Video's zoeken met gesproken zoekopdrachten

Gebruik gesproken zoekopdrachten om video's te zoeken.

Audio-opnamen voor gesproken zoekopdrachten op YouTube beheren

Belangrijk: Audio-opnamen kunnen ook op andere plaatsen worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van je andere instellingen.

Als je praat tegen de gesproken zoekfunctie op YouTube (een Google-service), gebruikt Google technologieën voor audioherkenning om je audio te verwerken en op je te reageren.

Met de instelling voor audio-opnamen in YouTube kun je audio-opnamen van de gesproken YouTube-zoekopdrachten in je Google-account opslaan in je YouTube-geschiedenis. Zoals hieronder wordt beschreven, kan Google je YouTube-geschiedenis gebruiken om de technologieën voor audioherkenning van Google te verbeteren. De instelling voor audio-opnamen staat uit, tenzij je deze aanzet.

Hoe audio-opnamen worden gebruikt

Als je ervoor kiest om audio-opnamen op te slaan in je YouTube-geschiedenis, gebruikt Google deze audio om technologieën voor audioherkenning en de Google-services die hiervan gebruikmaken, zoals gesproken zoekopdrachten op YouTube, te ontwikkelen en te verbeteren.

Getrainde reviewers luisteren naar opgeslagen audiofragmenten, maken er transcripten van en voegen er annotaties aan toe. Op deze manier kunnen Google-services de audio beter analyseren en kan de audiotechnologie worden verbeterd. Google neemt stappen om je privacy te beschermen, onder andere door te zorgen dat je audio niet aan je account is gekoppeld als reviewers deze analyseren.

Audio-opnamen aan- of uitzetten

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op YouTube-geschiedenis.
  4. Vink het selectievakje naast Inclusief audio-opnamen aan of uit om de instelling aan of uit te zetten.

Als de instelling voor audio-opnamen aanstaat en je gesproken zoekopdrachten binnen YouTube aanzet terwijl je bent ingelogd op je Google-account, slaat Google audio-opnamen in je Google-account op bij je YouTube-geschiedenis. Als je Google Zoeken of de Assistent gebruikt om te zoeken op YouTube, wordt er geen audio opgeslagen door deze instelling.

Als je je apparaat zonder internetverbinding gebruikt, kan audio in je account worden opgeslagen zodra je weer online bent.

Als de instelling voor audio-opnamen uitstaat en je gesproken zoekopdrachten binnen YouTube activeert, worden er geen audio-opnamen in je Google-account opgeslagen bij je YouTube-geschiedenis, ook niet als je bent ingelogd. Als je met Google-services praat, blijft Google je audio verwerken om op je te reageren.

Deze audio-instelling voor gesproken zoekopdrachten op YouTube heeft geen invloed op audio die wordt opgeslagen en beheerd door andere Google-services waarmee je met je stem naar YouTube-video's kunt zoeken, zoals Google Zoeken en de Assistent. Je kunt aangeven of audio van Google Zoeken, de Assistent en Maps moet worden opgeslagen bij je Web- en app-activiteit op activity.google.com.

Als je audio-opnamen uitzet, worden eerder opgeslagen audio-opnamen niet verwijderd. Je kunt je audio-opnamen op elk moment verwijderen.

Tip: Als je apparaat onterecht een activering waarneemt, kan Google audio opslaan. We verbeteren onze systemen doorlopend om onbedoelde activeringen zoveel mogelijk te beperken.

Je audio-opnamen zoeken of verwijderen

Je audio-opnamen zoeken

Audio-opnamen kunnen ook op andere plaatsen worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van je Google-accountinstellingen.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik op de linkerzijbalk op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op YouTube-geschiedenis en dan Geschiedenis beheren. Je kunt het volgende doen:
    • Een lijst met je eerdere activiteiten bekijken. Items met audio  hebben een opname.
    • De opname afspelen. Klik naast Audio  op Details en dan Opname bekijken en dan Afspelen Afspelen.
  4. Tik naast het item dat je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Belangrijk: Als je het bericht Transcriptie niet beschikbaar ziet, bevatte de opname misschien te veel achtergrondruis.

Tip: Als je meer beveiliging wilt toevoegen, kun je een extra verificatiestap vereisen om je hele geschiedenis te bekijken.

Opnamen uit je YouTube-geschiedenis verwijderen

Eén item tegelijk verwijderen

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op YouTube-geschiedenis en dan Geschiedenis beheren.
    • Je kunt een lijst met je eerdere activiteiten bekijken.
    • Items met audio  hebben een opname.
  4. Klik op Verwijderen Remove.
  5. Als je wordt gevraagd te bevestigen dat je deze activiteit wilt verwijderen, klik je op Verwijderen.

