Yhteiskäyttö ja kommentointi näytönlukuohjelman avulla

Tärkeää::Ennen kuin aloitat alla olevat vaiheet, varmista, että olet ottanut käyttöön Docsin näytönlukuohjelman tuen.

Tiedoston jakaminen

1. Avaa Tiedosto-valikko selaimen pikanäppäimen avulla:
    • Windows, selaimena Chrome: Alt + f
    • Windows, selaimena muu kuin Chrome: Alt + Shift + f
    • Chrome-käyttöjärjestelmä:: Alt + f
    • Mac: Paina ensin oikotienäppäimiä Ctrl + Optio + Sarkain ja sitten Ctrl + Optio + f
  2. Valitse Jaa ja lisää sitten henkilöitä jakamisen valintaikkunan avulla.

Lue lisää tiedostojen jakamisesta.

Reaaliaikainen yhteistyö

Vinkki: Dokumentteja, laskentataulukoita, esityksiä ja piirroksia voidaan yhteiskäyttää reaaliajassa, mutta lomakkeita ei.
Jos muokkaat jaettua tiedostoa, näytönlukuohjelma ilmoittaa käyttäjistä, jotka avaavat tai sulkevat tiedoston. Kuulet ilmoituksen, kun olet lähellä dokumentin, esityksen tai piirroksen tekstiä tai kuvaa, jota toinen henkilö muokkaa.

Google Docs

Seuraavien ohjeiden avulla voit tarkistaa yhteiskäyttäjät ja kuulla kuvauksen heidän muokkauksistaan reaaliajassa:

Yhteiskäyttäjien muokkausten seuraaminen:

1. Varmista, että olet ottanut käyttöön näytönlukuohjelman tuen
  2. Yhteiskäyttäjien reaaliaikaisten muokkausten hakeminen pikanäppäimen avulla:
    • Windows- ja Chrome-käyttöjärjestelmä: Ctrl + Alt + vaihto + r
    • Mac: ⌘ + Optio + Vaihto + r

Tietyn yhteiskäyttäjän muokkausten seuraaminen:

1. Varmista, että olet ottanut käyttöön näytönlukuohjelman tuen.
  2. Siirry valikkopalkkiin selaimen pikanäppäimen avulla:
    • Windows, selaimena Chrome: Alt + f
    • Windows, selaimena muu kuin Chrome: Alt + Shift + f
    • Chrome-käyttöjärjestelmä:: Alt + f
    • Mac: Paina ensin oikotienäppäimiä Ctrl + Optio + Sarkain ja sitten Ctrl + Optio + f
  3. Paina Vaihto + Sarkain, kunnes olet Yhteiskäyttäjät-kohdassa.
  4. Paina Enter luettelossa olevan yhteiskäyttäjän kohdalla. Yhteiskäyttäjän on oltava aktiivinen, jotta voit seurata hänen muokkauksiaan reaaliajassa.

Seuraavien näppäinten avulla voit siirtyä yhden tai usean yhteiskäyttäjän aiempien muokkausten välillä:

• Siirry ylös tai alas yhden muutoksen verran: Ylänuoli tai Alanuoli
  • Siirry ylös tai alas 10 muutoksen verran: Page Up tai Page Down
  • Siirry luettelon ensimmäiseen tai viimeiseen muutokseen: Home tai End
  • Siirry muokkausalueelle, jota muutettiin: Paina muokkauksen kohdalla Enter.

Vinkkejä:

• Dokumentin muokkaus- ja kommenttiehdotuksia ei merkitä muutoksiksi.
  • Jos dokumentti palautetaan edelliseen versioon, muutosluettelo menetetään.
  • Voit avata chat-ikkunan, jossa voit chattailla muiden kanssa, painamalla vaihto + Esc.

Google Docs, Sheets, Slides ja Drawings

Tiedoston senhetkisten muokkaajien tarkistaminen:

1. Siirry valikkopalkkiin selaimen pikanäppäimen avulla:
    • Windows, selaimena Chrome: Alt + f
    • Windows, selaimena muu kuin Chrome: Alt + Shift + f
    • Chrome-käyttöjärjestelmä:: Alt + f
    • Mac: Paina ensin oikotienäppäimiä Ctrl + Optio + Sarkain ja sitten Ctrl + Optio + f
  2. Paina Vaihto + Sarkain, kunnes olet Yhteiskäyttäjät-kohdassa.
  3. Voit siirtyä henkilön kohtaan tiedostossa painamalla luettelossa kyseisen henkilön nimen kohdalla Enter.

