Henkilökohtaisten tietojesi suojaaminen kaksivaiheisella vahvistuksella

Google ottaa kaksivaiheisen vahvistuksen pian käyttöön useilla tileillä. Kaksivaiheisella vahvistuksella sisäänkirjautuminen on nopeaa ja helppoa, ja se tekee Google-tilistäsi paljon turvallisemman.

Miten käyttöön otettu kaksivaiheinen vahvistus toimii

Pidä puhelin lähelläsi, kun kirjaudut sisään.

Kun olet lisännyt salasanan, sinun täytyy suorittaa toinen vaihe, yleensä puhelimen kautta. Voit napauttaa kirjautumiskehotetta, jonka Google lähettää puhelimeesi, tai lisätä koodin, joka lähetetään sinulle tekstiviestillä. (Operaattorisi saattaa periä maksun.) Näin Googlen on helpompi varmistaa henkilöllisyytesi kirjautumisen yhteydessä.

Sinun ei tarvitse kirjautua sisään useammin kuin nykyään. Kirjaudut sisään vain käyttäessäsi uutta laitetta tai kun Googlen on varmistettava henkilöllisyytesi.

Miten kaksivaiheinen vahvistus auttaa suojaamaan henkilökohtaisia tietojasi

Verkkotilien henkilökohtaiset tiedot ovat hakkereille arvokas kohde. Salasanavarkaus on yleisin tapa vaarantaa tilit.

Ihmisiä voidaan huijata jakamaan salasanansa esimerkiksi petollisilla viesteillä tai oikeilta sivustoilta näyttävillä sivustoilla. Salasanavarkaudet ovat yleisiä, ja niillä voidaan johtaa jopa asiantuntijoita harhaan.

Sisäänkirjautuminen sekä salasanalla että puhelimen kautta tehtävän toisen vaiheen avulla suojaa salasanavarkauksilta. Vaikka joku saisi salasanasi tietoonsa verkossa, hänellä ei kuitenkaan ole puhelintasi.

Vastauksia yleisiin kysymyksiin kaksivaiheisesta vahvistuksesta

Milloin kaksivaiheinen vahvistus otetaan käyttöön?

Saat sähköpostiviestin tai ilmoituksen noin seitsemän päivää ennen muutoksen voimaantuloa.

Kuinka kauan kirjautuminen kaksivaiheisella vahvistuksella kestää?

Kaksivaiheinen vahvistus lisää kirjautumiseen vielä yhden vaiheen, mutta sen käyttö on yleensä nopeaa ja helppoa.

Käytät jo todennäköisesti kaksivaiheista vahvistusta joillakin muilla verkkotileilläsi.

Voinko lisätä muita sisäänkirjautumisen varavaihtoehtoja?

Varavaihtoehdot ovat käytettävissä vasta, kun kaksivaiheinen vahvistus on otettu käyttöön.

Varakoodien tallentaminen tai tulostaminen

Jos et voi käyttää puhelintasi, voit kirjautua tilillesi varakoodien avulla. Voit ladata varakoodit laitteelle tai tulostaa ne säilytettäväksi turvallisessa paikassa.

Koodien lataaminen sovelluksella

Voit saada kirjautumiseen tarvittavia koodeja, vaikka et voisi vastaanottaa tekstiviestejä. Lue lisää Google Authenticator ‑sovelluksen asentamisesta ja siitä, miten voit saada koodit puhelimeesi sovelluksen avulla.

Suojausavaimen käyttöönotto

Suojausavain on yksi turvallisimmista Google-tilille kirjautumisen toisista vaiheista. Lue lisää suojausavaimen käytöstä.

Miten kaksivaiheinen vahvistus toimii, jos minulla ei ole puhelintani?

Jos kadotat puhelimesi tai se ei ole mukanasi, Google voi auttaa sinua kirjautumaan sisään palauttamisen sähköpostiosoitteen avulla.

Varmista, että palautustiedot on täytetty ja että ne ovat ajan tasalla.

Voinko poistaa kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstä?

Tällä hetkellä voit poistaa kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstä, kun se on otettu automaattisesti käyttöön, mutta sisäänkirjautuminen pelkällä salasanalla heikentää huomattavasti tilisi turvallisuutta.

Kaksivaiheisen vahvistuksen käytöstä tulee pian pakollista suurimmalla osalla Google-tileistä.