google Assistant: Tee tilaus kolmannen osapuolen sovelluksessa tai palvelussa.
  • Google Home: Ohjaa älykkään kodin verkkoon yhdistettäviä laitteita, esim. valoja tai termostaattia.
  • Google TV:  Paranna suosituksia tai etsi sisältöä toiselta laitteelta Jatka katselua ‐rivin kautta.
Jakaako Google-tilin linkitys Google-tilini dataa?

Joissakin tapauksissa joitakin tietoja voidaan jakaa, mutta sinulta pyydetään suostumus, ennen kuin niin tehdään. Kolmannen osapuolen sovellus tai palvelu jakaa Googlelle vain tarvittavan datan. Lue lisää jaettavasta datasta.

Jos minulla on useita Google-tilejä, mikä niistä on linkitetty?

Käytämme sitä Google-tiliä, jolle olet kirjautunut. Jos haluat linkittää eri Google-tilin, sinun on vaihdettava kyseiseen tiliin, ennen kuin voit linkittää kolmannen osapuolen sovellukseen tai palveluun.

Tarvitsenko tilin kolmannen osapuolen sovelluksessa tai palvelussa?

Kyllä, sinulla on oltava tili kolmannen osapuolen sovelluksessa tai palvelussa, jotta voit tehdä linkityksen. Jos sinulla ei ole tiliä kolmannen osapuolen palvelussa, sinua voidaan pyytää luomaan tili.

Miten voin seurata, missä käytän Google-tilin linkitystä?

Voit milloin tahansa tarkistaa kaikki kolmannen osapuolen sovellukset ja palvelut, jotka on linkitetty Google-tiliisi.