Voit avata chat-ikkunan, jossa voit chattailla muiden kanssa, painamalla vaihto + Esc.

Yhteiskäyttäjäilmoitusten poistaminen käytöstä

Voit ottaa pois päältä näytönlukuohjelman ilmoitukset, jotka kertovat, kun joku muu avaa dokumentin, laskentataulukon tai esityksen, muokkaa sitä tai poistuu siitä.

1. Valitse Työkalut-valikosta Esteettömyysasetukset.
  2. Poista valinta kohdasta Ota ilmoitukset yhteiskäyttäjistä käyttöön.

Kommenttien käyttäminen

Voit lisätä kommentteja dokumentteihin, laskentataulukoihin, esityksiin ja piirroksiin. Kommentit eivät ole käytettävissä lomakkeissa.

Kommentin lisääminen

1. Siirrä kohdistus siihen tiedoston osaan, johon haluat lisätä kommentin.
  2. Voit avata kommenttikentän näillä tavoilla:
    • Windows tai Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl + Alt + m.
    • Mac: Paina ⌘ + Optio + m.
  3. Kirjoita kommentti.
  4. Jos haluat tallentaa kommentin, siirry Kommentoi-painikkeen kohdalle sarkaimella ja paina Enter.
  5. Jos haluat peruuttaa kommentin, siirry Peruuta-painikkeen kohdalle ja paina Enter.

Kommenttien avulla voit esittää kysymyksiä, tehdä huomautuksia tai korostaa muutoksia.

Kommentista toiseen siirtyminen

Kun kohdistus on kommentin kohdalla, voit tehdä seuraavia asioita:

• Siirtyminen seuraavaan kommenttiin: Paina j.
  • Siirtyminen edelliseen kommenttiin: Paina k.

Seuraavan kommentin etsiminen

Windows tai Chrome-käyttöjärjestelmä

1. Paina Ctrl + Alt + n ja sitten c.
  2. Siirry kommenttiin painamalla Ctrl + Alt + e ja sitten c.

Mac

1. Paina ⌘ + Ctrl + n ja sitten c.
  2. Siirry kommenttiin painamalla ⌘ + Ctrl + e ja sitten c.

Kaikkien kommenttien lukeminen

1. Avaa kommentin keskustelu näin:
    • Windows tai Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl + Alt + Vaihto + a.
    • Mac: Paina ⌘ + Optio + Vaihto + a.
  2. Voit siirtyä seuraavaan kommenttiin painamalla j.
  3. Voit siirtyä edelliseen kommenttiin painamalla k.
  4. Voit palata päämuokkausalueelle painamalla Esc.

Kommenttiin vastaaminen

1. Pääset kommenttiin näin:
    • Windows tai Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl + Alt + e ja sitten c
    • Mac: Paina ⌘ + Ctrl + e ja sitten c.
  2. Jos haluat siirtyä tekstialueelle, paina Sarkain ja kirjoita vastauksesi.
  3. Jos haluat siirtyä Vastaa-painikkeeseen, painaSarkain  Enter.
  4. Voit palata päämuokkausalueelle painamalla Esc.

Oman kommentin muokkaaminen tai poistaminen

1. Pääset kommenttiin näin:
    • Windows tai Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl + Alt + e ja sitten c.
    • Mac: Paina ⌘ + Ctrl + e ja sitten c.
  2. Siirry kommenttivalintaikkunan ponnahdusvalikkoon ja valitse joko Muokkaa tai Poista.
    • Jos valitset Muokkaa, kohdistus on kommenttitekstikentässä. Muokkaa kommenttiasi, siirry sitten Tallenna-painikkeen kohdalle ja paina Enter. Palaa päämuokkausalueelle painamalla Esc.
    • Jos valitset Poista, sinulta kysytään, haluatko poistaa kommentin. Poista kommentti ja palaa päämuokkausalueelle painamalla Enter. Jos haluat peruuttaa toiminnon, siirry Peruuta-painikkeen kohdalle ja paina Enter. Palaa päämuokkausalueelle painamalla Esc.