Eén item tegelijk verwijderen

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op YouTube-geschiedenis en dan Geschiedenis beheren.
    • Je kunt een lijst met je eerdere activiteiten bekijken.
    • Items met audio  hebben een opname.
  4. Klik op Verwijderen Remove.
  5. Als je wordt gevraagd te bevestigen dat je deze activiteit wilt verwijderen, klik je op Verwijderen.

Alle items tegelijk verwijderen

Met deze stappen verwijder je alle items in je YouTube-geschiedenis, niet alleen de items met een opname.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op YouTube-geschiedenis en dan Geschiedenis beheren.
    • Je kunt een lijst met je eerdere activiteiten bekijken.
    • Items met audio  hebben een opname.
  4. Als je alle items in je YouTube-geschiedenis wilt verwijderen, klik je op Verwijderen en dan Alle activiteit verwijderen.
  5. Bekijk de YouTube-activiteit die je wilt verwijderen.
  6. Bevestig dat je wilt verwijderen.

Je audio-opnamen automatisch verwijderen

Met de optie voor automatisch verwijderen verwijder je alle items in je YouTube-geschiedenis, niet alleen items met een audio-opname.

1. Ga naar je Google-account.
  2. Klik links op Gegevens en privacy.
  3. Klik onder Geschiedenisinstellingen op YouTube-geschiedenis en dan Automatisch verwijderen.
  4. Kies een optie om je YouTube-geschiedenis automatisch te verwijderen.
  5. Klik op Automatisch activiteit verwijderen die ouder is dan.
  6. Selecteer hoelang je je activiteit wilt bewaren.
  7. Klik op Volgende.
  8. Klik op Bevestigen.

Tip: Audio-opnamen kunnen ook op andere plaatsen worden opgeslagen. Dit is afhankelijk van je andere instellingen.

Google kan audio eerder verwijderen als deze niet meer nodig is voor ontwikkeling en verbetering. Na verloop van tijd is bijvoorbeeld voor sommige talen minder audio nodig.

Audio-opnamen beheren

Je kunt via je YouTube-geschiedenis opgeslagen audio-opnamen beheren op activity.google.com. Je kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• Op elk gewenst moment de instelling voor audio-opnamen aan- of uitzetten onder de instelling voor YouTube-geschiedenis
  • Naar je audio luisteren
  • Een optie voor automatisch verwijderen kiezen of audio handmatig verwijderen
    • Google kan audio eerder verwijderen als deze niet meer nodig is voor ontwikkeling en verbetering. Na verloop van tijd is bijvoorbeeld voor sommige talen minder audio nodig.
  • Je audio downloaden via takeout.google.com

Ga naar policies.google.com voor meer informatie over andere gegevens die Google opslaat en waarom en hoe gegevens worden gebruikt om onze services te verbeteren, bijvoorbeeld hoe technologieën je gegevens beveiligen en hoe bepaalde opties je helpen je privacy te beheren in al onze services.

Andere plaatsen waar audio-opnamen kunnen worden opgeslagen

De audio-instelling voor gesproken zoekopdrachten op YouTube heeft geen invloed op audio die wordt opgeslagen en beheerd door andere Google-services waarmee je ook met je stem naar YouTube-video's kunt zoeken, zoals Google Zoeken en de Assistent. Je kunt aangeven of audio van Google Zoeken, de Assistent en Maps moet worden opgeslagen in je Web- en app-activiteit op activity.google.com.

Deze instelling heeft ook geen invloed op audio die op je apparaat is opgeslagen voor andere doeleinden, bijvoorbeeld als je Voice Match instelt en verfijnt of op andere manieren audiotechnologieën op je apparaat personaliseert.

Google kan andere machinelearning-processen gebruiken die niet worden beheerd door deze instelling om technologieën voor audioherkenning te verbeteren met federated learning of ephemeral learning. Voorbeeld:

• Als de instelling Gboard verbeteren aanstaat, kan Gboard audio op je apparaat opslaan en verwerken om de spraakherkenning voor iedereen te verbeteren. Wat je zegt wordt niet naar de server gestuurd. Meer informatie over hoe Gboard wordt verbeterd
  • Google kan je audio in realtime verwerken en analyseren om de technologieën voor audioherkenning te verbeteren die gebruikmaken van ephemeral learning. Er wordt geen audio opgeslagen in je YouTube-geschiedenis. Ga voor meer informatie naar yt.be/speechlearningmodels.