Oversikt over tilgjengelighetsfunksjoner for Android

Du kan tilpasse Android-enheten din med tilgjengelighetsinnstillinger og -apper.

Innhold

Bruk en skjermleser med TalkBack

Bytt skjerm

Interaksjonskontroller

Bruk en leselist

Bruk lupe på Pixel

Teksting

Lyd

Utforsk Android-tilgjengelighetsapper og -tjenester

Design og utvikle mer tilgjengelige apper

Få hjelp

Bruk en skjermleser med TalkBack

Du kan slå på TalkBack-skjermleseren for å ha interaksjoner med enheten via berøring og taletilbakemelding. TalkBack beskriver handlingene dine og informerer deg om varsler.

Du kan bruke TalkBack-punktskrifttastaturet til å skrive inn 6-punkts punktskrift på skjermen. TalkBack-punktskrifttastaturet er tilgjengelig på Unified English Braille, spansk og arabisk.

Endre skjermen

Interaksjonskontroller

• Lookout bruker datasyn til å gi personer som er svaksynte eller som har nedsatt synsevne, informasjon om omgivelsene.
  • Med Taletilgang kan du styre enheten med talekommandoer. Bruk stemmen til å åpne apper, navigere og redigere tekst.
  • Med Brytertilgang kan du ha interaksjoner med Android-enheten via én eller flere brytere i stedet for berøringsskjermen. Du kan bruke en bryter eller et tastatur til å styre enheten.
  • Med Handlingsblokker kan du bruke tilpassbare knapper til å utføre rutinemessige handlinger på Android-startskjermen.
  • Med tidsperiode for handling kan du velge hvor lenge du vil se meldinger som ber deg gjøre noe.

Bruk en leselist

Viktig: BrailleBack er ikke lenger nødvendig for å koble til en leselist.

Med TalkBack-punktskrifttastaturet kan du bruke 6 fingre til å skrive inn 6-punkts punktskrift på skjermen. TalkBack-punktskrifttastaturet er tilgjengelig på Unified English Braille, spansk og arabisk.

Bruk lupe på Pixel

Viktig:

• Du kan laste ned Forstørrer-appen fra Google Play-butikken for å bruke den.
  • Forstørrer-appen er bare tilgjengelig på Pixel 5 og nyere telefoner.

Med Forstørrer kan du bruke telefonen til å lese liten skrift og se arbeidet ditt på nært hold. Du kan også ta bilder og zoome inn på ting som er langt unna.

Du kan bruke Forstørrer til å se ting på lang avstand, som skilt langs veien eller scenen på en konsert. Finn ut mer om Lupe på Pixel.

Teksting

Du kan velge innstillinger for teksting (språk, tekst og stil) for enheten.

• Med Direkteteksting får du automatisk teksting av tale på enheten.
  • Transkribering registrerer tale og lyd og viser dem som tekst på skjermen.
  • Med Lydvarsler får du vite hva som skjer i hjemmet ditt, for eksempel når en røykvarsler piper eller en ringeklokke ringer.
  • Med Sanntidstekst (STT) kan du bruke tekst til å kommunisere i telefonsamtaler.

Lyd

• Med Lydforsterker kan du bruke hodetelefoner – enten de er koblet til med ledning eller Bluetooth – til å filtrere, forbedre og forsterke lyder i omgivelsene eller på Android-enheten.
  • Med støtte for høreapparater kan du koble høreapparatet ditt til Android-enheten for å høre tydeligere.
  • Med «Lydbeskrivelse»-bryteren på Android TV og Android-telefoner spilles det av lydbeskrivelser av bilder på skjermen for videoer du spiller av på Android-enheter med Android 13 eller nyere. Du finner «Lydbeskrivelse»-bryteren i Tilgjengelighetsinnstillingene for Android TV eller Android-telefonen din. Tilgjengeligheten av lydbeskrivelser kan variere etter video og leverandør.

Utforsk tilgjengelighetsapper og -tjenester for Android

• Last ned Android Tilgjengelighet, som inkluderer Tilgjengelighet-menyen, Tekstopplesing, Brytertilgang og TalkBack. Android Tilgjengelighet støttes på enheter med Android 9 eller nyere.
  • Gå gjennom Android-enhetsinnstillingene for å finne ut hvordan du kan tilpasse enheten. Åpne Innstillinger-appen på enheten, og velg Tilgjengelighet.
  • Se etter tilgjengelighetsapper og -tjenester for Android i Google Play.

Slik kan du designe og utvikle mer tilgjengelige apper

Hvis du designer eller utvikler en app, kan Tilgjengelighetsskanner hjelpe deg med å finne måter å gjøre appen mer tilgjengelig på for brukerne. Du kan også se utviklerressurser for tilgjengelighetsfunksjonene for Android.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.