Hantera din sökhistorik i Workspace

I uppsättningen av produktivitetsprodukter som kallas Google Workspace ingår följande:

• Gmail
  • Kalender
  • Drive
  • Dokument
  • Kalkylark
  • Presentationer
  • Meet
  • Sites
  • med mera.

När sökhistoriken i Google Workspace är aktiverad sparas dina sökningar i Gmail och Drive på Google-kontot. För befintliga användare flyttas tidigare sökningar från Google Workspace-tjänster som lagrats i Webb- och appaktivitet automatiskt till sökhistoriken i Google Workspace när den är tillgänglig. I framtiden kan sökhistoriken i Google Workspace komma att omfatta sökningar i fler Google Workspace-tjänster än Gmail och Drive.

Om Google Workspace-sökhistorik

• Sökhistoriken i Google Workspace gör det lättare och snabbare för användare att hitta sitt innehåll när de använder Google Workspace-produkter med anpassade sökresultat.
  • Sökhistoriken i Google Workspace-produkter är tillgänglig via inställningen för sökhistorik i Google Workspace. Inställningen är länkad i Annan aktivitet på Google på sidan Min aktivitet.
  • Google använder aldrig din data i Google Workspace-tjänster för annonsering.

Tips! Om du bor i Europa är sökhistorik i Google Workspace inaktiverad som standard.

Aktivera eller inaktivera Google Workspace-sökhistorik

1. Öppna sökhistoriken för Workspace i Google-kontot.
  2. Aktivera eller inaktivera Google Workspace-sökhistorik.

Om du inaktiverar sökhistoriken för Google Workspace raderas inte tidigare data.

Tips! Beroende på webbläsare och enhet kan det finnas fler inställningar som påverkar hur aktiviteten sparas.

Hitta eller radera sökhistorik i Google Workspace

Du kan hitta och radera sökhistoriken i Google Workspace genom att öppna sökhistoriken i Workspace.

Läs mer om hur du raderar aktivitet.

Tips! Sökningar som du har gjort i mobilapparna för Gmail och Google Chat lagras separat och måste raderas från själva apparna.

Radera sökhistoriken i Google Workspace automatiskt

Som standard raderas sökhistoriken i Google Workspace efter 18 månader. Du kan konfigurera radering var 3:e, 18:e, 36:e månad eller aldrig. Så här ändrar du hur länge sökhistoriken sparas:

1. Öppna aktivitetsinställningarna för sökhistorik i Google Workspace i Google-kontot.
  2. Klicka på Radera automatiskt.
  3. Välj hur länge du vill behålla aktiviteten.
  4. Klicka på Nästa följt av Bekräfta.

Tips! Viss aktivitet kan tas bort tidigare än efter den angivna tiden.